Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Test očních linek: Které vydrží celý den a zvládne je úplně každá?

  • 25. února 2016 | 06:00

    Ať už si potrpíte jen na tenkou linku nebo máte raději pořádně dramatické linky ve stylu pin-up girls, pravdou zůstává, že tento kosmetický produkt nikdy nevyjde z módy. Otestovaly jsme, s jakými linkami se dobře pracuje, které se nerozmazávají a které vydrží.

  • Produkční Boženka testovala:

    Benefit They´re Real, 599 Kč

    Benefit They´re Real Push-up Liner, 599 Kč, koupíte v síti parfumerií Sephora
    Autor: archiv firem
    Gelové oční linky jsem dříve znala pouze od profesionálních vizážistek. Měly je vždy v kelímcích, a aby se dobře nanášely, musely je míchat s olejem a pak – pro mě složitě – aplikovat pomocí štětečků. Je pravda, že výsledek byl vždy perfektní, ale já bych si nic takového doma nezvládla udělat, ani kdybych vypila elixír trpělivosti a měla na to celý den. Když jsem se dozvěděla o očních gelových linkách od Benefitu, řekla jsem si: proč to nezkusit? Hrot linky je tvořen gumovou špičkou, kterou naplníte gelem pomocí otáčení koncem tužky. Černá je opravdu černá jako uhel a nanášení není sice hračka, ale zvládnu ho i já. Jako vždy když chcete mít dokonalé linky, chce to grif, ale jakmile si zvyknete, už nebudete chtít jiné. Mají neskutečnou výdrž, a to až takovou, že na jejich umytí použijete na ně určený speciální odličovač nebo kterýkoli jiný na olejové bázi, abyste oči šetrně odlíčila.

    Yves Rocher, tužka na oči, 139 Kč

    Yves Rocher Tužka na oči KHOL, 139 Kč, koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v prodejnách Yves Rocher
    Autor: archiv firem
    Poslední rok se snažím používat co možná nejvíce přírodní kosmetiku, která nedráždí pokožku. I proto jsem byla nadšená z tužky na oči od Yves Rocher. Neobsahuje totiž parabeny, ale zato obsahuje zjemňující olej z kamélie, který je vhodný i pro citlivé oči. Tužku používám každý den a ta od Yves Rocher perfektně drží a nerozmazává se, její barva je opravdu sytá. Krásně se s ní pracuje a dobře se nanáší i na vnitřní linku. Plus je pro mě i to, že se dá koupit na internetu, takže kvůli ní nemusím běžet do obchodu.

  • Kosmetická redaktorka Brigita testovala:

    Astor Perfect Stay 24h, 99 Kč

    ASTOR Perfect Stay 24h Eyeliner, 99 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Oční linky ve fixu jsou naprosto ideální pro naprosté začátečníky, protože se s nimi snadno pracuje. Pravda ale je, že se hodí spíš na kočičí nebo retro linky a tenkou nenápadnou linku s nimi moc neuděláte. Tyto mají příjemný hrot, nerozmazávají se a vydrží, ale – jako většina linek ve fixu – nemají sytou černou barvu. I když se mi s nimi pracovalo dobře, spadají pro mě do kategorie "neurazí, nenadchne". Na mě jsou prostě málo výrazné.

    theBalm Schwing!, 399 Kč

    theBalm Sching! tekuté oční linky, 399 Kč, koupíte na www.thebalm.cz
    Autor: archiv firem
    Naopak tohle jsou linky, které jsem si zamilovala na první použití. Jelikož jsou tekuté, mají nádherně sytou, výrazně černou barvu, která ale po zaschnutí zmatní. Na to, že jsou linky tekuté, mají pevný hrot, takže se s nimi pracuje opravdu dobře, ať už toužíte po tenké nebo po výrazné lince. Navíc vydrží opravdu perfektní po celý den, aniž by se rozmazaly nebo vybledly. I přes vyšší cenu stojí jednoznačně za to!

  • Redaktorka zdraví Maruška testovala:

    Dermacol Precise Black, 99 Kč

    Dermacol Precise Black fix na oči, 99 Kč, koupíte v síti drogerií neb na www.dermacol.cz
    Autor: archiv firem
    Tak nevím, jestli jsem měla nějaký vadný vzorek, ale já jsem se s těmito linkami skutečně neskamarádila. Nejprve jsem tedy byla nadšena – tužka se dobře drží, nemusíte se bát na ni přitlačit, čímž získáte pevnější ruku a linky se vám budou dobře malovat. Ale oči jsem si s fixem nalíčila jen jednou. Podruhé, asi o týden později, to prostě nešlo. Barva vynechávala. Ať jsem dělala, co jsem dělala, třepala s tužkou, mačkala, domlouvala, prostě barva vynechávala. Když jsem se pak dívala na aplikaci, měl být hrot fixu barvou napuštěný. Zřejmě jsem ho tedy nechala někde chvíli pootevřený a vyschl. Takže by si člověk měl dávat sakra pozor, aby mu fix rychle nevyschl.

