Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Styl od A do Z: Slavnostní účes zvládla i naše redaktorka. Naučte se ho také

.
17. prosince 2016 | 06:00

Pokud máte stejně jako já rády efektní účesy, ale nejste příliš zručné, určitě vás potěší moje nové video. Rozhodla jsem se totiž naučit se několik účesů pod taktovkou zkušené kadeřnice Hanky ze salonu Franck Provost. Jako první vám ukážu ležérní drdol se zapletenými prameny, který se hodí na večírek, Štědrý večer a třeba i na ples. 

Postup

Vlasy si rozdělte do tří částí a boční připevněte sponkami, aby se vám chvíli nepletly. Zadní části vlasů pročešte a zagumičkujte klasický culík. Myslete na to, že podle toho, jak bude vysoko, tam také bude drdol. Délky vlasů lehce natupírujte a zafixujte lakem na vlasy. Pak protáhněte culík skrz vlasovou podložku (já jí říkám drátěnka) a připevněte ji k hlavě vlásenkami. Jednotlivými prameny se pak snažte podložku zamaskovat, připevňujte je sponkami, a tak vám vznikne ležérní drdol. 

Teď přicházejí na řadu boční sekce vlasů. Jednu z nich rozdělte na dva tenké pramínky, které směrem k drdolu kolem sebe obtáčejte. Zhruba každé dvě až tři otočení přidejte k pramínku další pramen ze strany blíže k obličeji. Vlasy zatočte až do konce a připevněte podél drdolu. Stejně postupujte i na druhé straně. Nakonec účes upravte prsty, připevněte místa, která se vám zdají volnější, a zafixujte lakem. 

Na přesný postup a pokus naší redaktorky se podívejte ve videu:

Video se připravuje ...
Styl od A do Z: Slavnostní účes se naučila i naše redaktorka. Zkuste ho také! • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