Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Péče o ústní zdraví může mít vliv na soukromý život

12. září 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

Ústní hygiena je důležitá nejen pro naše zdraví a dobrý pocit, může také ovlivnit náš společenský a soukromý život. Pokud je dentální hygiena nedostatečná nebo nesprávná, následkem může být nepěkný úsměv a v neposlední řadě také nepříjemný pocit v ústech. Nikdo určitě nestojí o to, dozvědět se z našeho dechu, co jsme měli k obědu. Proto je nutné s nepříjemným pocitem v ústech bojovat řádnou dentální hygienou, vypomoci si můžeme i žvýkáním žvýkaček bez cukru. 

Při péči o zuby je na prvním místě pravidelnost, prevence a správná technika. Neměli bychom vynechávat pravidelné prohlídky u stomatologa ani dentální hygienistky. Převážná část práce ale závisí na nás samých a na důkladném čištění chrupu doma aspoň dvakrát denně s pomocí vhodného zubního kartáčku a dentálních pomůcek, jako jsou mezizubní kartáčky, nit nebo antibakteriální ústní voda. Žvýkání žvýkaček bez cukru pak pomůže ke svěžímu dechu a pocitu čistých zubů v případě, kdy nemáme možnost vyčistit si zuby. Díky neutralizaci prostředí v ústech a zvýšené stimulaci tvorby slin navíc žvýkačky bez cukru pomáhají zabránit tvorbě zubního kazu. Udržují tak náš úsměv krásný a zdravý.

Bližší informace a hodnotné rady, jak se o své zuby starat, se dozvíte na již šestém ročníku roadshow s názvem „Zdravý úsměv pro každého“, která letos startuje 31. 8. 2016 v Praze. Tým dentálních hygienistek navštíví během 4 týdnů vybraná obchodní centra v celkem 14 českých městech. Návštěvníci mohou během svých běžných nákupů pohodlně zavítat do speciálně upraveného promo stánku, kde jim dentální hygienistky bezplatně zodpoví veškeré dotazy k péči o ústní zdraví a poradí, jak o zuby a ústní dutinu nejlépe pečovat. Zájemci mohou vedle hodnotných rad získat také informační materiály a vzorek žvýkačky bez cukru, která je nedílnou součástí správné dentální hygieny. 

Autor: Orbit

Využijte možnosti bezplatného poradentství s kvalifikovanými odborníky z oblasti dentální hygieny a navštivte nás! Více informací na www.zdravyusmevprokazdeho.cz.