Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Tajemství dokonalé řasenky: Po půl roce ji vyhoďte a nepůjčujte ji kamarádce!

  • 23. dubna 2016 | 06:00

    Obejde se bez ní jen málokterá z nás. Ale většinou děláme při výběru maskary a zacházení s ní stejné chyby dokola. Víme, čeho se vyvarovat!

  • Po půl roce ji vyhoďte

    Řasenka má sice datum expirace i několik let, ale kromě data vyraženého na obalu najdete na produktu také obrázek krému s údajem, kolik měsíců po otevření ho můžete bez obav používat. U řasenky je to pouhých šest měsíců! Jakmile tedy půlrok uplyne, bez milosti ji vyhoďte. Množí se v ní totiž bakterie a delším používáním riskujete oční infekci. Varovat by vás mělo už jen to, že u 79 procent řasenek testovaných po 6 měsících používání byly uvnitř objeveny plísně.

    Astor Big and Beautiful Boom, 149 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
  • Nepumpujte!

    Častým zlozvykem při práci s řasenkou je, že kartáčkem uvnitř několikrát „zapumpujete“ nahoru a dolů, abyste ho co nejvíce obalila barvou. Jenomže tak se dovnitř dostane spousta vzduchu, kvůli kterému řasenka rychleji vysychá. Přestaňte pumpovat – místo toho aplikátor vytahujte krouživým pohybem a na konci z něj přebytečnou barvu otřete o vršek řasenky.

    Yves Rocher Prodlužující řasenka s kartáčkem 360, 269 Kč, koupíte na www.yves-rocher.cz
    Autor: archiv firem
  • Kamarádce nepůjčovat!

    I když byste se s kamarádkou podělila o všechno, na co si vzpomenete, řasenku si nechte jen pro sebe. Každá z nás má totiž na řasách „své“ bakterie, které nám nevadí, ale někomu jinému by mohly způsobit nepříjemnou oční infekci. Ohledně kosmetiky, a řasenky obzvlášť, buďte trošku sobecká.

    Yves Rocher Pečující řasenka pro objem řas, 299 Kč, koupíte na www.yves-rocher.cz
    Autor: archiv firem
  • Chválu berte s rezervou

    Pokud si někdo kolem vás nemůže vynachválit konkrétní značku a typ řasenky, není bohužel zaručeno, že bude sedět i vám. Každá z nás má totiž jinou hustotu, délku a kvalitu řas, takže to, co vyhovuje kamarádce nebo kolegyni, může být pro vás naprostá katastrofa.

    Catrice Better Than False Lashes, 127 Kč, koupíte v síti drogerií Rossmann
    Autor: archiv firem
  • Vždy se odličujte

    Nezáleží na tom, jak moc jste unavená, opilá nebo lenivá, do postele byste nikdy neměla jít s neodlíčenou řasenkou. Kromě toho, že se barvou obalené řasy přes noc polámou a zničí, ohrožujete také svůj zrak. Řasenka na řasách totiž během noci vyschne a začne se drolit. Tvrdá řasa se pak může během spánku dostat do oka a poškrábat rohovku.

    Astor Big and Beautiful Butterfly, 149 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
  • Nepodceňujte složení

    Řasenku znaly už starověké Egypťanky, které ji vyráběly ze speciálního černidla známého pod názvem „kohl“, vody, medu a krokodýlího trusu. Ten v dnešních řasenkách naštěstí už nenajdete, zato obsahují rozemleté rybí šupiny, které se kvůli perleti přidávají i do jiných kosmetických produktů. V jejich složení můžete bohužel najít také měď, která je (s výjimkou právě řasenek) v kosmetických produktech zakázaná. Pokud se těmto ingrediencím chcete vyhnout, sáhněte po přírodní kosmetice.

    Moje Řasenka Best, 69 Kč, koupíte na www.kosmetikamoje.cz
    Autor: archiv firem

Autor: brig
Klíčová slova:  trendy, krása, řasenka, líčení, oči, řasy
Diskuse ke článku
.