Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Test šamponů na suché vlasy: V drogeriích si nevyberete, je potřeba si připlatit

  • Video se připravuje ...
    17. listopadu 2016 | 10:00

    Důvodů, proč máte suché vlasy, může být hned několik. Jsou přirozeně kudrnaté nebo jste je vysušila častým odbarvováním. Viníkem může být také šampon, který používáte. Jak o suché vlasy pečovat a vrátit jim život, vám ve videu poradí Tomáš Koblása, senior stylista salonu Luvoxy Hair & Beauty. Jaké produkty používat, abyste vlasům vrátila lesk? Otestovaly jsme je v redakci.

  • Paul Mitchell MirrorSmooth, od 359 Kč

    Paul Mitchell MirrorSmooth šampon a kondicionér, od 359 za ks, koupíte na www.paulmitchell.cz
    Autor: archiv firem
    V Čechách poměrně neznámá značka Paul Mitchell, kterou koupíte jen ve vybraných kadeřnických salonech, nabízí skvělý poměr ceny a kvality. Šampon nevysušuje, ale největší službu udělá samozřejmě kondicionér. Ten vlasy uhladí, dodá jim lesk a při dlouhodobém používání je vrací do normálního stavu.

  • L'Oréal Professionnel Intense Repair, od 179 Kč

    L'Oréal Professionnel Intense Repair, šampon a maska, od 179 Kč za kus, koupíte na www.mall.cz
    Autor: archiv firem
    Efekt poznáte už po prvním použití, zároveň není potřeba ho zbytečně používat každý den. Zaručeně poslouží jako okamžitá první pomoc pro poškozené vlasy a je jedno, zda na ně působily moře a sluníčko nebo mráz. Navíc dokonale pění, takže ho zase tak rychle nevypotřebujete. Masku můžete použít místo kondicionéru po každém mytí. Nechte ji na hlavě alespoň dvě minuty. Pro větší regeneraci ale klidně i deset minut.

  • Dove Regenerate Nourishment, od 109 Kč

    Dove Regenerate Nourishment šampon a kondicionér, 109 Kč za kus, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Přestože tato řada Dove šamponů patří suverénně k těm lepším, na opravdu vysušené a poškozené vlasy nestačí. Kondicionér obsahuje hodně silikonů, takže vlasy uhladí, ale ne dlouhodobě. Šampon je krémový, nevysušuje a je příjemný. Jestli ale máte výrazně suché nebo poškozené vlasy, raději si pro vlasovou kosmetiku zajděte do kadeřnictví než do drogerie.

  • John Masters Organics, od 252 Kč

    John Masters Organics šampon a bezoplachový kondicionér, od 525 Kč za kus, koupíte na www.greenwave.cz
    Autor: archiv firem
    John Masters Organics, jak už sám název napovídá, je značkou, v jejímž portfoliu naleznete jen přírodní produkty v bio kvalitě. Neobsahují tedy – kromě jiného – ani žádná chemická pěnidla, konzervanty nebo silikony. Šampon je velmi příjemný a krásně voní. Bezoplachový kondicionér na vlasech nějaký efekt dělá, ale bohužel ani zdaleka takový, jaký bych očekávala. Pro normální nebo snadno se mastící vlasy by bylo toto duo dokonalé. Na zničené a vysušené ale nestačí.

  • Alterna Caviar RepairX, od 1140 Kč

    Alterna Caviar RepairX šampon a kondicionér, 1140 Kč za kus, koupíte na www.salononline.cz
    Autor: archiv firem
    Absolutní vítěz tohoto testu. Značka Alterna opět dokázala, že na poli vlasové kosmetiky nemá konkurenci. Bohužel je to vyváženo cenou, která je u šamponu a kondicionéru opravdu velmi, velmi vysoká. I tak to ale stojí za to. Obou produktů stačí velmi malé množství, takže vám vydrží zhruba tři měsíce. Při dlouhodobém používání zanechávají vlasy hladké, hydratované a viditelně zdravější. Navíc krásně a dlouho ve vlasech voní.

  • Natura Siberica, rakytník, od 185 Kč

    Natura Siberica Rakytníkový šampon a kondicionér, 185 Kč za kus, koupíte na www.folly.cz
    Autor: archiv firem
    Přírodní značka Natura Siberica byla příjemným překvapením. Při ceně necelé dvě stovky – ovšem za 400 ml šamponu i kondicionéru – nabízí skvělý poměr složení, kvality a ceny. Má výrazně oranžovou rakytníkovou barvu a také hezky po rakytníku voní. Kondicionér obsahuje silikony částečně rozpustné ve vodě a také díky tomu na suché vlasy funguje. Sice ne tak dokonale, jak od šamponu na suché vlasy očekávám, ale pokud se snažíte používat jen přírodní kosmetiku, je Natura Siberica dobrá volba.

  • Kérastase Nutritive Bain Magistral, 479 Kč

    Kérastase Nutritive Bain Magistral, 479 Kč, koupíte v síti kadeřnictví
    Autor: archiv firem
    Kérastase je dalším důkazem, že na specifické problémy vlasů fungují lépe šampony z kadeřnictví než ty z drogerie. Šampon Nutritive Bain Magistral zanechá vlasy hebké, lesklé a hydratované již po několika umytích, a to i když ho budete používat bez masky. S ní je ale efekt samozřejmě mnohonásobně lepší. I u této značky ovšem budete muset sáhnout poměrně hluboko do kapsy.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.