    Miss Sporty Studio Lash, 60 Kč

    Miss Sporty Studio Lash tekuté oční linky, 60 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Hrot fixu je dostatečně pevný, takže si linky bez problémů namalujete. Akorát bych čekala trochu tmavší černou, proto pokud toužíte po skutečně temných linkách, raději si víčko s ním protáhněte ještě jednou. Pak ale budete muset čekat o trochu delší dobu, než zaschne. Nicméně když už si vyhradíte dostatek času na aplikaci, pak budete nadšena. Linka vydrží celý den, aniž by se drolila, a navíc jde bez problémů odlíčit. Myslím si ale, že na tyto linky sedí perfektně rčení: „Za málo peněz hodně muziky.“

  • Módní redaktorka Andrea testovala:

    Rimmel Scandaleyes Micro Linka, 149 Kč

    Rimmel Scandaleyes Micro linka, 149 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Když si pořizuji černé oční linky, chci, aby byly doopravdy černé jako saze. Tato fixa bohužel moje přání nesplňuje. Věřím však, že ženy, které dávají přednost méně výrazným linkám, budou nadšené. Barva je opravdu světle černá, možná až šedá. Nanášení je velmi jednoduché, takže je linka vhodná i pro úplné začátečnice. Během dne je potřeba linky upravit. Nerozmazávají se, spíše ještě více blednou.

    Rimmel Exaggerate, tekutá linka, 99 Kč

    Rimmel Exaggerate tekuté oční linky, 99 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Trefa do černého! A to doslova. Opravdu temně černé tekuté linky jsem si po prvním použití zamilovala. Oceňuji rychlé zasychání, díky kterému se vyhnu obtiskům na víčkách. Moje líčení je tak  opravdu bleskové. To ráno potřebuji! Také vydrží celý den stejně tmavé a nerozmazané jako těsně po nanesení. Nemám jedinou výtku!

  • Radaktorka VIP Gábi testovala:

    NYC Big Bold and Precise, 90 Kč

    NYC Big Bold and Precise, 90 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Zajímalo mě, jestli tahle tužka na oči ve formě fixy bude lepší než ta, kterou jsem zkoušela v minulosti. Bohužel musím hned na začátku říct, že jsem nebyla moc spokojená. Ze začátku nebyl s barvou problém. Snad jen to, že hrot je moc zkosený na to, aby se jím dala při různých náklonech nanášet různá šířka. Asi by se jím měl snáz dělat konec linky. Nedá se touto tužkou udělat úplně úzká linka – nebo mně se to nepovedlo. Když linky uděláte, tak docela dlouho vydrží, ale největší problém je, že tužka začne tak do dvou týdnů vysychat a vynechává. A to aniž bych ji používala každý den. Celkově spíš slabší.

    Dermacol Ultra Black, 149 Kč

    Dermacol Ultra Black Dipliner tekutá oční linka, 149 Kč, koupíte v síti drogerií nebo na www.dermacol.cz
    Autor: archiv firem
    Tekuté linky Dermacol jsou naopak v pořádku. Štěteček, kterým se nanášejí, na sebe chytá po vytažení vyhovující množství barvy. V případě, že potřebujete méně a zcela jemnou linku, dá se otřít. Docela rychle zasychají a drží jako přikované. Jediné, co mi na nich trošku nesedělo, bylo to, že po nanesení a uschnutí asi trochu stáhnou kůži na víčku. Měla jsem pocit, že je pořád cítím a že se mi rozmazávají, ale nebyla to pravda, držely.

  • Redaktorka hobby Irena testovala:

    Essence, kajalová tužka, 30 Kč

    Essence kajalová tužka, 30 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Kajalová tužka od Essence je důkazem toho, že dobré věci nemusí být drahé. Za úžasných třicet korun dostanete tužku, která se – alespoň v šedé a černé barvě – výborně nanáší. Je měkká, takže vám neodře víčko, dobře kreslí a odstín je krásně sytý. Bohužel se ale začne rychleji rozmazávat. I tak má podle mne tužka skvělý poměr cena : výkon.

  • Redaktorka webu Supermámy Radka testovala:

    Miss Sporty Miaoww Linka, 70 Kč

    Miss Sporty Miaoww linka na oči, 70 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Oční linky moc nepoužívám, protože mi připadají příliš tvrdé, a to mi moc nesvědčí. Což mimo jiné znamená, že to s nimi moc neumím, chybí mi cvik. Oční linky Miss Sporty Miaoww vypadají jako fix, což jsem kvitovala s povděkem. Šlo mi to s nimi mnohem lépe než s linkami dražších značek, které používají štěteček. Podařilo se mi udělat požadovanou tenkou linku, šla by i silnější pomocí přitlačení. Obecně bych však oční linky přenechala spíše dospívajícím dívkám, sama mám radši oči nalíčené pomocí stínů.

Autor: Brigita Zemen
Diskuse ke článku
.