Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

3 zapletené účesy pro kratší vlasy: Návod, jak je zvládnout!

29. října 2016 | 06:00

Zapletené účesy jsou v poslední době tak populární, že na internetu jich najdete opravdu statisíce. Větší část z nich však bývá určena pro opravdu dlouhé vlasy. Pokud máte mikádo, rozhodně neházejte flintu do žita! Našly jsme pro vás tři nádherné účesy, které si hravě vytvoříte i s kratšími vlasy.

Francouzský drdol

Nejdříve si vlasy důkladně rozčesejte. I když je máte čerstvě umyté, přestříkejte je suchým šamponem, který účes zafixuje. Pak začněte odshora zaplétat klasický francouzský cop. Takže začněte třemi pramínky jako u normálního copu a ke každému pramenu, který bude zrovna na kraji a na řadě, při zaplétání přidejte stejně široký pramen z rozpuštěných vlasů. Když francouzský cop dopletete, zbyde vám jen opravdu krátký culík nebo copánek. Ten pomocí pinetek schovejte pod cop a účes je hotový.

Gumičkový cop

Tento účes sice trvá delší dobu, ale výsledek opravdu stojí za to. Připravte si tenké gumičky, ideálně v barvě vašich vlasů, aby byly co nejméně vidět. Z ofiny, patky nebo zkrátka předních vlasů si udělejte tenký culík, jako kdybyste si chtěla udělat palmičku. Gumičku trochu utáhněte a culík doupravte. Pak ho přehoďte dopředu a z další sekce udělejte těsně za ním další přibližně stejně silný culík.

Přední culík rozdělte na dvě části, ten druhý přeložte přímo mezi ně a připevněte skřipcem nebo sponkou. Z další sekce udělejte třetí culík, do kterého připojíte obě části toho prvního. Potom odepněte druhý culík a stejně jako ten první ho rozdělte na dvě části a třetí culík položte mezi ně a opět připněte. A takto pokračujte, dokud nebudou všechny vlasy v culíku. Ze zbylých vlasů utvořte pomocí pinetek ledabylý drdol.

Zapletená ofina

Z ofiny si zapleťte francouzský cop na stranu. Dělejte ho stejně jako v prvním účesu, akorát z tenkých pramínků. Pak ho připněte pod vlasy, aby konec nebyl vidět. A protože zapletená ofina vypadá nejlépe v kombinaci se zvlněnými vlasy, vytvořte si vlny. Pokud je máte od přírody, máte to bez práce. V opačném případě zkuste skvělý trik a udělejte si plážové vlny pomocí žehličky. Návod najdete ve videu.

Video se připravuje ...
Zapletené účesy pro krátké vlasy • VIDEO: youtube.com