Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C

Zpěvačka Mista vám ukáže 3 skvělé způsoby, jak zamaskovat šediny!

Zpěvačka Mista vám poradí, jak zatočit s šedinami
14. července 2016 | 12:00

Trápí vás šediny? Nemusíte se hned vrhat po barvě na vlasy. Stačí využít jeden ze tří šikovných přípravků, které je během pár minut zamaskují. Zpěvačka Mista a junior stylistka Dominika Kapalinová za Salonu Petra Měchurová vám předvedou, jak na to.

Barvu vlasů ovlivňuje melanin, který produkuje melanocyty ve vlasových koříncích. Ty během let však začnou pracovat nepravidelně, pomaleji, až nakonec produkci melaninu zcela zastaví. A tehdy se začnou v naší hřívě objevovat první šedé vlasy.

Ochrana a péče

Ve starším věku jsou vlasy často citlivější, proto se doporučuje používat výrobky pro poškozené vlasy. Šediny často působí matně a bez lesku. Souvisí to s rozdílným odrážením světla. Přes šedivý vlas totiž část světla proniká. Máme však i dobrou zprávu. Pokud jste celý život měla silné vlasy, budou takové i ty šedivé.



Zakrývání

Na trhu jsou momentálně dostupné tři druhy přípravků první pomoci k okamžitému zakrytí šedin, a to ve formě krému, pudru a spreje. Tyto přípravky rychle zakryjí šedivé vlasy, aniž byste si je musely celé nabarvit klasickou barvou.

Pro přesný postup sledujte video:

Video se připravuje ...
Jak zakrýt šediny? • VIDEO: MistaFashion


Sledujte Bleskprozeny.cz, kde se každý druhý týden ve čtvrtek objeví exkluzivní video, ve kterém vám zpěvačka Mista se svým týmem profesionálů radí v oblasti krásy a módy.