Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Test voděodolných řasenek: Která se v moři opravdu nerozmaže?

  • 28. července 2016 | 06:00

    Voděodolná řasenka je něco, co použijeme párkrát do roka. Zpravidla jen v létě, když plánujeme celé dny se koupat a potápět. Vzhledem k tomu, že řasenku byste měla po 3 měsících používání vyhodit, je naprosto zbytečné za ni utrácet stovky korun. A na léto bude bohatě stačit ta z drogerie. Jak je to ale s levnými voděodolnými řasenkami? Opravdu ve vodě nebudou pouštět? Otestovaly jsme je za vás!

  • Dermacol Mega Lashes, 249 Kč

    Dermacol Mega Lashes Waterproof, 249 Kč, koupíte na www.dermacol.cz nebo v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Na řasence se nám na první pohled líbil kartáček. Je opravdu plný štětinek, takže pro řídké řasy je ideální. Řasenka vydržela sice plný proud vody ze sprchy i celodenní koupání, ale pomocí odličovacího mléka šla nadvakrát dolů. Takže drží tak akorát, a navíc vykouzlí opravdu bohatý objem řas.

    Známka jako ve škole: 1

  • Essence Get BIG! Lashes, 75 Kč

    Essence Get BIG! Lashes Volume, 75 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Řasenka Essence patří k těm nejlevnějším a musíme říct, že poměrně překvapila. Při nanášení jsme musely řasy přejet několikrát, aby byly opravdu namalované, ale nelepily se k sobě a neobtiskávaly se. Co se týče voděodolnosti, přežila letní bouřku i osvěžování obličeje vodou. Přežila i rychlou sprchu nebo koupání – pokud ovšem člověk plave jako paní Radová s hlavou zásadně nad vodou. Pokud se ale ráda potápíte, připravte se na to, že se řasenka rychle smyje. Cena odpovídá kvalitě, žádný zázrak nečekejte.

    Známka jako ve škole: 3

  • Astor Lash Beautifier Volume, 199 Kč

    Astor Lash Beautifier Volume Mascara, 199 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Tato řasenka opravdu drží jako přibitá. Ani tehdy, když plavete s obličejem ponořeným pod vodu, nerozmaže se. Připravte se ale na to, že na konci dne budete mít řasy opravdu dost slepené. Také nám vadilo, že efekt dlouhých a hustých řas vám rozhodně nevyčaruje. Jen obarví ty vaše, ale neprodlouží je. Za téměř 200 korun jsme zkrátka čekaly o maličko víc.

    Známka jako ve škole: 3

  • Revlon Volume Length Magnified, 339 Kč

    Revlon Volume + Length Magnified, 339 Kč, koupíte na www.fann.cz
    Autor: archiv firem
    Vzhledem k tomu, že je tato řasenka z testovaných nejdražší, měly jsme upravdu vysoká očekávání a nutno říct, že je splnila do puntíku. Na to, že je řasenka voděodolná, dokáže vykouzlit opravdu krásný objem řas i je umí viditelně prodloužit. Ve vodě se nerozmaže, a to ani tehdy, když se neustále potápíte. Navíc se nedrolí ani řasy neslepuje. Kvůli tomu ji ale musíte odlíčit olejem. Pokud ráda plavete s hlavou pod vodou, opravdu se vyplatí si za ni připlatit.

    Známka jako ve škole: 1

  • Frais Monde Nero Intenso, 290 Kč

    Frais Monde Nero Intenso, 290 Kč, koupíte na www.parfemy-elnino.cz
    Autor: archiv firem
    Řasenka má tenký, nepříliš hustý štěteček, který při nanášení neslepuje řasy. Naopak, jednotlivě jim dodává na objemu a především je prodlužuje. Drží opravdu dokonale, a to i když v moři nebo v bazénu strávíte celý den. Lehce se s ní manipuluje, nešpiní při líčení a na konci dne se nedrolí ani neslepuje. To je ale samozřejmě vykoupeno cenou lehce pod 300 korun.

    Známka jako ve škole: 1

  • Rimmel Wonderfull With Argan Oil, 199 Kč

    Rimmel Wonderfull With Argan Oil, 199 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Stejně jako u většiny voděodolných řasenek, ani u této nesmíte čekat, že po nanesení budete mít oči jako mrkací panenka. Spíš jen dodá barvu vašim přirozeným řasám. Po koupeli se nemusíte bát, že by vám po tvářích tekly černé provazce. Ale na co si dejte pozor, to je sahání si do očí, protože pak má tendenci se rozmazávat a drolit. Také proto šlo odlíčení jedna radost a stačila na něj pouze micelární voda. Celkově to ale s voděodolností tak žhavé není.

    Známka jako ve škole: 3

  • Yves Rocher, voděodolná prodlužující, 179 Kč

    Yves Rocher, voděodolná prodlužující řasenka, 179 Kč, koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v prodejnách Yves Rocher
    Autor: archiv firem
    Řasenka má tenký, hustý kartáček, který na řasy nenanáší nijak velké objemy barvy, což je rozhodně plus. Řasy neslepuje, neobtiskává se na víčka při nanášení. Pro výraznější efekt je třeba nanést pár vrstev. Ve vodě se nerozpouští a nedělá šmouhy, ale k večeru se z řas začne lehce drolit, takže je potřeba oči občas zkontrolovat.

    Známka jako ve škole: 2

  • Miss Sporty Pump Up Booster 24h, 90 Kč

    Miss Sporty PUMP UP BOOSTER 24H, 90 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Řasenka nedráždí oči a vodě i slzám opravdu úspěšně odolává. Ale tím její výhody asi končí. Klasický kartáček je příliš velký a silný, takže při nanášení musíte dávat pozor, abyste si řasenku neobtiskla na kůži. Navíc má tendenci i při důkladném otření kartáčku slepovat řasy. Slibovaný výrazně větší objem a prodloužení jsme také hledaly marně – stejně jako jejich nadzvednutí. Za málo peněz málo muziky.

    Známka jako ve škole: 3

Autor: brig
Diskuse ke článku
.