Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vyzkoušeno: 3 metody úpravy obočí. Která je nejlepší?

  • 17. září 2016 | 06:00

    Nic nezmění výraz obličeje tak jako obočí. Existuje spousta metod a triků na jeho perfektní tvarování, a svůj oblíbený rituál si proto najde každá z nás. My v redakci jsme vyzkoušely tři metody úpravy obočí. Jak to dopadlo? A jaký tvar obočí je vlastně právě teď v kurzu?

  • Redaktorka Andrea vyzkoušela cukrovou pastu

    Pokud je pro vás trhání obočí naprostým utrpením stejně jako pro mě, doporučuji úpravu cukrovou pastou. Ta se nanáší přesně obráceně než například klasický vosk, a to proti směru růstu chloupků a odtrhává se po směru. Díky tomu je proces mnohem méně bolestivý. A především je to velmi rychlé. Dočištění pinzetou trvá opravdu jen pár vteřin. A pokud si obočí doma dokreslujete, můžete si ho před trháním nechat nabarvit. Vydrží vám zhruba 3 týdny a vypadá to skvěle!

    Cena: 110 Kč a barvení 70 Kč

    Vyzkoušeno v salonu: Salon Marie

    ...
    Autor: archiv autorky
  • Redaktorka Majka vyzkoušela vosk a pinzetu

    Jsem milovník klasiky, takže kombinace vosku a pinzety je pro mne ideální. Super je i rychlost a bezbolestnost. Kosmetička pomocí štětečku nanesla vosk, strhla pásek a hotovo. Pár chloupků odstranila pomocí pinzety a za deset minut jsem odcházela s nádherným obočím.

    Cena: vosk a úprava pinzetou 120 Kč a barvení 80 Kč

    Vyzkoušeno v salonu: Grimasa

    ...
    Autor: archiv autorky
  • Redaktorka Brigita vyzkoušela trhání nitěmi

    Trhání obočí nitěmi pro mě byla novinka a byla jsem nadšená. Oproti pinzetě je totiž báječně rychlá, ale na rozdíl od vosku nebo cukrové pasty je metoda vytrhávání nitěmi mnohem příjemnější a méně bolestivá. Rozhodně už nechci jinak.

    Cena: 200 Kč

    Vyzkoušeno v salonu: Anicafe

    ...
    Autor: archiv autorky
  • Co je v kurzu?

    Už několik sezon je v kurzu přirozené širší obočí, které evokuje nespoutané mládí. Stejně jako účesy podléhá i obočí módnímu diktátu. Například v 50. a 60. letech bylo výrazné obočí naprostou nezbytností. Nosily ho krásky jako Audrey Hepburn, Marilyn Monroe nebo Elizabeth Taylor. Na začátku 21. století se ale trend obrátil. V kurzu byly úzké čárky, které ženám na kráse moc nepřidaly. Pak ale přišla rebelská modelka Cara Delevingne a obočí à la Brežněv bylo zase zpět. Pokud vám husté chloupky nenarostly, nezoufejte. Pomocí několika triků můžete mít plný tvar i vy.

    Cara Delevingne
    Autor: Facebook.com
  • Čím obočí barvit?

    Možnosti trhání obočí jsme vám už představily, ale jak docílit vysněné barvy? Výrazného, a přesto přirozeného oblouku dosáhnete pomocí barevných gelů, stínů, řasenek a tužek nebo kvalitním permanentním make-upem. Základní pravidla jsou u všech metod stejná. Nejprve obočí pročešte, pak naneste barvicí produkt a nakonec ho zafixujte bezbarvou řasenkou. Pokud nemáte speciální pomocníky u sebe, můžete je nahradit i netřpytivým hnědým stínem a zafixovat lakem na vlasy. Vašemu obočí dodají šmrnc i permanentní barvy, které jsou k dostání v drogeriích nebo kosmetických salonech. Dejte si ale pozor, aby nebyl odstín příliš tmavý, barva totiž vydrží až šest týdnů. Permanentní barvy koupíte do 200 Kč a vydrží na několik použití.

    Zkosený štětec se skvěle hodí k vyplnění obočí nebo k nakreslení očních linek.
    Autor: Shutterstock.com
  • Permanentní make-up

    Nadělila vám příroda velmi tenké, světlé nebo řídké obočí? Pak se nebojte vyzkoušet permanentní make-up. Šikovná kosmetička vám vytetuje tenounké čárky, téměř nerozeznatelné od pravých chloupků. Bolesti se bát nemusíte, před zákrokem vám na obočí nanese znecitlivující gel. Dokonalý efekt vydrží nejméně rok a ceny se pohybují od 5 do 10 000 Kč.

    Přesné linky jsou základem perfektního líčení očí.
    Autor: shutterstock.com
  • Černou nikdy!!!

    Nikdy, zdůrazňuji NIKDY, nepoužívejte na obočí černou tužku! I pokud máte černé vlasy, používejte nanejvýš temně hnědou barvu. Pokud jste blondýnka, vystačíte si se světlounce hnědými tóny. Někomu sluší oříškové tóny a druhé překvapí, že s jejich chloupky nejlépe splyne tmavě šedá barva. Pozor, aby obočí nebylo moc krátké nebo moc vytrhané uprostřed. Nosí se hustý, ale upravený tvar, který vypadá, jako byste si obočí vůbec neupravovala.

    Video se připravuje ...
    V pražském salonu Korunka nás naučili, jak si nejlépe doma zvýraznit obočí pomocí minerálního pudru • VIDEO: Adam Balažovič

Autor: Natálie Hrdá
Diskuse ke článku
.