Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mladší o pět let za 24 hodin: Dopřejte si den plný rozmazlování

  • 4. října 2016 | 12:30

    Každá z nás si od určitého věku přeje vypadat alespoň o pár let mladší. A tak utrácíme za krémy, vodičky, zákroky plastických chirurgů a nejnovější vychytávky. Na tom samozřejmě není nic špatného, ale nejúčinnější je, když jsme samy na sebe hodné a uděláme si čas na věci a rituály, které nejen milujeme, ale které také oživí naše vlasy, pleť i unavenou duši.

  • Probuďte pokožku

    Autor: shutterstock.com

    Prvním krokem je příprava pleti pro vstřebávání výživných látek, jejímž základem je důkladné odlíčení. Poté si připravte teplou lázeň (maximálně 38 stupňů, jinak hrozí dehydratace pokožky) a kápněte do ní trošku esenciálního oleje smíchaného se lžící mléka nebo olivového oleje. Voňavé olejíčky harmonizují duši, uvolňují stres a napětí, a navíc pomáhají dostat výživné látky do pokožky. Pusťte si tichou hudbu, vlezte do vany a rozjímejte. Snažte se myslet jen na pozitivní věci, které vás nerozladí a při kterých se nebudete cítit ve stresu.

  • Zbavte se chloupků

    Autor: shutterstock.com

    Před koncem koupele se zbavte všech zbytečných chloupků. Používejte kvalitní pěny na holení, nebo ještě lépe sprchové oleje, které jsou šetrné k namáhané a citlivé pokožce. Klidně si na pomoc vezměte i epilátor. Díky tomu, že máte kůži „napařenou“ teplou vodou, je odstraňování chloupků téměř bezbolestné.

  • Vlasy myjte nadvakrát

    Autor: Shutterstock.com

    Zvláštní pozornost si zaslouží vaše vlasy. Omyjte je nadvakrát šamponem a naneste na ně decentní dávku regeneračního kondicionéru. Pokud máte vlasy hodně zničené, použijte místo něj masku. Ideální je, když obsahuje přídavek arganového oleje. Pokud se chcete vyhnout chemii, dejte si na začátku lázně na vlasy pořádnou dávku kvalitního oleje, nechte ho co nejdéle působit a teprve pak použijte šampon. Olejová maska oživí i ty nejunavenější vlasy.

  • Obrušujte

    Autor: shutterstock.com

    Zatímco se bude vstřebávat maska nebo kondicionér, sáhněte po peelingu a promasírujte jím jednotlivé části těla. Odstraníte tak odumřelé částečky kůže, takže se jí jednak začne lépe dýchat, jednak bude i připravená nasát do sebe výživné látky. Na obličej použijte gommage, což je vlastně takový jemnější „gumovací“ peeling, zpravidla s přírodními zrníčky.

  • Utírejte jen zlehka

    Autor: shutterstock.com

    Při osušování tělo zbytečně nedrhněte, jen jemně vysušujte přebytečnou vodu. Jakmile se osušíte ručníkem, začněte s krémováním. Díky horké vodě jsou póry na pokožce otevřené a lépe absorbují účinné složky z tělových kosmetických produktů.

  • Masku si vyrobte doma

    Autor: Shutterstock.com

    Na obličej naneste medovou masku s bílým jogurtem, která pleť vyhladí, detoxikuje a omladí. Zatímco bude pracovat, na půl hodinky si odpočiňte. Můžete se natáhnout a na oči si položit kolečka salátové okurky, která pomáhá na kruhy pod očima.

  • Finální mazání

    Autor: shutterstock.com

    Po opláchnutí masky použijte pleťové sérum, dejte mu deset minut času, aby se dobře vsáklo do pokožky, a pak naneste pleťový krém. Jeho aplikaci můžete rovnou spojit s příjemnou masáží. Krouživými pohyby postupujte od hran obličeje do středu, přejíždějte přes obočí a jemně kolem úst. Pokožka se prokrví, získá zdravější barvu a jas.

  • Nohy do lavoru

    Autor: shutterstock.com

    Připravte si lázeň pro svá chodidla s mořskou solí, která změkčí ztvrdlou kůži. Ta pak půjde pomocí pemzy mnohem lépe oškrábat. Zarovnejte nehty, ošetřete jejich kůžičku a naneste na ně lak.

  • Manikúra jako poslední tečka

    Autor: shutterstock.com

    A když už jste takhle krásně napařená, můžete si troufnout i na domácí manikúru. Zatlačit kůžičky dřívkem, nehty zapilovat a nanést na ně výživu. Před spaním nezapomeňte ruce pořádně namazat a klidně jděte spát v kosmetických rukavicích, aby se účinné látky z krému lépe vstřebaly. Lakování nechte až na další den, ať si i nehty odpočinou a nasají živiny.

Autor: MAJ
Diskuse ke článku
.