Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Velký test vlasových olejů: Na ceně příliš nezáleží

  • Video se připravuje ...
    18. února 2016 | 06:00

    Jakmile jednou vyzkoušíte olej na vlasy, už nikdy s ním nebudete chtít přestat. Tedy pokud nemáte své vlasy přirozeně zdravé, krásné a plné lesku. Pro nás ostatní jsou oleje na vlasy malým zázrakem. My jsme jich otestovaly dost. Jak je používat, vám poradí Pavel Krupnik, vlasový top stylista pražského salonu Petra Měchurová.

  • Redaktorka zdraví Maruška testovala:

    Yves Rocher, regenerační olej, 149 Kč (150 ml)

    Yves Rocher, regenerační olej na poškozené vlasy, 149 Kč (150 ml), koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v prodejnách Yves Rocher
    Autor: archiv firem
    Olej jsem používala v kombinaci s celou řadou Reparation, takže spíše než olej sám o sobě mohu hodnotit jeho fungování v rámci celku. A jsem z toho nadšená. Olej není na celou délku vlasů, ale pouze na zničené a polámané konečky. Předtím než si vlasy umyjete, jej na ně nanesete a necháte pár minut působit. Pak si vlasy normálně umyjete, jak jste zvyklá – šamponem a kondicionérem, případně nanesete masku. Vlasy pak rozhodně nejsou mastné a po několika užitích jsem skutečně měla pocit, že jsou konečky pevnější a méně se třepí. Navíc jak olej, tak celá řada krásně voní.

    Saloos Bio, kokosový olej, 208 Kč (250 ml)

    Saloos Bio, kokosový olej, 208 Kč (250 ml), koupíte na www.krasa.cz
    Autor: archiv firem
    Kokosový olej je trochu zázrak, protože ho můžete použít v podstatě na cokoliv. A upřímně řečeno: raději ho používám na všechno jiné, jen ne na vlasy. Protože v normálním skupenství je olej tuhý, musíte ho před užitím zahřát, aby se rozpustil. Stačí tak na zhruba 30 stupňů, takže když lahvičku položíte do umyvadla s teplou vodou, za chvíli se rozehřeje. Když už má to správné skupenství, musíte si dát pozor na to, jak ho nanášíte. Poté, co ho necháte na vlasech chvíli působit, jej musíte důkladně umýt. Já mám dlouhé husté vlasy, a přestože jsem si jej vetřela jen do délek, musela jsem si vlasy pak umýt šamponem ještě třikrát, abych se zbavila pocitu mastnoty. Musím uznat, že vlasy po té dlouhé proceduře byly skutečně krásně lesklé, hebké a pevné (už po jednom použití!), ale já na to asi nemám dostatek trpělivosti a raději budu používat olej na tělo.

  • Editorka Markéta testovala:

    Eliah Sahil, moringa olej, 692 Kč (100 ml)

    Eliah Sahil, ajurvédský bio moringa olej, 692 Kč (100 ml), koupíte na www.biooo.cz
    Autor: archiv firem
    Olej jsem vyzkoušela na konečky svých velmi problematických vysušených vlasů a musím říci, že jsem velký efekt nezaznamenala. Mám s vlasovými oleji opravdu velkou zkušenost a u tohoto produktu jsem po umytí měla pocit, jako bych ho nepoužila vůbec. Pravda – tak jsem se vyhnula obvyklému problému, tedy totálně mastným vlasům i po dvou umytích. Tento byl pryč hned. Každopádně ale krásně voní, když se s ním natřete, máte pocit, že jste se ocitla na Srí Lance v místních pověstných lázních… Ale ta cena!

