Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Vlasy od A do Z: Jak správně a šetrně mýt vlasy šamponem?

Video se připravuje ...
Jak správně nanést šampon a šetrně se umýt vlasy
VIDEO: Adam Balažovič
28. května 2016 | 06:00

Mytí vlasů je běžná činnost, kterou dělá každá žena klidně i několikrát týdně. Přestože se zdá naprosto banální, většina z nás při ní dělá zásadní chyby, které způsobují nedokonalé umytí, ale i poničení vlasů. Minule jsme vám ukázaly, jak správně vlasy připravit před samotným šamponováním. Tentokrát vám poradíme, jak je šetrně a především efektivně mýt!

Možná si myslíte, že používat šampon umí přece každý, ale opak je pravdou. I u takto banální činnosti můžete udělat mnoho chyb, kvůli kterým zbytečně plýtváte přípravkem, a dokonce si i ničíte vlasy. Když vlasy dostatečně namočíte, naneste si do dlaně zhruba vrchovatou kávovou lžičku šamponu a rozetřete ho v dlaních. Následně ho rovnoměrně vetřete ke kořínkům. Nedrbejte pokožku pomocí nehtů, ale spíše silněji masírujte krouživými pohyby pomocí bříšek prstů.

Pamatujte, že během mytí vlasů jde spíše o umytí pokožky hlavy a vlasů těsně u ní. Délky nemají tendenci se zašpinit, a proto stačí vlasy lehce zarolovat a tím se dostatečně umyjí. Velmi důležité je vlasy důkladně propláchnout teplou vodou a vymýt veškerý šampon. Nebojte se během smývání do nich sáhnout, když necháte vodu na vlasy jen stékat, nikdy se přípravku opravdu nezbavíte.

Pro přesný návod se podívejte na video!