Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

8 kosmetických produktů, které vám nesmějí chybět na žádné dovolené

  • Jakou kosmetiku si s sebou nesmíte zapomenout na dovolenou?
    8. července 2023 | 06:00

    Těžko si s sebou můžete na dovolenou nabalit půlku koupelny. Když ale zvolíte ty správné produkty, nebude vám nic chybět a množství lahviček, které bude potřeba vézt s sebou, stáhnete na minimum. S jakou kosmetikou cestujeme my a proč byste si ji měla přibalit i vy?

    Balíte se na dovolenou? Jistě nezapomenete na zubní kartáček, sprchový gel, antiperspirant a opalovací krém. Ale hodit se vám toho bude více. Když vyrážíte na hudební festival, rozhodně se vám bude hodit jiná kosmetika než ta, kterou si s sebou přibalíte do čtyřhvězdičkového hotelu k moři. Na jaké kosmetické vychytávky byste neměla zapomenout?

  • Cestovní sada lahviček

    Pokud letíte na dovolenou jen na pár dní a nehodláte si s sebou brát jiné zavazadlo než palubní, musíte si dávat pozor na tekutiny, které v něm vezete – takže na většinu kosmetiky. Na palubu si totiž můžete vzít maximálně litr tekutin, které musí být rozděleny do lahviček o objemu ne více než 100 ml. Bez cestovní sady, do které si odlijete všechny své oblíbené produkty, se tak prakticky neobejdete. Navíc tak ušetříte místo v kufru i kila navíc.

    Náš tip: Sada cestovních lahviček Gabriella Salvete, 157 Kč, koupíte na www.notino.cz

    VIDEO: Utrácíte za drahé krémy s vysokým SPF? Je to zbytečné, říká vývojářka kosmetiky.

    Video se připravuje ...
    Utrácíte za drahé krémy s vysokým SPF? Je to zbytečné, říká vývojářka kosmetiky • VIDEO: Videoredakce ženských webů

  • Micelární voda

    Micelární voda je báječný odličovač na cesty, protože s ní dokážete odlíčit oči i zbytek pleti a není potřeba ji z pokožky umývat. Navíc k ní nepotřebujete nic víc než odličovací tampony a dá se snadno přelít do lahvičky s menším objemem. A ráno ji klidně použijete místo pleťového tonika.

    Náš tip:Pleťová micelární voda Opuncie 3v1, Balea, 60 Kč (400 ml), koupíte v síti drogerií dm

     

  • Olej na opalování

    Bez opalovacího přípravku se v létě neobejdete, ať jedete k moři nebo na Mácháč. Opalovací oleje jsou v tomto směru hotový zázrak, protože kromě toho, že vás ochrání před sluníčkem, dokážou pokožku skvěle hydratovat a stačí jich zpravidla menší množství než u opalovacího krému.

    Náš tip: Olej na opalování podporující zhnědnutí SPF 30 Sun Protect & Bronze, Nivea, 450 Kč (200 ml), koupíte v síti drogerií

     

  • Voděodolná řasenka

    Pokud se nenalíčená cítíte jako nahá, pořiďte si k vodě alespoň voděodolnou řasenku. Všechno ostatní se vám při dovádění ve vlnách smyje, ale řasenka opravdu drží tam, kde má. Na běžné nošení je nevhodná, protože řasy zatěžuje a je potřeba ji opravdu důkladně odlíčit olejem, ale na léto je prostě dokonalá.

    Náš tip: Voděodolná objemová řasenka Rodial, 696 Kč, koupíte na www.aurio.cz

     

     

  • Intimní mycí gel

    I když vám to možná připadá jako zbytečnost, na dovolené užijete i intimní mycí gel. Jiné prostředí, jiná strava, delší pobyt v mokrých plavkách a jiná voda, než na kterou jste zvyklá, to vše může totiž změnit pH ve vaší vagině a nepříjemné svědění na sebe nenechá dlouho čekat. Ideální intimní gel je přírodní, který neobsahuje sulfáty. Některé se navíc prodávají v praktickém cestovním balení.

    Náš tip: Mycí gel na intimní hygienu s vůní melounu Ziaja, 90 Kč (400 ml), koupíte na www.ziajaprotebe.cz nebo v kamenných prodejnách

  • Tuhý šampon a kondicionér

    Naprostou vychytávkou na cesty jsou tuhý šampon a kondicionér. Fungují stejně báječně jako ty tekuté, ale ušetří vám místo v kufru, máte jistotu, že se vám omylem nevylijí do oblečení, a navíc si je s klidným srdcem můžete přibalit i do kabinového zavazadla.

    Náš tip: Tuhý šampon Lotos květ, Green Idea, 188 Kč, koupíte na www.topvet.cz

  • Účinný antiperspirant

    V létě bez antiperspirantu? Ani náhodou! Nejlepší je pak takový, na který se opravdu můžete spolehnout. Na trhu je opravdu velké množství výrobků, které splňují požadavek, aby vydržely až 48 hodin, ale ruku na srdce – my se spokojíme klidně i s 12 hodinami. Hlavně když bude opravdu fungovat. 

    Náš tip: Antiperspirant proti nadměrnému pocení Eucerin, 299 Kč (50 ml), koupíte v síti lékáren

     

     

  • Růžová voda

    Pokud jste si oblíbila minerální vodu ve spreji, která vás na cestách osvěží, pak budete růžovou vodu naprosto milovat. Je v praktickém rozprašovači, nádherně voní a kromě osvěžení také hydratuje suchou pokožku a zklidní podrážděnou pokožku. Použít ji můžete na obličej, vlasy i tělo, a to tak často, jak jen je potřeba.

    Náš tip: Růžová voda Purity Vision, 329 Kč (200 ml), koupíte na wwww.purityvision.cz

    Potřebujete nakoupit kosmetiku na dovolenou? Vyzkoušejte náš internetový srovnávač Zboží Dáma a ušetříte!

Autor: red
Diskuse ke článku
.