Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vlasy od A do Z: Suchý šampon jim dodá objem, neumyje je!

Video se připravuje ...
Suchý šampon vám vykouzlí objem!
VIDEO: Adam Balažovič
30. července 2016 | 06:00

V závěru našeho vlasového seriálu stojí suchý šampon, který sice dokáže účes z mastných vlasů na chvilku vylepšit, ale v první řadě je to skvělý stylingový přípravek. Když si vlasy vyžehlíte nebo nakulmujete, suchý šampon jim dodá přirozený a moderní vzhled a především dokonalý objem. 

Suchý šampon byl ještě před několika lety přípravek, který ženy sice občas využívaly, ale rozhodně ho neměly příliš v oblibě. Dnes je součástí téměř každé kosmetické skříňky – stejně jako lak na vlasy, tužidlo nebo vlasový olej. Suchý šampon rozhodně nezvládne nahradit klasické mytí vlasů, dokáže jen vylepšit účes z delší dobu nemytých vlasů. V poslední době je čím dál tím populárnější především díky tomu, že zvládne vlasům dodat objem a celkově finální účes vylepšit. 

Aplikace je velmi jednoduchá. Důležité je aplikovat přípravek přímo ke kořínkům. Postupně si ve vlasech vytvářejte pěšinky a do každé stříkněte přípravek. Výsledkem je nevšední pudrová textura, které nedocílíte ničím jiným než právě suchým šamponem, neboli pudrem ve spreji. Nakonec přidejte trochu přípravku i na konečky.

Suchý šampon je naprosto ideální jako finální styling po natáčení vlasů, protože vytvoří nedbalý vzhled, který je v dnešní době maximálně moderní. Po jeho nanesení stačí už jen účes upravit pomocí prstů a je hotovo.