Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Test korektorů: Který zamaskuje kruhy a nezvýrazní vrásky?

  • 26. května 2016 | 06:00

    Ať už máte kruhy pod očima geneticky, z nevyspání nebo kvůli tomu, že jste proflámovala noc, určitě je nebudete chtít ukazovat světu. Právě proto jsme otestovaly korektory pod oči. Opravdu dokážou zamaskovat tmavé kruhy, a přitom zůstat nenápadné?

  • Astor Skin Match, 123 Kč

    Astor Skin Match Protect Concealer, korektor, 123 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Některé korektory pod očima pálí, jiné nekryjí nebo se špatně roztírají. Tento mezi ně ale rozhodně nepatří. Nanáší se opravdu jednoduše, navíc je jeho roztírání díky houbičce velmi jemné a příjemné. Krytí je také velmi dobré, stejně jako to, že k aplikaci nepotřebujete štětec. Jedinou jeho nevýhodou je, že ho spotřebujete zhruba za měsíc.

    Známka jako ve škole: 1-

  • theBalm TimeBalm, korektor, 359 Kč

    theBalm TimeBalm Concealer, 359 Kč, koupíte na www.thebalm.cz
    Autor: archiv firem
    Cena tohoto korektoru se může zdát vysoká, ale vydrží vám klidně i půl roku. Jeho textura je dokonale krémová, snadno se roztírá a přitom naprosto nezvýrazňuje vrásky. Přestože na kruhy pod očima se běžně hodí spíš tekuté korektory, tento krémový je perfektní. Kromě kruhů pod očima ho můžete klidně použít i na drobné nedokonalosti pleti. Přiložená houbička je sice praktická, ale štětcem se roztírá lépe.

    Známka jako ve škole: 1

  • Artdeco Perfect Teint, 389 Kč

    Artdeco Perfect Teint Concealer, 389 Kč, koupíte v síti parfumerií Douglas
    Autor: archiv firem
    Korektor nás na první pohled uchvátil svým luxusním stříbrným balením. Dávkuje se pomocí otočení spodní části, která aplikuje malé množství krémového korektoru do štětečku. Světlý odstín sedne i ženám s velmi bledou pletí, což je další velké plus. Konzistence samotného korektoru je pak velmi lehká a krémová a nezalézá do vrásek. Oční okolí ani příliš nerozjasňuje, takže je po přepudrování naprosto neviditelný. Cena je ale poněkud vyšší.

    Známka jako ve škole: 2

  • Yves Rocher, projasňující tužka, 219 Kč

    Yves Rocher, projasňující opravná tužka, 219 Kč, koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v prodejnách Yves Rocher
    Autor: archiv firem
    Korektor od Yves Rocher funguje na stejném principu jako ten od Artdeco, přitom je ale o necelou polovinu levnější. Funkčností se mu pak téměř vyrovná. Textura je nádherně lehká, skvěle se roztírá, lehce rozjasňuje a nezvýrazňuje vrásky. Bohužel ale nekryje tak dokonale.

    Známka jako ve škole: 2

  • Rimmel Match Perfection, 129 Kč

    Rimmel Match Perfection, korektor, 129 Kč, k dostání na www.rimmel.cz nebo v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Tento korektor je takovým malým zázrakem, protože neznáme snad nikoho, kdo by si ho nepochvaloval. A nedivíme se. Světlý odstín sedí i bledulkám a aplikuje se pomocí štětečku. Do vrásek nezalézá, dobře kryje a na obličeji lehce matuje. Jedinou nevýhodou je, že poměrně rychle ubývá.

    Známka jako ve škole: 1-

  • Dermacol, paletka, 169 Kč

    Dermacol, 4barevná paleta korektorů a rozjasňovače, 169 Kč, koupíte na www.dermacol.cz nebo v prodejnách Dermacol
    Autor: archiv firem
    Paletka od Dermacolu obsahuje kromě žlutého korektoru, který má neutralizovat kruhy pod očima, také zelený na červená místa a tělový na drobné nedokonalosti. Příjemným bonusem je i čtvrté políčko s rozjasňovačem. Korektor na kruhy pod očima skutečně neutralizuje, má příjemnou texturu a pomocí make-upu zmizí nažloutlý odstín. Trošku ale zvýrazňuje vrásky. Každopádně paletka je velmi praktická.

    Známka jako ve škole: 2

  • Essence, korektor Camuflage, 75 Kč

    Essence, korektor camouflage, 75 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Dva odstíny krémového korektoru v praktickém balení. Má ideální velikost do kosmetické taštičky do kabelky a jakékoli nedokonalosti od kruhů pod očima po červené pupínky pomůže překrýt. Právě díky dvěma odstínům je práce s ním jednodušší. Dá se i vrstvit. Je ale poněkud hutný, a hodí se tedy jen pro opravdu mladé dívky, které nemají žádné mimické vrásky. V opačném případě je totiž nehezky zvýrazňuje.

    Známka jako ve škole: 3

Autor: Brigita Zemen
Diskuse ke článku
.