    BioAroma, maska na poškozené vlasy, 399 Kč (250 ml)

    BioAroma, maska na poškozené vlasy s rozmarýnem, 399 Kč (250 ml), koupíte na www.bioaroma.cz
    Autor: archiv firem
    Když se mi tento produkt dostal do rukou, nechápala jsem. Jak může někdo dát za olej do vlasů téměř čtyři sta korun? Ale! Hned po prvním použití jsem pochopila, že to je něco, co mé vlasy potřebují. Milujete ho, když ho máte na hlavě, protože krásně voní, milujete ho, když ho smyjete. Tedy pokud se vám to podaří – já mám vyzkoušeno, že potřebuji nanést šampon třikrát, a to i v případě, že si dám masku jen na konečky. Přitom nanášet se má na celou hlavu, a to na zhruba 30 minut. Vlasy jsou po použití přípravku opravdu vláčnější – a i ty mé se trochu lesknou. Aspoň trochu.

  • Módní redaktorka Andrea testovala:

    Alcina Nutri Shine Oil, 409 Kč (50 ml)

    Alcina, Nutri Shine Oil Elixir, 409 Kč (50 ml), koupíte u svého kadeřníka
    Autor: archiv firem
    Oleje na vlasy používám, ale vždy zkouším jinou značku. Konkrétně tento rozhodně patří mezi ty lepší, které jsem již vyzkoušela. Z krátkodobého hlediska jsem ocenila především to, že příjemně voní a při přiměřené aplikaci nejsou vlasy vůbec mastné. Překvapilo mě a zároveň i potěšilo několik variant aplikace. Lze jej použít do umytých vlhkých vlasů, lépe se pak rozčesávají. Pro intenzivnější kúru lze olejíček aplikovat do suchých vlasů a nechat ho působit klidně i přes noc, poté je třeba ho umýt.

    L´Oréal Mythic Oil, 299 Kč (100 ml)

    L´Oréal Mythic Oil Shimmering, 299 Kč (100 ml), koupíte u svého kadeřníka
    Autor: archiv firem
    Olej na vlasy jsem si zamilovala hned při prvním pohledu na krásnou lahvičku plnou blýskavých třpytek. Tak strašně jsem toužila po tom, aby se mi vlasy třpytily, že jsem si nanesla olej nejen na konečky, ale nakonec i na celé délky vlasů. Po vyfoukání jsem měla vlasy mastné a rozdělené do nevzhledných proužků. Byla to ale má chyba. Při další aplikaci jsem se držela trochu zpátky a do vlasů jsem si dala jen dvě malé slzičky oleje. Výsledek byl skvělý! Třpytivý olej se dá navíc využít i na tělo, takže na letní dovolenou to bude skvělý parťák.

  • Kosmetická redaktorka Brigita testovala:

    Alterna Bamboo Smooth Oil, 399 Kč (50 ml)

    Alterna Bamboo Smooth Kendi Pure Oil, 399 Kč (50 ml), koupíte na www.salononline.cz
    Autor: archiv firem

    Možná se vám zdá, že cena je za pouhých 50 ml oleje přehnaná, ale pravda je, že značka Alterna mi už poněkolikáté dokázala, že za tu cenu prostě stojí. Olej je naprosto ideální na poškozené suché vlasy. Nanášela jsem ho do vlhkých vlasů, okamžitě se vsákl a nezanechával je mastné, ale krásně lesklé, hebké a vyživené. Navíc ho stačí opravdu jen troška. Při používání dvakrát týdně ho mám pořád víc než tři čtvrtiny, a to už ho používám 3 měsíce! Velkým bonusem jsou pak 100% přírodní složení a nulová parfemace.

    Kérastase Elixir Ultime, 690 Kč (100 ml)

    Kérastase Elixir Ultime, olej pro všechny typy vlasů, 690 Kč (100 ml), koupíte u svého kadeřníka
    Autor: archiv firem
    Stejně jako u Alterny, i zde je cena to jediné, co mi u tohoto oleje vadí. Opět ale stojí za to. Z počátku musíte vychytat množství, protože ho stačí opravdu jen maličko, jinak vám vlasy zmastí. Jakmile ale pochopíte, že ho stačí rozetřít opravdu jen velmi malé množství do mokrých vlasů, budete si užívat nádherně jemné, lesklé a poddajné vlasy. Navíc opravdu krásně, jemně voní.

