Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Vyzkoušeno: 10 nejlepších podzimních rtěnek, které drží celý den

  • 29. září 2016 | 06:00

    Vybrat tu správnou rtěnku je vždy trochu oříšek. Řeč ovšem tentokrát není o odstínu, ale o rtěnce jako takové. My jsme jich v redakci vyzkoušely už opravdu hodně a za těchto deset bychom daly ruku do ohně. Protože je na ně vážně spolehnutí.

  • Dermacol 16h Lip Colour, 299 Kč

    Dermacol 16h Lip Colour, 299 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Pokud hledáte rtěnku, která by naplnila termín "neslíbatelná", pak je to právě tato šestnáctihodinová rtěnka od Dermacolu. Nanesete ji pěnovým aplikátorem, necháte zaschnout a přetřete bezbarvým balzámem, který ji zafixuje, a zaručí tak hydrataci. A pak už jen děláte, co se vám zlíbí, a rtěnka drží bez chyby až do večerního odlíčení a neotiskuje se.

  • Frais Monde Bio Lipstick, 349 Kč

    Frais Monde Bio Lipstick, 349 Kč, koupíte na www.parfemy-elnino.cz
    Autor: archiv firem

    V Čechách poměrně neznámá italská značka ve svém sortimentu ukrývá spoustu báječných produktů, mezi které patří právě tato rtěnka. Nanáší se poměrně ztuha a na rtech neklouže, jak jste zvyklá. Díky tomu se ale také neroztéká a nerozpíjí a má přirozeně dlouhou výdrž. I přes svou konzistenci pak rty nevysušuje, což je velká přednost.

  • Yves Rocher, lesklá rtěnka, 195 Kč

    Yves Rocher Lesklá rtěnka, 195 Kč, koupíte v prodejnách Yves Rocher
    Autor: archiv firem

    Lesklá rtěnka s třešňovým olejem slibuje hydrataci a lesk a v obou případech své sliby dodrží. Rty se při jejím užívání nevysušují. Rtěnka je spíše lehčí a průhlednější, sytějšího odstínu dosáhnete několikerým nanesením. Jako většina rtěnek s leskem, i tato se opotřebuje poněkud rychleji. Na denní líčení je ale ideální.

  • Sephora, tekutá rtěnka, 290 Kč

    Sephora Tekutá rtěnka, 290 Kč, koupíte v síti parfumerií Sephora
    Autor: archiv firem

    Tato tekutá rtěnka je malý zázrak. Její pigmentace je totiž úžasně sytá, rtěnka má velmi dlouhou výdrž a otiskuje se jen minimálně. Nanáší se pomocí aplikátoru, ale my doporučujeme spíš vzít si na pomoc štětec, obzvláště u výraznějších odstínů. Na rtech nechává matný finiš a vysušuje je jen lehce.

  • Zuii Bio Flora Lipstick, 545 Kč

    Zuii Bio Flora Lipstick odstín Coral red, 545 Kč, koupíte na www.biorganica.cz
    Autor: archiv firem

    Největší výhody rtěnky od australské značky Zuii? Je přírodní a v bio kvalitě, a přesto má velmi dobrou pigmentaci, krásně se nanáší a příjemně, ale nevtíravě voní. Na rtech vydrží jako klasické rtěnky (po jídle apod. ji musíte obnovit), ale na rozdíl od nich ani trošku nevysušuje a rty ošetří jako balzám.

  • theBalm Meet Matt, 419 Kč

    theBalm Meet Matt(e) Hughes, 439 Kč, koupíte na www.thebalm.cz
    Autor: archiv firem

    V tomto nádherném retro obalu se ukrývá dlouhotrvající matná rtěnka, kterou jsme si okamžitě zamilovaly. Nanáší se hubičkovým aplikátorem, je velmi sytě pigmentovaná a už za 20 vteřin zaschne a neotiskuje se. Má velmi dlouhou výdrž a matný finiš.

  • Sleek MakeUp, matná rtěnka, 180 Kč

    Sleek MakeUP matná rtěnka, 180 Kč, www.cosmetics4you.cz
    Autor: archiv firem

    Jestli chcete opravdu matnou rtěnku, pak je to tato od Sleek MakeUp. Má dokonalý sametový finiš, přitom ale rty téměř nevysušuje, což je hlavní nevýhoda matných rtěnek. Balení působí mnohem luxusněji, než byste za necelých 200 korun čekaly, a pigmentací strčí Sleek MakeUp do kapsy i několikanásobně dražší značky.

  • Artdeco Perfect Color, 265 Kč

    Artdeco Perfect Color Lipstick, 265 Kč, koupíte na www.parfemy-elnino.cz
    Autor: archiv firem

    Poměr cena / výkon je u klasické rtěnky od značky Artdeco naprosto bezkonkurenční. Za tři stovky totiž získáte rtěnku, která se svými vlastnostmi vyrovná i mnohem dražším značkám. Je dobře „zakrojená“, takže se nanáší jedna radost, má velmi sytou pigmentaci, která kryje už v první vrstvě, a vydrží v podstatě celý den. Po osmihodinovém shonu v práci stačí, abyste si jen tak lehounce doplnila barvu, a můžete vyrazit na večeři.

  • MAC Lipstick, 553 Kč

    MAC Lipstick, 553 Kč, koupíte v síti parfumerií Douglas
    Autor: archiv firem

    Rtěnky od značky MAC jsou celosvětově jedny z nejvychvalovanějších a rozhodně to není neprávem. Mají nádhernou pigmentaci, drží přirozeně dlouho, nerozpíjí se a rty nevysušují. MAC je navíc nabízí ve škále obrovského množství odstínů i typů, takže si můžete vybrat od klasických přes matné až po opravdu lesklé, perleťové rtěnky. Vždy v klasickém, černém, elegantním balení.

  • Guerlain Kiss Kiss Lips, 874 Kč

    Guerlain Kiss Kiss Lips, 847 Kč, koupíte v síti parfumerií
    Autor: archiv firem

    Pokud ještě nemáte žádnou rtěnku luxusní značky, pak by vaší volbou měla být tato Kiss Kiss Lips. Ikonická rtěnka značky Guerlain má velmi krémovou konzistenci, která se snadno nanáší a přitom se nerozpíjí. I přes velkou schopnost hydratace je velmi sytě pigmentovaná a na rtech ji téměř necítíte. Výdrž má klasickou, zhruba 5 hodin, a po jídle je samozřejmě potřeba ji obnovit.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.