Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nejnechutnější chyby při používání kosmetiky: Děláte je i vy?

  • 31. května 2016 | 06:00

    Všechny chceme být krásné, neodolatelné a dokonalé, ale občas v tom spěchu – nebo zkrátka ze stereotypu – děláme něco, co nejen nesvědčí naší pleti, ale navíc je to i trošku nechutné. Podívejte se na 10 nejčastějších kosmetických hříchů. Kolika z nich se dopouštíte také?

  • Vymačkáváte si pupínky

    Autor: shutterstock.com

    Ano, přiznávám se bez mučení, taky to občas dělám, i když moc dobře vím, že je to špatně. Jak odolat tomu, stisknout mezi nehty nalitý pupínek s bílou špičkou, když vám na obličeji tak svítí? Zkuste si příště vzpomenout, že kvůli vašim nenechavým prstům si můžete bakterie (a s nimi i pupínky) roznést po celém obličeji. A že zarudlé, krvácející místo na obličeji zamaskujete stejně špatně jako bílý pupínek. Slibuji, že si zkusím také vzpomenout.

  • Neperete štětce

    Autor: shutterstock.com

    Nebo je alespoň neperete tak často, jak byste měla. Ano, zní logicky, že make-up si nanášíme na čistý obličej, takže by měly být čisté i štětce, ale ve skrytu duše moc dobře víme, že to tak není. Štětce byste měla prát každý týden a po každém použití je ošetřit antibakteriálním sprejem. Pokud tak neděláte, množí se v nich bakterie a opět hrozí, že si po celém obličeji roznesete akné.

  • Používáte řasenku klidně i rok

    Autor: shutterstock.com

    Proč byste vyhazovala řasenku už po třech měsících, když v ní i po půl roce pořád zůstalo hodně barvy, a je tedy zbytečné utrácet za novou? Protože tím, že řasenku nevyhodíte po třech měsících, jak doporučují výrobci i kosmetičky, riskujete oční infekci. Uznejte, že za to vám ušetření pár desítek korun, které utratíte za pořízení nové, rozhodně nestojí!

  • Loupete lak z nehtů

    Autor: shutterstock.com

    Když se vám na špičce nehtu oprýská lak, bezesporu to nevypadá hezky. Ještě hůř to ale vypadá, když si je neodlakujete, ale pokoušíte se laku zbavit tak, že ho z nehtů škrábete, nebo ještě hůř: odkusujete! Kromě toho, že si tím poškodíte svrchní vrstvu nehtů, takže se snadněji lámou a třepí, to vypadá opravdu trošku nechutně.

  • Snažíte se zbavit černých teček

    Autor: shutterstock.com

    Těch černých teček, které máte na nose. Ovšem nikoliv pomocí gelů nebo náplastí na to určených, ale prostě tak, že nos pořádně stisknete mezi prsty. Černých teček se tak nejen opravdu důkladně nezbavíte, ale navíc si tím i vytváříte vrásky a dost dlouhou dobu po této "proceduře" bude pokožka citlivá a zarudlá.

  • Schováváte si rozbitý pudr

    Autor: shutterstock.com

    Nebo oční stíny nebo tvářenku nebo jakýkoliv jiný pudrový produkt, který byl kdysi kompaktní. Přesněji řečeno předtím, než vám spadl na zem. Takže kdykoliv se tento produkt pokoušíte nanést, jste "zasněžená" nejen vy, ale i široké okolí. Pokud se nejedná o limitovaný produkt nějaké opravdu high end kosmetiky, vyhoďte ho a pořiďte si nový.

  • Neodličujete se

    Autor: shutterstock.com

    Je úplně jedno, jaký pro to máte důvod. Opravdu. Úplně. Jít spát nalíčená je to nejhorší, co své pleti můžete udělat, a vězte, že to bude mít následky. I když je třeba neuvidíte hned. Mezi ty nejčastější patří ucpané póry, pupínky a rychlejší stárnutí kůže. Ale způsobit si tak můžete také nejrůznější infekce.

  • Půjčujete si kosmetiku s kamarádkou

    Autor: shutterstock.com

    Pokud si nedokážete představit, že byste se svou kamarádkou strávila vášnivou noc se vším všudy, nepůjčujte jí ani svou kosmetiku. Na řasence, rtěnce nebo například očních linkách je spousta bakterií, na které jste zvyklá, ale vaše kamarádka rozhodně ne. A také naopak. I když ji milujete, tohle zkrátka nedělejte.

  • Zkoušíte si testery

    Autor: shutterstock.com

    Jistě, u make-upu s pumpičkou to až tak nevadí, ale pokud máte ve zvyku vyzkoušet si v drogerii nebo parfumerii, jak vám sedne odstín rtěnky, tím, že si ji nanesete přímo na rty, představte si, kolik žen už to asi udělalo před vámi. Pokud si ji nemáte půjčovat ani s nejlepší kamarádkou, nesdílejte ji se stovkou neznámých žen.

  • Tvářenku si nanášíte prsty

    Autor: shutterstock.com

    Tento fígl funguje u očních stínů, obzvláště pokud jsou metalické nebo mají shimmer. U tvářenky ale ne. Není vám pět let, abyste k nanášení tvářenky používala ukazováček a skončila v nejlepším případě jako decentnější verze Marfuši. Představte si navíc, co všechno si na prstech do tvářenky přenesete, a upalujte do nejbližší drogerie pro kosmetický štětec.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.