  • Redaktorka vztahů Irena testovala:

    Dove, suchý olej Pure Care, 199 Kč (100 ml)

    Dove, suchý olej Pure Care Dry, 199 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Výrobky Dove jsou pro mne charakteristické výraznou vůní, která dlouho vydrží. Takže pokud se mi nelíbí na první dobrou, je velká pravděpodobnost, že mi poleze na nervy. Olej voněl parádně, takže i když nepatřím k těm, které ho používají často, vrhla jsem se do zkoušení. Používám výživný šampon, takže když jsem ho doplnila ještě olejem, vlasy byly zbytečně brzy mastné. Zato se skvěle osvědčil jako první pomoc v různých situacích, kdy vlasy dostaly zabrat. Pak jsem ho použila vždycky na celovečerní kúru: natřela jsem ho po celé délce vlasů a nechala ho působit několik hodin. Vlasy dostaly pořádnou dávku výživy a vitaminů a po umytí vypadaly zase zdravě.

    Indola Glamorous Oil, 279 Kč (75 ml)

    Indola Glamorous Oil, olejová kúra, 279 Kč (75 ml), koupíte u svého kadeřníka
    Autor: archiv firem
    Olej na vlasy od Indoly mi oproti druhému testovanému oleji přišel jakoby lehčí a pro mé vlasy, které nejsou nijak zničené a jsou přirozeně silné, vhodnější. Vyhovovalo mi použít před fénováním pár kapek jako ochranu a prevenci. Navíc vlasy se po použití oleje hezky a přirozeně leskly. Jeho vůně není příliš výrazná, mně osobně to vyhovovalo, protože nemám ráda, když se vůně šamponů, případně stylingových přípravků navzájem tlučou.

  • Redaktorka VIP Lucie testovala:

    Dove, lehký olej na vlasy, 209 Kč (100 ml)

    Dove, lehký olej na vlasy, 209 Kč (100 ml), koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    U olejů na vlasy se mi ještě nestalo, že by mě zklamaly. Tento od Dove není výjimkou. Slibuje vyživení vlasů a pro mé dlouhé vlasy se perfektně hodí. Už po prvním použití konečky vypadají lépe. Co se týče aplikace, balení má pumpičku, a tak se dobře dávkuje. Nemám co vytknout.

    Gliss Kur Oil Nutritive, 199 Kč (150 ml)

    Gliss Kur Oil Nutritive Thermo Protect, 199 Kč (150 ml), koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Tento olej slibuje vyživení vlasů a jejich ochranu před horkým vzduchem fénu. To se mně náramně hodí, protože vlasy mám dlouhé a po umytí si je vždy fénuju. Nestříkám si ho do konečků, ale po celé délce vlasů kromě kořínků. Mnohem lépe se pak vlasy rozčesávají. Díky olejíčku mám tedy o mnoho méně otrhaných vlasů, jsou lesklejší a nejsou krepaté. Pro ty, které si vlasy žehlí a fénují, je Gliss Kur olej – alespoň podle mě – nutností!

  • Redaktorka hobby Lenka testovala:

    Schwarzkopf BC Oil Miracle, 214 Kč (100 ml)

    Schwarzkopf BC Oil Miracle, 214 Kč (100 ml), koupíte na www.parfums.cz
    Autor: archiv firem
    Protože si vlasy barvím, a navíc příliš často nenavštěvuji kadeřníka, mám je zničené, vysušené a především konce i roztřepené. Oleje na vlasy jsou tak mou jedinou záchranou. U této „odlehčené“ verze jsem ocenila to, že olej není tak hustý jako některé jiné výrobky. Vlasy po něm nejsou umaštěné, dobře se rozčesávají a po uschnutí jsou nádherně vyhlazené a lesklé. Po delším užívání jsou viditelně vyživené a zregenerované. Příjemná je i jeho jemná vůně, která mi připomíná dětský olejíček. Vlasy po něm voní celý den. Nevyhovoval mi ale způsob dávkování, olej totiž musíte do ruky dávkovat stisknutím flaštičky, takže se může snadno stát, že ho musíte použít víc, než by bylo třeba.

