Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Test opalovacích přípravků pro děti: Kterými je raději nemazat?

  • 30. června 2016 | 06:00

    U dětských krémů na opalování toužíme nejen po tom, aby perfektně fungovaly a snadno se nanášely, ale také po tom, aby byly bezpečné. Obzvlášť pokud je používáme opravdu na ty nejmenší. Které se nám osvědčily a po kterých sáhnout raději nedoporučujeme?

  • Wooden Spoon, na tělo a obličej, 445 Kč

     

    Wooden Spoon BIO mléko na opalování na obličej a tělo SPF 50, 445 Kč, koupíte na www.greenwave.cz
    Autor: shutterstock.com
    U přírodních opalovacích přípravků, navíc v bio kvalitě můžete zpravidla očekávat dva problémy: jsou příšerně drahé a zanechávají bílý povlak. Ten od Wooden Spoon splňuje jen polovinu, za 50ml lahvičku totiž zaplatíte 445 Kč. Ty ovšem investujete do naprosto dokonalého přípravku. Bambucké máslo, včelí vosk a směs přírodních olejů obsahuje jen mechanické filtry, takže ho opravdu s klidným srdcem můžete namazat i na ta nejmenší miminka. Nelepí, nemastí, krásně hydratuje a nezanechává bílé stopy. Pro mě jednoznačný vítěz letošního léta!

     

    Známka jako ve škole: 1 (testovala redaktorka Brigita)

     

  • Nivea, kapesní dětské mléko, 140 Kč

     

    Nivea Kapesní dětské mléko na opalování, 140 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Praktické malé balení, které hodíte do kabelky, a máte vystaráno. To je hlavní důvod, proč po tomto výrobku sáhnout. Rychle se vstřebává a nemastí. Informace o složení krému sice na lahvičce najdete, ale jsou tak malé, že je v podstatě nejde přečíst, a to mi vadí.

     

    Známka jako ve škole: 3 (testovala editorka Markéta)

     

  • Sebamed Baby, 199 Kč

     

    Sebamed Baby opalovací mléko SPF30, 199 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: shutterstock.com
    Tento výrobek neobsahuje barviva, parabeny, parafin a další chemikálie, což je pro mě rozhodně plus. Stejně tak tu nechybí praktická informace, že se děti mají namazat dvacet minut před pobytem na slunci. Díky svému složení se hodí i pro kojence a batolata, což kvituju s povděkem, protože s ním mohu mazat i devítiměsíční dceru. Minusem je tužší konzistence, pokud není vyloženě horko, je to spíše krém než lotion, což děti nerady.

     

    Známka jako ve škole: 2 (testovala editorka Radka)

     

  • Avene Lait Enfant, 409 Kč

     

    Avene Lait enfant dětské mléko na opalování SPF50+, 409 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: shutterstock.com
    Cena tohoto přípravku by se mohla zdát vysoká, ale za svých 400 korun dostanete hned 250 ml přípravku. Přestože složení přírodní není, neobsahuje žádné potenciálně nebezpečné látky. Je tekutý, krásně se nanáší, ale verze s dávkovačem je při mazání dětí praktičtější. Nelepí a není parfémovaný, takže nedělá problémy ani dětem s atopickým ekzémem.

     

    Známka jako ve škole: 1 (testovala redaktorka Brigita)

     

  • Dermacol, voděodolné mléko pro děti, 299 Kč

     

    Dermacol Voděodolné mléko na opalování pro děti, 299 Kč, koupíte v síti drogerií nebo na www.dermacol.cz
    Autor: archiv firem
    Na první ozkoušení jsem byla s přípravkem celkem spokojená, až na fakt, že mírně voní, na což si pětiletý syn stěžoval, a tak se odmítal namazat. Pak jsem se ale podívala na složení. To musíte hledat na druhé straně štítku, který je potřeba sloupnout – takže v obchodě k nepoužití. Při podrobném čtení zjistíte, že jde o výrobek plný chemie, který u dětí vlastně používat nechci.

     

    Známka jako ve škole: 3 (testovala editorka Radka)

     

  • Bioderma Photoderm KID, 299 Kč

     

    Bioderma Photoderm KID Opalovací pěna děti SPF50+, 299 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: shutterstock.com
    Praktická 150ml pěna je testována i pro citlivou dětskou pokožku, ale opět nečekejte, že se bude jednat o přírodní výrobek. Každopádně neobsahuje potenciálně nebezpečné látky a ani parabeny. Přesto nechápu, co v pěně na opalování dělají silikony. Každopádně přípravek je bez parfemace, nezanechává film, nelepí a skvěle se roztírá. Aplikace navíc připomíná šlehačku ve spreji, takže pětiletý syn se na namazání vyloženě těšil, za což má u mě Bioderma velké plus.

     

    Známka jako ve škole: 1- (testovala redaktorka Brigita)

     

  • Eucerin, krém s ochrannými mikropigmenty, 409 Kč

     

    Eucerin Dětské mléko na opalování s ochrannými mikropigmenty, 409 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Za cenu vyšší než 400 korun získáte 150 ml krému, který neobsahuje chemické filtry, parabeny, barviva ani parfemace. To je samozřejmě sympatické, i když vykoupené právě vyšší cenou. Zdravější složení samozřejmě také znamená, že krém se hůře nanáší, o to déle ale na pokožce zůstává.

     

    Známka jako ve škole: 1- (testovala editorka Markéta)

     

  • Ziaja, mléko na opalování, 149 Kč

     

    Ziaja mléko na opalování pro děti SPF 50+, 149 Kč, koupíte na www.ruzova10.cz
    Autor: shutterstock.com
    Ziaja mne většinou mile překvapí, u krému na opalování se tak ale nestalo. Vůně mi připomínala dětství a hutný krém Maryna, což může potěšit milovníky retra. Rozetření a vsáknutí do kůže trochu trvá, asi po deseti minutách se na ní utvoří mastný film. Výrobce uvádí, že lotion je pro děti od půl roku, ale já ho na těch svých netestovala, protože obsahuje mimo jiné látku ethylhexyl methoxycinnamate, která se nedoporučuje kvůli možnému ovlivnění hormonální rovnováhy v těle. A to i u dospělých, natož u dětí.

    Známka jako ve škole: 4 (testovala redaktorka Irena)

  • Garnier Ambre Solaire Resisto Kids, 299 Kč

    Garnier Opalovací mléko pro děti Ambre Solaire Resisto Kids, 299 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: shutterstock.com
    Můj letošní favorit: žádné parabeny, žádné parfémy, částečně mechanická ochrana, vhodný i pro miminka. Skvěle se roztírá, což je u dětí důležité, protože na nějaké pomalé mazání vážně nemají trpělivost. Testováno na pětiletém a devítiměsíční.

    Známka jako ve škole: 1 (testovala editorka Radka)

  • Nivea Protect & Sensitive, 289 Kč

    Nivea Sun Kids Protect and Sensitive Sun Spray, 289 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    U dětského krému asi většina rodičů potřebuje dvě věci: rychle rozetřít a taky to, aby se krém co nejrychleji vpil. Na nějaké „počkej chvilku a nikam neutíkej“ spoléhat nemůžete. Nivea v tomto směru nezklame – krém nastříkáte a sledujete, jak se do pokožky potomka rychle vpíjí. Vpije se i do té vaší, takže vaše ruce nejsou po chvíli vůbec ulepené. Voděodolnost i ochrana jsou na jedničku, příjemná vůně už je jen takový milý bonus.

    Známka jako ve škole: 2 (testovala redaktorka Irena)

Autor: brig
Diskuse ke článku
.