Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Dokonalá pleť přes noc? Víme, co funguje

  • 13. prosince 2016 | 06:00

    Objevily jsme ty nejlepší triky a produkty, které udělají všechnu těžkou práci za vás. Zatímco spíte, budou zkrášlovat, takže se ráno probudíte krásnější, než jste usínala.

  • Krém: vzbudíte se svěží

    LAVERA Energizující noční krém, 399 Kč, koupíte na www.greenwave.cz
    Autor: archiv firem

    Během dne je vaše pokožka v režimu obrany a potřebuje antioxidanty a ochranu proti sluníčku. Ale na večer se přepne do jiného režimu a čeká na nápravu toho, co se na ní během dne porouchalo nebo narušilo. To je jasný důvod, proč si nevystačíme jen s jedním krémem, ale měly bychom si pořídit denní i noční variantu. Každý z nich má jinou roli. Když si zvolíte ten, který je určený pro vaši věkovou kategorii a specifické potřeby vaší pleti, dokáže vaši pokožku přes noc vyživit, hydratovat a zklidnit.

  • Sérum: vzbudíte se mladší

    WELEDA Pupalkové pleťové sérum, 799 Kč, koupíte na www.greenwave.cz
    Autor: archiv firem

    Při výběru pleťového séra na noc vybírejte spíš ta s anti-age účinkem než ta hydratační. Jsou totiž koncentrovanější a mají větší schopnost vrátit čas zpátky. Alespoň pokud jde o stav vaší pleti. Nanášejte ho na odlíčenou a dokonale čistou pleť a teprve na něj naneste ještě noční krém. Sérum samotné pleti nedodá vše, co potřebuje, zato do ní ale dostane koncentrované látky, které pomáhají zpomalit proces tvorby vrásek.

  • Pleťová maska: vzbudíte se odpočatá

    Natura Siberica noční maska na obličej s efektem Anti-age, 139 Kč, koupíte na www.naturasiberica.cz
    Autor: archiv firem

    Nemusíte ji nanášet každou noc, ale pokud potřebujete druhý den ráno vypadat skvěle, určitě ji použijte. Noční pleťová maska je schopná pro vaši pleť podat maximální výkon. Pokud si ji chcete dopřát, opět platí, že je potřeba ji nanášet na perfektně vyčištěnou pleť. Na ni už ale ani sérum, ani noční krém nepoužívejte. Bohatě si vystačí sama.

  • Samoopalovák: vzbudíte se zářivější

    Yves Rocher Samoopalovací liftingová péče na obličej, 379 Kč, koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v prodejnách Yves Rocher
    Autor: archiv firem

    Není nad to se po ránu doma probudit a vypadat, jako byste se právě vrátila z pláže. Samoopalováky můžete používat i přes noc. Dnes už jsou vyrobené tak, že pokožku zabarví, ale navíc o ni i pečují. Vybírejte si ale opravdu důkladně a na obličej používejte vždy jen ten samoopalovací krém, který je na obličej určený!

  • Maska na vlasy: vzbudíte se s dokonalou hřívou

    LUSH Maska na vlasy R&B, 525 Kč, koupíte na www.lush.cz
    Autor: archiv firem

    Nanést si masku na vlasy na tři minuty je fajn, ale nechat ji působit osm hodin je lepší. Díky tomu, že má dost času, zvládne maska opravit texturu vlasů, roztřepené konečky, a navíc i hydratovat. Na trhu najdete spoustu masek na vlasy, které jsou přímo určené k nočnímu použití, tak se jich nebojte.

  • Hedvábí: vzbudíte se vyhlazená

    Havlíkova přírodní apotéka 3-minutová ranní maska, 278 Kč, koupíte na www.havlikovaapoteka.cz
    Autor: archiv firem

    Ustelte si na hedvábí! Saténová nebo hedvábná povlečení jsou z lehkých vláken s jemnou texturou a vy se díky tomu neprobudíte pomuchlaná, ale naopak vyhlazená. Kůže po polštáři totiž klouže, takže se zbytečně netře a neškrábe o povlak.

  • Spěte na zádech: vzbudíte se bez vrásek

    Venus Maska na oční partie, 59 Kč, koupíte v síti parfumerií Douglas
    Autor: archiv firem

    Když spíte na boku nebo na břiše, kůže se vám mačká, a tím se prohlubují vrásky na obličeji i dekoltu. Ideální je spát na zádech se středně velkým polštářem pod hlavou. Rovná postel také není nejlepší, při rovné poloze totiž hrozí pytle pod očima.

  • Spánek v lahvičce: vzbudíte se vyspalá

    Bio Bachovky AURA parfém spánek, 302 Kč, koupíte na www.biobachovky.cz
    Autor: archiv firem

    Ani jeden z těchto kosmetických tipů vám nebude k ničemu, pokud celou noc nezamhouříte oči. Jestliže máte problémy usnout, nechte vůně, aby vám pomohly. Dvě kapky aromatické silice do aromalampy a noc může být klidná. Co pomáhá? Benzoe zabírá při nespavosti způsobené starostmi, bergamot při depresích, levandule zklidňuje celkově, skvělé jsou také jalovec nebo ylang-ylang. Éterické oleje střídejte a nepoužívejte je déle než dva týdny. Tělo si na ně totiž rychle zvykne a silice pak přestane fungovat.

Autor: Brigita Zemen
Diskuse ke článku
.