Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Líčení po čtyřicítce: Nebojte se sáhnout po barvách a třpytkách!

  • 17. května 2016 | 06:00

    Pokud jste překročila čtyřicítku, dozvídáte se většinou, co už byste si neměla dovolit. Ať jsou to bikiny, výrazné oční linky nebo croissanty k snídani. Čeho byste se ale rozhodně neměla bát, pokud jde o líčení? Zkuste tyto triky s make-upem.

  • Ani ránu bez tvářenky

    theBalm paleta krémových tvářenek a rtěnek, 695 Kč, koupíte na www.thebalm.cz
    Autor: archiv firem
    Tvářenka by se měla stát základním prvkem vaší kosmetické taštičky. Vašemu líčení dá totiž šťávu a vaše pleť bude okamžitě vypadat mladší a odpočatější. Ideální tvářenka je krémová, která nezvýrazňuje vrásky a kterou jde do pleti krásně zapracovat. Zralé pleti zpravidla nejvíce sluší světlejší odstíny. Pokud máte studený podtón, volte tvářenku spíše do růžova, teplejšímu podtónu bude slušet meruňkový odstín.

    Náš tip: V paletce krémových tvářenek od značky theBalm naleznete hned 6 nádherných odstínů, které můžete bez problémů použít i místo rtěnky.

  • Perleť vám neuškodí

    Dermacol oční stíny Bonbon Pearl Performance, 79 Kč, koupíte v sítiu drogerií nebo na www.dermacol.cz
    Autor: archiv firem
    Zapomeňte na to, že po čtyřicítce si už můžete dovolit jen matné oční stíny. Je to totiž právě naopak. Pokud sáhnete po světlejších očních stínech s perletí, váš pohled se rozzáří a oči se opticky otevřou. Vyhněte se jen stínům s příliš velkými třpytkami, které můžou dělat "uplakaný dojem". Jemný lesk je přesně to pravé!


    Náš tip: Mono oční stíny Bonbon Pearl Performance od značky Dermacol mají přesně tu pravou míru lesku. Vybrat si můžete hned ze 14 odstínů.

  • Výrazná rtěnka je povolena

    Yves Rocher rtěnka Grand Rouge, 229 Kč, koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v prodejnách Yves Rocher
    Autor: archiv firem
    Myslíte si, že výrazná rtěnka se k vám už nehodí? Naopak, je to skvělý způsob, jak povýšit každodenní líčení. Jediné, co musíte udělat, je sáhnout po světlejších a zářivějších odstínech. Matnou rtěnku si můžete dovolit jen tehdy, pokud máte opravdu plné rty. Naprosto ideální jsou pak rtěnky v růžovo-fialovém odstínu.

    Náš tip: Rtěnka Grand Rouge v odstínu Rose Sompteux obsahuje olej z kamélie, který vyhlazuje a regeneruje rty.

  • Linky ano, ale barevné

    Estée Lauder tužka na oči Double Wear Infinite Waterproof Eyeliner, 519 Kč, koupíte v síti parfumerií Marionnaud
    Autor: archiv firem
    Černé linky byste si už opravdu měla odpustit, protože jsou příliš tvrdé a zbytečně vás udělají starší, ale co se barevných týče, tam nejsou žádná omezení. Barevné linky totiž otevřou váš pohled a jsou ideální, když nemáte náladu na oční stíny. Hnědým očím budou slušet tyrkysové linky, modrým bronzové a zeleným tmavě fialové.

    Náš tip: Oční linka v tužce od Estée Lauder je voděodolná, takže vydrží opravdu celý den, aniž by se rozmazávala.

  • Zaostřete na obočí

    Lily Lolo duo minerální paletka na obočí, 339 Kč, koupíte na www.greenwave.cz
    Autor: archiv firem
    Je až neuvěřitelné, co s vaším obličejem dokáže udělat správně upravené obočí. Vaši tvář a oči totiž dokonale orámuje, vy pak můžete jen nanést lehký BB krém a budete vypadat dokonale. Nezapomeňte, že trend diktuje nevytrhávat příliš, jen upravit do přirozeného tvaru. Ke zvýraznění je pak nejlepší použít štěteček a pigment, který do obočí včešete. Tím obočí přirozeně zvýrazníte.

    Náš tip: Přírodní duo paletka Lily Lolo obsahuje minerální pudr s pigmenty pro vykreslení obočí a vosk, který ho uhladí a zafixuje. Na výběr máte ze tří odstínů.

Autor: Brigita Zemen
Diskuse ke článku
.