Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Nedovolte, aby vám výrůstky komplikovaly život

19. února 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

Výrůstky na našem těle, které se podobají pihám, nám mohou občas dost překážet, a to tak, že nám ubírají na kráse nebo nás dřou pod oblečením nebo spodním prádlem. Dobrou zprávou ale je, že se dají bez problému odstranit laserem!

Kožní výrůstky – malé útvary na našem těle, které jsou sice nezhoubné, ale život nám také dokáží zkomplikovat. Mohou totiž nepříjemně dřít pod oblečením nebo nám prostě a jednoduše ubírat na kráse. Díky novým metodám laserové medicíny se však dají odstranit snadno, bezpečně a bezbolestně. V žádném případě si výrůstky nezkoušejte odstraňovat doma sami!

Autor: Esthé Laser Clinic

Co to vlastně jsou výrůstky a jak je poznat?

Kožní výrůstky se také nazývají fibromy, většinou mají červenohnědou barvu (je v nich totiž více pigmentu), vypadají jako pihy, ale není to pravidlem. Objevují se na krku, v podpaží nebo dekoltu, kde mohou dřít a obtěžovat. Co nám ale většinou nejvíce vadí je, když máme výrůstky na obličeji, neboť na kráse skutečně nepřidávají. Ale nebojte, zhoubné naštěstí nejsou!

před zákrokem
Autor: Esthé Laser Clinic

Za vším hledej genetiku

Za výrůstky většinou může genetika, takže pokud jste si u vašich rodičů všimli nějakých výrůstků, pravděpodobně se nevyhnou ani vám. Taky nám ale mohou ukazovat, že s naším tělem je něco dlouhodobě v nerovnováze, protože je způsobuje i nedostatek vitamínů A, C, E a také nedostatek selenu a zinku.

po zákroku
Autor: Esthé Laser Clinic

Nemusíte se bát, nebolí to!

V žádném případě nedejte na babské rady a kožní výrůstky se nepokoušejte odstranit doma. Metody jako je třeba podvazování mohou vést ke zbytečným komplikacím, přitom to jde tak jednoduše u lékaře.

před zákrokem
Autor: Esthé Laser Clinic

Váš lékař s vámi nejdříve zkonzultuje vše potřebné, výrůstek dokonce i vyšetří dermatoskopem, který ho zvětší a lékař ho tak může detailně prozkoumat. Většinou pro odstranění zvolí laserovou metodu, která je rychlá a bezbolestná. Nanese vám i anestetický gel, takže skutečně nic neucítíte.

Co vás při ošetření čeká a nemine

Výrůstek se pomocí laseru v podstatě po vrstvičkách odpaří až do úplného vyhlazení. Pak se vytvoří malý stroupek, který asi do týdne zmizí. Nemusíte se bát, obrovskou výhodou laserového odstranění je, že vám nezůstane žádná viditelná jizva. Jediné, na co si musíte dát pozor, jsou sluneční paprsky asi měsíc až dva po zákroku.

po zákroku
Autor: Esthé Laser Clinic

Laserové odstranění skutečně funguje, nebolí a finančně také není náročné. Pokud vás tedy trápí kožní výrůstky a chcete si je nechat odstranit, ať už z praktických nebo estetických důvodů, zvolte bezbolestnou laserovou metodu a svěřte se do rukou odborníků v Esthé Laser Clinic.