Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jak udržet svěží vzhled

13. května 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

Stárnutí kůže je součástí biologického procesu, které nemůžeme zastavit, ale dokážeme jej zpomalit a účinně s ním bojovat. Významným pomocníkem jsou kosmetické přípravky americké přírodní značky Pevonia Botanica, které mají v prevenci a péči nezastupitelné místo. Sází na ně i herečka Dana Morávková.

Stárnutí kůže ovlivňuje mnoho faktorů: genetika, metabolismus, povětrnostní vlivy, působení UV záření, složení stravy, hydratace, životní styl a celkový zdravotní stav. Správně zvolená péče podle typu pleti a věku dokáže stárnutí pokožky oddálit. Pokud chcete zpomalit viditelné známky přibývajícího věku, měli byste vědět, co se s vaší pletí se stoupajícím věkem děje a jak o ni pečovat.

Přibližně do dvaceti let bývá pokožka bezproblémová, vyživená a hydratovaná. V tomto období je třeba pamatovat na důkladné čištění a ochranu pleti. Pro problematickou pleť jsou vynikající přípravky z řady Spateen Pevonia, které hydratují, ničí bakterie, eliminují ztlušťování pleti a kontrolují tvorbu mazu.

Autor: ligne Fondamentale



Mezi dvaceti a třiceti roky

V tomto období života je nejvyšší čas naučit se o pleť správně pečovat. I když je stále ještě pružná a hydratovaná, následující roky ukážou, kolik péče jste jí věnovali. Ostatně právě někdy kolem pětadvaceti se metabolismus kůže zpomaluje a kolem očí se začínají se objevovat první velmi jemné vrásky. Nezapomínejte, že perfektní odličování je základem dokonalé péče. Základem péče v tomto věku jsou čistící, tonizační a hydratační produkty. Vynikající jsou přípravky z řady Ligne Fondamentale, které vyrovnávají a kontrolují produkci lipidů v T-zóně, viditelně stahují póry, harmonizují a hydratují pleť. Obsahují ingredience, které působí jako prevence proti stárnutí pleti a krém má i UV filtr.

Autor: MicroRetinol



Po třicítce

Aby pleť zůstala dlouho vláčná a jemná, potřebuje dostatečnou hydrataci.  Naprosto nezbytná je také důsledná ochrana před sluncem. Na stav pokožky má vliv i životní styl, proto je vhodné konzumovat vyváženou stravu s dostatkem minerálů a vitaminů a dodržovat pitný režim. Pleti rovněž neprospívá kouření a nadměrné pití alkoholu. Velmi důležitou roli v tomto období sehrávají kyselina hyaluronová a retinol. Produkty z řady Micro-Retinol™ jsou ideální od třiceti let, nabízejí program pro zdokonalení pleti a prevenci proti stárnutí. Za vyzkoušení stojí luxusní třífázový krém s obsahem retinolu, kolagenu a kyseliny hyaluronové se silným protivráskovým, projasňujícím a hydratačním efektem.

Autor: Power Repair


Péče o pleť po čtyřicítce

Kolem čtyřicítky začíná kůže ztrácet svoji elasticitu a pevnost, její povrch se ztenčuje snižováním kvality vnitřních struktur pokožky. Vrásky se stávají zřetelnější. Pleti bychom proto měli věnovat stále větší péči, nenahraditelnou se stává pravidelná návštěva u kosmetičky. Dvakrát týdně je vhodné střídavě si dopřát výživnou a hydratační masku. Zcela samozřejmé by mělo být používání kvalitních přípravků s obsahem účinných látek proti stárnutí. Vynikající je efektivní, mládí prodlužující systém řady Power Repair k posílení, vyhlazení a omlazení. Přijměte účinný anti-aging program s mořským kolagenem, mořským elastinem, mořskou D.N.A., kyselinou hyaluronovou a mikroemulsifikovanými vitamíny.

Autor: Phyto-Elite Stem Cells



Péče o pleť po padesátce

Množství kolagenových vláken zodpovědných za pevnost a pružnost pokožky se po padesátce zmenšuje o pět procent ročně. Zpomaluje se proces obnovy buněk. Pleť ztrácí schopnost udržet vlhkost, pružnost, je méně odolná a vrásky se výrazně prohlubují. Kůže postupně ochabuje. Vhodná jsou podkladová séra, speciální přípravky okolo očí, rtů a na dekolt. Vynikající jsou v tomto věku přípravky podporující obnovu našich kmenových buněk. Ty mají pozitivní vliv na vitalitu kožních kmenových buněk a jejich náležité fungování. V laboratořích Pevonia Botanica využívají kmenové buňky dvou rostlin. Extrakty z kmenových buněk kostivalu lékařského a argánie trnité lidské kožní kmenové buňky chrání a pomáhají jim udržet si schopnost vytvářet nové tkáně i během procesu stárnutí.

Péče v salónu

Herečka, choreografka  Dana Morávková si oblíbila hydratační ošetření Plantomer, které nabízí unikátní kombinaci aktivních ingrediencí složených z přírodních mořských a propolisu. Efektivní péče hloubkově hydratuje, zklidňuje, léčí a posiluje. Okamžitou úlevu na slunce citlivé pokožce nebo pleti poškozené opalováním přináší zklidňující zábal z vodní lilie. Chladivá a citlivost snižující vodní lilie, zelený čaj a heřmánek sníží nepohodlí pleti spálené sluncem. Toto ošetření nejen uleví vaší pleti od pálení a štípání, ale tato procedura zároveň léčí, snižuje citlivost a teplotu pokožky.

Autor: Pevonia