Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Vlasy od A do Z: Jak je správně připravit na mytí? Namočit!

Video se připravuje ...
14. května 2016 | 06:00

Mytí vlasů je běžná činnost, kterou dělá každá žena klidně i několikrát týdně. Přestože se zdá naprosto banální, většina z nás při něm dělá zásadní chyby, které způsobují nedokonalé umytí, ale i poničení vlasů. Jak si správně připravit vlasy na šamponování? Děláte to tak?

Věřila byste, že i taková rutina, jako je mytí vlasů, má svá jasná pravidla? Možná si to ani neuvědomujete a děláte během tohoto procesu něco špatně. V důsledku toho se vám pak vlasy rychleji mastí a vypadají jako bez života. Jednou z hlavních zásad je pečlivě vlasy připravit na samotné šamponování. Proto i profesionální kadeřníci věnují tomuto procesu tolik času a péče.

Zásadní chybou, kterou dělá mnoho žen, je nedostatečné propláchnutí vlasů vodou před šamponováním. Dostatek vody je prvním krokem ke zvládnutí správné techniky mytí vlasů. Čím déle vlasy teplou vodou propláchnete, tím menší množství šamponu budete muset následně použít. Ptáte se proč? Je to jednoduché! Nejenom, že samotná teplá voda zbaví vlasy většiny nečistot, ale díky neutralizaci pH se také vlas otevře a krásně změkne. Díky tomu bude mytí šamponem nejen efektivnější, ale také efektnější!