Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Vánoční manuál pro muže: Co od vás chceme a co nám nekupujte!

  • 5. prosince 2017 | 06:00

    Většina žen nějakou kosmetiku používá, a rozhodně se tedy neurazíme, pokud ji najdeme pod stromečkem. Jenomže musíte vybírat buď takový produkt, který je univerzální a potěší každou ženu, nebo ten, který potěší právě tu, kterou chcete obdarovat. Což může být někdy pěkný oříšek. Jakou kosmetiku byste rozhodně neměli kupovat, a po jaké naopak sáhnout?

  • Parfém

    Takhle ne!

    Chanel No. 5, Eau de parfum, 2002 Kč (50 ml), koupíte na www.parfemy-elnino.cz
    Autor: archiv firem
    Parfém je skvělý dárek, pokud se trefíte. Kupovat něco, co má hezký flakonek, nese jméno luxusní značky nebo voní vaší kamarádce, mamince či sestře, takže "zaručeně" sedne i obdarované, je ale holý nesmysl! Pokud nekupujete univerzální klasiku jako Chanel No.5, Dior J´adore nebo Chloé (které ale taky nemusí vonět každé ženě), máte velmi velkou pravděpodobnost, že šlápnete vedle!

    Takhle ano

    Chcete-li koupit parfém, podívejte se, jaké obdarovaná používá. Pokud už léta nesáhla po žádném jiném, kupte právě, jedině a vždy jen tento! Jestli ho čas od času prostřídá, zeptejte se v parfumerii na podobnou vůni. Rádi vám poradí. Stejně užitečná bude odpověď její nejlepší kamarádky! Možná vás to překvapí, ale ví o vaší ženě mnohem více než vy (samozřejmě v tomto směru).

  • Rtěnka, stíny, řasenka

    Takhle ne!

    Guerlain Kiss Kiss Lips odstín So Plum, 1099 Kč, koupíte v síti parfumerií Marionnaud.
    Autor: archiv firem
    S dekorativní kosmetikou je to snad ještě složitější. Tam je nakouknutí do kosmetické kabelky naprostou nezbytností! Nekupujte červenou rtěnku, protože vám připadá sexy, i když ji vaše žena na sobě v životě neměla. Stejně tak se vyhněte výrazným stínům. Trefit se do vkusu s dekorativní kosmetikou je opravdu vyšší dívčí a zpravidla se to podaří jen nejlepším kamarádkám.

    Takhle ano

    Pokud naopak obdarovanou nevidíte s jinou rtěnkou než červenou, sáhněte po klasických luxusních značkách, jako jsou Chanel, Guerlain nebo MAC. U stínů (pokud je obdarovaná používá) nic nezkazíte paletkou očních stínů Naked od Urban Decay, které jsou velmi univerzální na denní i večerní líčení. Nejistější je ale koupit dárkovou kartu do parfumerie. Věřte nám, že pokud žena touží po dekorativní kosmetice, stejně si ji nejraději vybere sama.

    Univerzální paletku stínů najdete i u L´Oréal Paris. Podívejte se na naši recenzi:

    Video se připravuje ...
    Vyzkoušeno před kamerou: Rose paletka stínů a oční krém pro všechny typy pleti • VIDEO: Adam Balažovič/ BPŽ

  • Sprchový gel

    Sprchové pěna Ayurveda, 235 Kč (200 ml. Koupíte na
    Autor: archiv firem
    Takhle ne!

    Sprchový gel používáme skoro všichni, ale ruku na srdce – co o vás takový dárek vypovídá? Kdyby uměl mluvit, řval by na celé kolo: "Fakt nevím, co ti mám koupit!" Což asi nebude to, co chcete.

    Takhle ano

    Na druhou stranu pokud vyberete originální sprchový gel (ještě raději olej nebo pěnu), nikdo se neurazí. Ovšem budete kvůli němu muset sáhnout hlouběji do peněženky, měl by neodolatelně vonět a krásně vypadat. Všechny tyto vlastnosti splňují například značky LUSH, Rituals a L´Occitane. Pod 300 korun za balení byste jít neměli.

     

     

  • Pečující kosmetika

    Takhle ne!

    Sérum proti vráskám Hyaluron-Filler, Eucerin, 779 Kč.
    Autor: archiv firem
    Denní a noční krém je také něco, co pravděpodobně skoro žádná žena nevyhodí. A také je zpravidla jednoduché ho vybrat. Pokud se ovšem neřídíte jen tím, že je zrovna v akci. I tady se musíte zaměřit na alespoň pár parametrů, které je nutno dodržet.

    Takhle ano

    Klíčovou roli hraje věk. Ženě nad 50 nekupujte hydratační krém, který její pokožka neocení, ale krém pro zralou pleť. Naopak puberťačka s aknózní pletí nesnese hutný, výživný krém. Věk by tedy měl být základním měřítkem!

    Pokud nechcete šlápnout vedle, vypravte se pro něj do lékárny. Značky jako Eucerin, Bioderma nebo například Avene mají velmi široké portfolio kosmetiky, která je neparfémovaná a hypoalergenní, takže je vhodná i pro citlivou pleť. Víte-li, jakou konkrétní značku má žena ráda, kupte celou řadu: denní krém, noční krém a třeba i pleťové sérum nebo odličovací mléko.

    Podívejte se na recenzi pleťového krému, který obsahuje zlato!

    Video se připravuje ...
    Vyzkoušeno před kamerou: Anti-age krém, který obsahuje zlato • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

  • Kosmetické sady

    Takhle ne!

    LUSH Snow fairy sprchový gel, koupelová pěna, koupelová bomba a tělový kondicionér, 895 Kč, koupíte na www.lush.cz nebo v prodejnách LUSH
    Autor: archiv firem
    Vběhnout na Štědrý den ráno do drogerie a vzít první kosmetickou sadu, která vám přijde pod ruku, je čiré zoufalství, ale pokud už se nedá jinak, je to to jediné, co můžete udělat. Kupujete-li ji z nedostatku jiného nápadu, nezoufejte. Jedná se o univerzální dárek, který neurazí, ale opět chce alespoň trochu snahy.

    Takhle ano

    Sada oblíbeného sprchového gelu, tělového mléka a například krému na ruce, pokud víte, že je tato značka u obdarované oblíbená, je ideální. Stejně tak nejrůznější limitované sady parfémů a tělových mlék se stejnou vůní. Pokud nevíte, jaká vůně či značka jsou oblíbené, nic nezkazíte ani dárkovou sadou balzámů na rty, krémů na ruce nebo laků na nehty. Nehledejte je v drogerii a raději zajděte do parfumerií, jako jsou Marionnaud, Douglas, Sephora nebo Fann.

    Navíc pro vás chystáme video, ve kterém budeme rozbalovat několik dárkových sad, které letos seženete v obchodech, abyste pak měli jednodušší vybírání!

Autor: brig
Diskuse ke článku
.