Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Největší kráskou na silvestrovském večírku: Make-up triky, jak zazářit!

30. prosince 2017 | 06:00

Slavnostní make-up není až taková věda, jak to na první pohled vypadá. Ano, potřebujete o deset minut víc času než obvykle a výraznější barvy, ale líčení zvládnete v klidu sama. Jak na to?

Základem je hydratovaná pleť. Bez použití krému se vám budou líčidla usazovat ve vráskách a vytvoří efekt stárnoucí masky. A to nechce žádná z nás. Takže než vytáhnete arzenál líčidel, použijte na pleť výživný hydratační krém. A nezapomeňte nakrémovat i oční víčka.

Podkladová báze

Po vsáknutí hydratačního krému (stačí počkat 5 minut) naneste vrstvičku podkladové báze. Prodávají se univerzální na celý obličej nebo extra jemné na víčka pro delší výdrž stínů. Báze redukuje póry, vyhlazuje povrch pleti a make-up díky ní vydrží na pleti déle a vypadá přirozeněji. Pokud nemáte oční bázi, použijte místo ní na víčka jemnou vrstvu pudru.

Podkladových bází na trhu seženete spoustu druhů, vyberte si tu správnou pro vaši pleť - hydratační nebo rozjasňující pro suchou a matující pro mastnou pleť.

Jak vypadá rozjasňující báze se můžete podívat ve videu:

Video se připravuje ...
Vyzkoušeno před kamerou: Rozjasňující báze a detoxikační krém proti kruhům pod očima • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

Jaký zvolit make-up?

Na večer je ideální tekutý a může být o odstín tmavší než ten, který používáte na denní líčení. Pečlivě ho rozetřete pomocí štětce nebo houbičky. Na pleť ho jakoby našlehejte, aby se co nejvíc vpil do pokožky. Pod spodní čelistí a na krku ho rozetřete doztracena. Pokud stíháte, pod oči použijte ještě světlý korektor.

Přepudrovat!

Make-up zafixujte transparentním pudrem, tím lehce poprašte i krk a dekolt. Skvělý je rozjasňující pudr, který obsahuje částečky odrážející světlo a umí vytvořit efekt mladistvého výrazu. Houbičku nebo štětec vždycky nejdřív oklepněte o hřbet ruky, aby na něm nebylo pudru moc a na obličeji nezůstala silná vrstva.

Jaká tvářenka je ta vaše?

Pokud máte světlou pleť, volte narůžovělé tóny, jestli ji máte olivovou, vsaďte na korálové a opálené pleti sluší meruňkové nebo bronzové odstíny. Mladistvějšího vzhledu docílíte nanesením růžového odstínu nad lícní kosti, klidně přes vaši původní tvářenku.

...
Autor: istockphoto.com

Nezapomeňte na obočí

Pokud jste to nestihla dřív, vytrhejte přebytečné chloupky, aby vaše obočí vypadalo dokonale. Nepřežeňte to, držte se trendu co nejpřirozenějšího vzhledu a obočí domalujte středně hnědým matovým stínem. Pokud chcete použít klasickou tužku, vytvarujte obočí čárkováním. Pokud nejste Španělka a nemáte havraní vlasy, nepoužívejte na obočí tmavou barvu, ale jen světlejší tóny hnědé. Vytvoří pod chloupky nenápadné „pozadí“.

Otestovaly jsme nové produkty ke stylingu obočí. Jak dopadly, uvidíte ve videu!

Video se připravuje ...
Vyzkoušely jsme set na úpravu obočí. Jak dopadl? • VIDEO: Adam Balažovič

Nebojte se linek

Pokud nejste na linky zvyklá, použijte jemnější barvu a nakreslete ji těsně nad řasami. Začátečnicím se budou hodit linky ve fixu, které nevyžadují tak pevnou ruku jako štětečkové varianty. Jestliže se toho nebojíte, klidně si udělejte silnou černou linku nebo barevnou, která ladí s vašima očima. Oko opticky otevřete a rozjasníte pomocí bílé tužky (nebo stínu) nanesené do vnitřních koutků.

Pokud vám linky dělají problém, můžete vyzkoušet tuto novinku:

Video se připravuje ...
Vyzkoušeno před kamerou: Inovativní oční linky ve fixu • VIDEO: Adam Balažovič

Stínujte

Na celé oční víčko naneste světlý nebo tělový stín a teprve přes něj aplikujte klasické stíny. Vždycky kombinujte minimálně dvě barvy očních stínů: světlou do vnitřního koutku a pod obočí, tmavou na horní víčko. Tmavý stín vám nikdy nesmí přesahovat přes vnější koutek oka, jinak vytvoří unavený vzhled.
Než se pustíte do líčení očí, naneste si podkladový pudr pod spodní víčka. Na něm se vám zachytí zbytky stínů, které pak jednoduše jemně otřete pomocí štětce.

Jak na okouzlující řasy?

Vizážisté vědí, že pokud si řasy před líčením natočíte pomocí kleštiček, bude váš pohled jako z reklamy. Vyzkoušejte to. Pak aplikujte řasenku. Začněte u vnitřní strany vrchních řas, pokračujte stranou vnější a nakonec naličte spodní řasy. Naneste maximálně dvě vrstvy barvy, jinak se vám začnou řasy lepit k sobě. Jestliže před nanesením řasenky poprášíte řasy pudrem, výsledek bude efektnější a řasy budou hustší.

Rty k nakousnutí

Je třeba se rozhodnout. Buď si nalíčíte výrazně oči, nebo rty. Obojí nikdy nevypadá dobře. Každopádně rty nejdřív obkružte pomocí konturky (pokud je potřebujete opticky zvětšit, nebojte se malinko přetáhnout a vést linku těsně nad okrajem rtů) a pak teprve naneste rtěnku. Rty otiskněte do papírového ubrousku, přepudrujte a znovu naneste rtěnku. Pokud chcete extrémně trvalé líčení, namalujte rty pomocí laku nebo trvanlivé rtěnky. Té se zbavíte až při večerním odličování.

.
Autor: istock.com

Autor: MAJ, luh