Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Prázdninová péče o pleť: Tohle musíte udělat i v 5 ráno na festivalu

  • 29. června 2016 | 10:00

    Léto svádí k tomu, na spoustu věcí se prostě vykašlat a jen se tak natáhnout do trávy. No, proč ne, ale jsou základy, které byste měla dodržovat i u moře, na chalupě nebo třeba na hudebním festivalu. Nemusíte mít velké večerní líčení, ale těchto 5 rad byste měla dodržovat i o prázdninách. A bez výmluv!

  • Odlíčit, a bez kompromisů

    Autor: Shutterstock.com

    Je úplně jedno, jak moc se vám nechce, jak moc jste unavená nebo kolik koktejlů s paraplíčkem jste vypila. Odlíčit se prostě musíte. Ať jedete kamkoliv, vezměte si s sebou odličovač jako například micelární vodu, kterou můžete odstranit líčidla z celého obličeje. Na pár dnů vás zachrání i odličovací ubrousky. A nakonec, jak přiznala naše šéfredaktorka, odlíčit se dá ve výjimečných případech i krémem na opalování.

  • Namazat

    Autor: Shutterstock.com

    Vynechat krém s ochranným faktorem si můžete dovolit jen v případě, že ráno vyrážíte do práce, ve které budete sedět vevnitř celý den. Pokud ale plánujete strávit den venku, ať už intenzivním sluněním, prací na zahrádce nebo jen vyřizováním schůzek ve městě, je pleťový krém s SPF nutnost. V sortimentu kosmetických firem už najdete spoustu make-upů nebo BB krémů, které mají UV faktor 30 a vyšší. Nebo sáhněte rovnou po tónovaném opalovacím krému určeném na obličej. A nezapomeňte s ním přetáhnout i krk a dekolt, které váš věk prozradí vlastně jako první.

  • Pít, pít, pít

    Autor: Shutterstock.com

    Hydratačním krémem samozřejmě nic nezkazíte, ale hydratovat se musíte také zevnitř. Když jsou velká vedra, pohybujete se na sluníčku nebo jste zasedla ke skleničce vychlazeného bílého, zvyšte příjem neperlivé vody. Nebude vás bolet hlava, a navíc vaše pokožka bude ráno svěží a pružná, nikoliv šedivá a s oteklými kruhy pod očima.

  • Odlehčete to

    Autor: Shutterstock

    Na hutné krémy a make-upy je spousta času v zimě. Do vaší letní výbavy by naopak měl patřit lehký denní krém, pod kterým bude moci pleť dýchat, a BB krém, který neucpává póry. A vůbec, u moře nebo u bazénu se stejně není potřeba líčit, tak si to chvilku dovolte. Voděodolná řasenka a oblíbená rtěnka jsou více než dostačující.

  • Klidně to nepřehánějte

    Autor: shutterstock.com

    Sice byste měla používat sérum, krém, jednou týdně peeling a nejrůznější řady kosmetických přípravků, ale ruku na srdce – pokud se v létě odlíčíte a namažete, můžete se na dva měsíce na všechny ty rady vykašlat a nastavit pleť slunci. Načerpáte vitamin D, a navíc si to užijete. A neúprosná můžete být klidně zase až na podzim.

Autor: brig
Klíčová slova:  krása, kosmetika, péče o pleť, letní péče
Diskuse ke článku
.