Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Vyzkoušeno: Zvětšovač rtů, fixátor rtěnky a další vychytávky na rty

  • 20. října 2016 | 08:00

    Vždycky jsem toužila po plných, dokonale nalíčených rtech, jako měla Marilyn Monroe. Dobrou zprávou je, že i když vám je příroda nenadělila, v drogeriích i parfumeriích naleznete spoustu kosmetických vychytávek, které vám s tím pomůžou.

  • Léčivý balzám na rty

    Carmex Classic hydratační balzám na rty, 75 Kč, koupíte na www.parfums.cz
    Autor: archiv firem

    Americká značka Carmex je proslulá svými balzámy na rty. Mají mnoho příchutí, ale ten nejlepší je legendární balzám na rty v kulaté krabičce. Jeho složení je směsí lanolinu, vazelíny, kakaového másla a včelího vosku, díky čemuž má opravdu okamžitý účinek a skvěle hojí a hydratuje opravdu hodně popraskané rty. Navíc díky mentolu na rtech příjemně hřeje.

    Na co si dát pozor:

    Balení v kelímku, do kterého se sahá prstem, se snadněji kazí. Dávejte si proto pozor, abyste do něj sahala vždy čistýma rukama.

  • Zvětšovač rtů

    FacEvolution Vyhlazující hydratační lesk na rty, 560 Kč, koupíte na www.awashopbrno.cz
    Autor: archiv firem

    Kosmetická značka FacEvolution přišla kromě séra na podporu růstu řas také s vyhlazujícím leskem na rty, který má navíc zvětšovat objem rtů. Efekt jako po napíchnutí botoxu nečekejte, ale pravdou je, že rty se po jeho nanesení zdají opravdu plnější. Samozřejmě jen dočasně. Vybrat si ho můžete ve dvou variantách – průhledné a červené.

    Na co si dát pozor:

    Lesk po nanesení na rtech lehce brní, což je vedlejší efekt toho, že nabývají na objemu. Ne každému to může být příjemné.

  • Neviditelná konturka

    Artdeco neviditelná konturovací tužka na rty, 269 Kč, koupíte v síti parfumerií Douglas
    Autor: archiv firem

    Práce s konturovací tužkou pro mě byla vždy trošku záhadou. Nikdy jsem totiž nebyla schopna trefit odstín, který by seděl k rtěnce, takže orámované rty vybarvené lehce jinou barvou vypadaly divně. Konturovací tužka od Artdeco je ovšem průhledná, takže se hodí ke každé rtěnce. Ta se díky ní na rtech opravdu nerozpíjí a drží tam, kde má.

    Na co si dát pozor:

    Samovysouvací tužka je opravdu velmi měkká, takže s ní pracujte opatrně. Mně se povedlo si jí kus ulomit už při druhé aplikaci.

  • Balzám podle pH

    Clarins Daily Energizer Lovely Lip balm, 319 Kč, koupíte v síti parfumerií Marionnaud
    Autor: archiv firem

    Jestliže pro tělové rtěnky platilo, že si máte vybírat odstín, který "vypadá jako vaše rty, ale je lepší", pak to balzám od Clarins posouvá na další úroveň. Tento pečující hydratační balzám je totiž zajímavý v tom, že svůj odstín na vašich rtech mění podle pH vašeho těla. Na každé ženě tak tedy vypadá trošku jinak. Barvu vašich rtů přirozeně změní od lehce růžového přes meruňkový až po načervenalý odstín. Každopádně vám zaručeně sedne – jsou to přece vaše rty.

    Na co si dát pozor:

    Cena více než 300 korun za balzám na rty je poněkud vysoká. Jinak mu ale není naprosto co vytknout.

  • Fixátor rtěnky

    LIPCOTE Originální fixatér rtěnky, 249 Kč, koupíte na www.krasa.cz
    Autor: archiv firem

    Legendární věc mezi zahraničními blogerkami v Čechách ještě tolik populární není, ale já už bych se bez ní neobešla. Má totiž schopnost zafixovat na rtech vaši oblíbenou rtěnku, která se pak méně otiskuje, nerozmazává se a nerozpíjí se. Jednoduše ho nanesete přes rtěnku, necháte minutku zaschnout a můžete vyrazit. Počítejte ale s tím, že rtěnka po použití fixátoru lehce zmatní.

    Na co si dát pozor:

    Fixátor rty poměrně vysušuje, proto je dobré ho nepoužívat častěji než jednou denně a po odlíčení rty vždy natřít balzámem na rty.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.