Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Zpěvačka Mista radí, jak pečovat o kudrnaté vlasy

Zpěvačka Mista vám předvede módní letní účesy
11. srpna 2016 | 12:00

Kudrnaté vlasy jsou snem většiny žen s vlasy jako hřebíky. Pečovat o ně ale není nic jednoduchého. Jak se o přirozeně kudrnaté vlasy starat, aby vypadaly vždy krásně, vám ukážou zpěvačka Mista a Jan Chvojka, senior stylista ze salonu Petra Měchurová, v novém dílu MistaFashion.

Oproti jiným typům vlasů mají ty kudrnaté mnohem větší tendenci vysušovat se. Důsledkem nesprávné péče je pak hlava plná točících se neposedných konečků, které nedrží v žadném stylingu.

Správný šampon a kondicionér

Pro získání krásných loken potřebujete zvlhčující krémový šampon, který vlasy nevysušuje. Někteří odborníci doporučují mezi mytím udělat vždy alespoň jednodenní pauzu, aby mohla vlasová pokožka využít produkci svých vlastních olejů k výživě vlasů. Pro kudrnaté vlasy je vhodné používat i kondicionéry a masky, a to v mnohem větší míře než u jiných typů vlasů. S těmito pomocníky je pak konečná úprava mnohem lehčí, jednotlivé kadeře a vlny se snadněji oddělují. Naopak se vyhýbejte všem přípravkům na bázi alkoholu. Ty vašim loknám rozhodně neprospějí.

Kudrnaté vlasy příliš nelakovat

Místo laku na vlasy se doporučuje používat raději stylingový přípravek určený speciálně pro kudrnaté kadeře.

Úprava

S vlasy si během dne nehrajte a nenatáčejte kadeře na prsty. Nepoužívejte kartáče, ale vždy jen hřebeny se širokými zuby, a vlasy se nebudou tak vysušovat. Vlasy sušte vždy pomocí difuzéru, vytvoří se vám tak krásně definované kadeře.

3 zajímavé účesy pro kudrnaté vlasy najdete ve videu:

Video se připravuje ...
Zpěvačka Mista vám poradí, jak pečovat o kudrnaté vlasy • VIDEO: MistaFashion


Sledujte Bleskprozeny.cz, kde se každý druhý týden ve čtvrtek objeví exkluzivní video, ve kterém vám zpěvačka Mista se svým týmem profesionálů radí v oblasti krásy a módy.