Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Parfémy babího léta: Našly jsme ty nejlepší vůně pro každého

  • 9. srpna 2016 | 10:00

    I když je teprve začátek srpna, počasí už pomalu dává tušit, že se s létem brzy rozloučíme. Čím jiným si zpříjemnit stále ještě teplé dny než vůněmi, které vám navodí nefalšovaný pocit babího léta? Vyzkoušely jsme toaletní vody z drogerií i parfumerií. Které jsme si zamilovaly?

  • Parfémy do kabelky

    Calvin Klein CK2, toaletní voda, 377 Kč, koupíte na www.elnino.cz
    Autor: archiv firem

    Minibalení jsou praktická, pokud s sebou nechcete nosit velký a zpravidla těžký flakonek. Na výběr máte z mnoha druhů a způsobů nanášení. Nás nejvíce zaujaly tuhé parfémy od LUSH, které nanášíte jen na pulzující body. Minibalení sladké a přitom svěží vůně Summer od Esprit, praktický roll-on Somerset Toiletry, který vás v mžiku přenese do viktoriánské Anglie, a ve vtipném "kreditkovém" balení unisexová vůně CK2 od Calvin Klein.

  • Parfémy pro lepší náladu

    The Ritual of Karma Bed & Body Mist, sprej na tělo a tkaniny, 480 Kč, koupíte na www.rituals.cz nebo v prodejnách Rituals
    Autor: archiv firem

    V poslední době se doslova roztrhl pytel s vůněmi, které mají také aromaterapeutické účinky. Jejich největší předností je, že jsou zpravidla přírodní, takže se nemusíte bát je nanášet na holou kůži. Velký výběr nabízejí vůně Aura od Bio Bachovek. Je jen na vás, jestli se potřebujete zbavit stresu, potřebujete dodat energii nebo například zlepšit spánek. Také Weleda nabízí tři nové vůně, jejichž základem není nic jiného než éterické oleje. Kromě toho, že vás harmonizují, také voní opravdu intenzivně a dlouho. Klidnější spánek vám navodí také mlha z limitované edice Ritual of Karma od značky Rituals, kterou můžete použít nejen na tělo, ale například i na polštář těsně předtím, než na něj ulehnete.

  • Parfémy s vůní ovoce a zeleniny

    Elizabeth Arden Green Tea Cucumber, toaletní voda, 323 Kč, koupíte na www.elnino.cz
    Autor: archiv firem

    Charakteristická vůně verbeny v kombinaci s citrusy je dalším hitem letošního léta a podzimu. Najdete ji u mnoha různých značek. Nám přišly nejvyváženější vůně od L´Occitane, Yves Rocher, Jeanne en Provence a Panier des Sens. Pokud si potrpíte na ještě lehčí a svěží kombinace, určitě si zamilujete vůni od Elizabeth Arden, která snoubí vůni zeleného čaje a okurky. Sladší kombinaci zralých hrušek a svěžích citrusů nabízí vůně 004 od české značky Manufaktura.

  • Parfémy pro radost

    Toaletní voda Frais Monde Mallow And Hawthorn Berries, 349 Kč, koupíte na www.elnino.cz
    Autor: archiv firem

    Pokud chcete na chvíli změnit vůni, ale nechcete za ni moc utrácet, zapátrejte v drogerii. I tam se totiž najdou poklady, kterými si můžete jen tak udělat radost. Nevydrží sice tak dlouho, ale vzhledem k ceně to od nich ani neočekáváme. Široký výběr vůní nabízí značka Essence s vůněmi My Message. Nám se nejvíc líbily vůně Kiss a Wow. Stejně tak nás dostala sladká vůně zeleného čaje a třešňového květu Boum od Jeanne Arthes. Velmi příjemné jsou také toaletní vody Frais Monde, které překvapivě dlouho vydrží. Na výběr mají opravdu mnoho vůní, takže si jistě najdete tu svou.

  • Parfémy pro náročnější

    Karl Lagerfeld Ocean View, 899 Kč, koupíte na koupíte v síti parfumerií Marionnaud
    Autor: archiv firem

    Toužíte po nové vůni, kterou si zamilujete a kterou budete chtít nosit už pořád – nebo alespoň každé léto? Pak určitě vyzkoušejte jednu z těchto. Sladká vůně magnolie nám učarovala v novince od české značky Dermacol. Pokud si neoblíbíte zrovna tuto, pátrejte dál, mají jich spoustu – od svěžích přes květinové až po ty těžší. Velmi svěží vůni, která vás přenese na pobřeží a připomene vám sladké chvíle dovolené, naleznete ve flakonku Ocean View od Karla Lagerfelda. Lehké květinové vůně pro každou věkovou kategorii jsme objevily v Pretty Butterfly od Betty Barclay a v Bohemian Garden od Naomi Campbell.

  • Parfémy pro něj i pro ni

    S.T.Dupont Paris Saint-Germain Eau des Princes Intense, 607 Kč, koupíte v síti parfumerií
    Autor: archiv firem

    Ani naše drahé polovičky nemůžou přijít zkrátka. Našly jsme parfémy, které si na nich zamilujete právě vy. Naším favoritem je svěží kořenitá vůně Paris Saint-Germain od S.T.Dupont, která připomíná klasickou kolínskou a voní prostě božsky. Stylový muž se zase neobejde bez vůně Mr. Burberry, která z něj udělá během chvilky nefalšovaného anglického gentlemana – alespoň v to doufáme. Pokud milujete vůně, které se doplňují, rozhodně vyzkoušejte novinku z dílny s.Oliver pro něj i pro ni nebo vůně od Otto Kern s hravými názvy Play Full a Full Play.

    Všechny vůně i s cenami naleznete v naší fotogalerii:

Autor: Brigita Zemen
Diskuse ke článku
.