Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vyzkoušeno: Toužíte po zářivé pleti? Je čas na metodu dvojího čištění

9. června 2016 | 06:00

To, že je odličování naprostá nezbytnost pro to, abyste pleť neničila, nevytvářela si zbytečně vrásky a nezpůsobovala si akné, už ví každá! To, že díky důkladnému a důslednému odlíčení a čištění můžete mít pleť nádherně zářivou a sjednocenou, je ale malý zázrak. Jak se vaše pleť změní za pouhých sedm dní s metodou dvojího čištění?

Je úplně jedno, jak je váš pleťový krém luxusní, drahý a našlapaný těmi nejlepšími složkami, pokud ho nenanášíte na dokonale vyčištěnou pleť, žádná z těch dokonalých složek nemá šanci do pleti proniknout. Proto jsme vyzkoušely metodu dvojího čištění pleti. A rozdíl je znát už po týdnu!

Dvojí čištění? Raději rovnou trojí

Není na tom nic těžkého ani vědeckého. Zkrátka pleť odlíčíte a vyčistíte olejem a pak dočistíte, abyste se zbavila zbylých nečistot a mastnoty, pleťovým gelem, balzámem nebo tonikem. Nezabere vám to více než pět minut a pokožka bude zářivější, sjednocená a bez černých teček.

Jak na to?

Pokud se líčíte, přidejte krok navíc a stejně jako já pleť nejdřív odličte například micelární vodou nebo pleťovým mlékem. Potom si obličej navlhčete a zhruba dvě minutky ho masírujte olejem. Použít můžete v podstatě jakýkoliv. Například kokosový čistí opravdu skvěle, ale při dlouhodobém používání má tendenci ucpávat póry. Pokud trpíte na pupínky, sáhněte raději po mandlovém nebo jojobovém oleji.

Po jemné masáži olejem obličej umyjte od mastnoty čisticím balzámem, gelem nebo pěnou, abyste z něj dostala zbytky nečistot a také mastnotu z oleje. Pak jen stačí počkat, až pokožka uschne, a nanést oblíbený noční krém. Snadné jako facka.

Výsledek

Upřímně jsem nevěřila, že by mohl být výsledek dvojího čištění vidět na pleti už po týdnu používání. Popravdě jsem rozdíl viděla už první den. Pleť je po dvojím čištění okamžitě na pohled mnohem zářivější a sjednocenější. Po týdnu byly pryč černé tečky, staré pupínky se zahojily a nové nevytvořily.

Záleží jen na vás a vašich preferencích, jaké produkty zvolíte. Pro mě se vítězným triem staly micelární voda, kokosový olej a čisticí balzám, který se oplachuje vodou. Za těch 5 minut péče každý večer to rozhodně stojí.

Autor: brig