Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Styl od A do Z: Naučte se účes se zapleteným copem! Zvládla to i naše redaktorka

24. prosince 2016 | 06:00

Pokud máte stejně jako já rády efektní účesy, ale nejste příliš zručné, určitě vás potěší v pořadí již druhé návodné video. Rozhodla jsem se totiž naučit se několik účesů pod taktovkou zkušené kadeřnice Hanky ze salonu Franck Provost. Jako první jsem se učila ležérní drdol se zapletenými prameny, dnes se vrhnu na účes s asymetrickým copem, který se hodí na denní nošení i na večer.

Pokud ráda nosíte upravené vlasy i přes den, tento účes si zamilujete. Doporučuji si nejdříve trochu nakulmovat vlasy, protože s lehkými vlnami vypadá vždycky lépe než s vlasy rovnými jako hřebíky. Na opačné straně, než nosíte patku, si oddělte tři tenké pramínky a začněte zaplétat cop. Veďte ho směrem dozadu a postupně přidávejte pramínky z vnější strany. Když přidáte všechny vlasy z jedné strany, dopleťte copánek klasicky až do konce a zagumičkujte. Pomocí prstů copánek roztáhněte, aby nebyl tak uhlazený.

Zbylé vlasy opatrně sčešte, popřípadě lehce natupírujte do tvaru, ve kterém je chcete ve finále mít. Cop schovejte pod délky vlasů a pomocí vlásenek ho pevně připevněte. Nakonec můžete ještě tenkými vlásenkami připevnit na straně cop více k hlavě, aby neodstával.

Podrobný návod a to, jak se mi povedl účes, uvidíte ve videu.

Video se připravuje ...
Styl od A do Z: Naučte se účes se zapleteným copem. • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

Zde sledujte módní seriál Styl od A do Z!