Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Zázračná okurka: Stahuje póry, hojí spáleniny a pomáhá při hubnutí!

18. května 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

Už si nemusíme připomínat, že zelenina je bohatým zdrojem vitamínů, minerálů a dalších ochranných látek. Málokdo ale ví, že se z výtažků zeleniny vyrábí i výborná kosmetika. Myslíte si, že okurky se hodí leda tak na zavařování či do salátu? Už babičky našich babiček z okurek vyráběly pleťové masky. Co dalšího okurky umí?

Už jako malé jsme si dávaly na oči chladivá okurková kolečka a snažily se napodobit naše maminky, které se tímto jednoduchým trikem zbavovaly nevzhledných tmavých kruhů pod očima. Okurka, díky svým hydratačním a ochlazujícím účinkům, hojí spáleniny a pomáhá zmenšovat otoky.

Už ve starých filmech můžete vidět dámy nejrůznějších věkových kategorií zabalené v měkkém županu s plátky okurek na obličeji. I v dnešní době si mnoho žen pod pojmem „relax“ představí úplně stejný odpočinkový rituál. A proč zrovna okurky? Jejich výtažky se totiž hojně používají při výrobě kosmetiky. Stahují póry, umí dodat pleti potřebnou hydrataci a současně regenerují její přirozenou obranyschopnost. Okurka také obsahuje vitamín E, který chrání buňky před volnými radikály.

Autor: Manufaktura

Podlehněte kouzlu chladivé okurky

V dnešní uspěchané době plné stresu, napětí a shonu má málokdo čas si doma vyrábět vlastní kosmetiku. Proto pro vás Manufaktura připravila novou okurkovou kolekci, která je inspirována tradicí, historií a přírodou naší země. Okurky jsou cenným zdrojem vitamínů, antioxidantů a minerálů a jejich zázračné účinky pro krásnou pleť využívají ženy již po staletí. Okurkový výtažek dodává a udržuje v pleti potřebnou hydrataci, osvěžuje ji, zklidňuje, zjemňuje, čistí a projasňuje.

Připravte si domácí lázně

Vytvořte si z koupelny oázu pohody a vyzkoušejte zázračné účinky okurkové kosmetiky.

Svěží probuzení ve sprše:

Jemně pěnivý sprchový gel a šampon 2 v 1 poskytne vaší pokožce i vlasům dokonalou péči díky obsahu cenných přírodních ingrediencí. Šetrně umyje, zklidní a zvláční pokožku a vlasům dodá čistotu, hydrataci, pružnost, lesk a ochranu. Podmanivá svěží lehká vodní bezalergenní vůně zanechá vlasy i pokožku nadlouho příjemně provoněné.

Autor: Manufaktura

Krásně hebké ruce po celý den:

Ruce jsou naší vizitkou – zrcadlem našeho věku. Jejich pokožka bývá mnohdy citlivá a namáhaná, trpící především častým kontaktem s vodou. Dopřávejte proto svým rukám pravidelnou hydratační & revitalizující péči za pomoci cenných přírodních ingrediencí. Díky lehké konzistenci se rychle vstřebává a nezanechává na pokožce pocit mastnoty. Mějte okurkový krém vždy po ruce a jemně vmasírujte do pokožky pokaždé při pocitu suchých rukou.

Autor: Manufaktura

Osvěžte svou pleť a dodejte ji potřebnou hydrataci:

Micelární voda představuje příjemný moderní způsob důkladného šetrného čištění pleti. Obsah okurkového výtažku dodává a udržuje v pleti potřebnou hydrataci, osvěžuje ji, zklidňuje, zjemňuje a projasňuje. Napomáhá stažení pórů a vypnutí kůže. Jedinečná receptura dále využívá příznivých účinků rebarbory, kyseliny mléčné, panthenolu, allantoinu a výživného mandlového oleje. Dokonale vyčistí a odlíčí pleť a zanechá ji jemnou, svěží a hydratovanou.

Autor: Manufaktura

Hydratační pleťový krém a maska 2 v 1 umožňuje použití dvěma způsoby – v tenké vrstvě jako jemný pleťový krém či v silné vrstvě jako pleťovou masku, aplikovanou ideálně dvakrát týdně. Hydratační pleťový krém a maska s okurkovým výtažkem zanechá pleť jemnou, svěží a perfektně hydratovanou.

Autor: Manufaktura

Vynikající osvěžení do horkých letních dnů:

Pokud jste propadly kouzlu svěží okurky, pak musíte vyzkoušet i okurkový sirup, který se stane nepostradatelným společníkem pro přípravu báječných drinků nejen pro domácí zahradní party. Vykouzlíte z něj nejen okurkové limonády pro děti, ale i míchané alkoholické nápoje pro dospělé. 

Autor: Manufaktura

Více informací nejen o této edici naleznete na www.manufaktura.cz