    Oriflame Eleo, vyhlazující olej, 279 Kč (50 ml)

    Oriflame, vyhlazující olej na vlasy Eleo, 279 Kč (50 ml), koupíte na www.oriflame.cz
    Autor: archiv firem
    U tohoto výrobku jsem naopak opravdu ocenila způsob dávkování pumpičkou. Stačí ho totiž použít jen trochu. Po jeho použití byly mé vlasy poddajnější a nepoletovaly. I když má hutnější konzistenci, vlasy po aplikaci nejsou slepené, jsou hladké a vyživené. Za pár dnů byly mé roztřepené konečky ty tam. Navíc tenhle olejíček nádherně a dlouho voní. Sladká ovocně-květinová vůně mi připomíná parfém.

  • Produkční Boženka testovala:

    Balea Professional Repair Haarol, 79 Kč (100 ml)

    Balea Professional, pečující olej Oil Repair, 79 Kč (100 ml), koupíte v síti drogerií DM
    Autor: archiv firem
    Olej Balea jsem používala ve spojení s šamponem i kondicionérem ze stejné řady a možná i díky spojení všech tří výrobků byl účinek opravdu znatelný. Jsem velkou milovnicí olejů obecně, a zvláště pak těch na vlasy. Vyzkoušela jsem jich už celou řadu a nikdy jsem na sobě v tomto ohledu nešetřila, protože se držím pořekadla: „Krásné vlasy, půlka krásy.“ Repair Haarol má hustější konzistenci než produkty, které jsem používala dříve, proto jsem se bála, že bude vlasy mastit. Přípravek jsem nanášela do vlhkých vlasů po mytí a ani jednou se mi nestalo, že by mi vlasy nepříjemně zmastil. Naopak byly na dotek hebké a méně suché. Stejně jako ostatní produkty z Repair Haar řady, i olej má výraznou parfemaci, která je sice příjemná, ale na můj vkus by mohla být o stupeň méně intenzivní. Svou kvalitou se olej Balea určitě řadí mezi produkty z vyšší třídy oproti těm, které jsem používala doposud.

    BioAroma Hair Elixir, 325 Kč (100 ml)

    BioAroma Hair, elixír vyživující olej na konečky, 325 Kč (100 ml), koupíte na www.bioaroma.cz
    Autor: archiv firem
    Na testování oleje od 100% přírodní kosmetické značky BioAroma jsem se vyloženě těšila. Produkty této značky jsou totiž výhradně z přírodních surovin, a navíc byliny použité na výrobu jejich kosmetiky kvetly pod krétským sluncem. Chtěla bych, abyste se do směsi arganového a olivového oleje zamilovaly stejně jako já, proto vám hned na začátku prozradím chybu, které jsem se při prvním použití dopustila. Olej je totiž opatřený rozstřikovačem a ne pumpičkou, proto jsem automaticky nastříkala pořádnou dávku oleje do celých délek vlasů, a to byla chyba. Byla jsem v šoku, když jsem je po vyfoukání měla celé mastné. Svěřila jsem se kolegyni a ta mi poradila, ať zmenším dávku. To sice pomohlo, ale navíc jsem zjistila, že byla chyba i v mé aplikaci. Tento olej je totiž tak výživný, že se nenanáší do celých délek, ale je určený opravdu výhradně jen na konečky vlasů. Jakmile jsem začala postupovat správně, nemohla jsem se oleje nabažit. Teď už se nebojím vetřít ho i do suchých vlasů během dne – pro oživení konečků.

  • Redaktorka sexu Gábi testovala:

    Oriflame Eleo, ochranný olej, 199 Kč (50 ml)

    Oriflame, ochranný olej na vlasy Eleo, 199 Kč (50 ml), koupíte na www.oriflame.cz
    Autor: archiv firem
    Olej, který vyživí mé barvením dost vysušené vlasy, jsem potřebovala. Pravdou je, že když ho použiji po vyfénování, mám vlasy mnohem lesklejší, než když ho použiji do mokrých vlasů před fénováním. Chvilku vypadají mastně, ale olej se do nich vsákne a pak jsou i na omak hebčí. Používáním na mokré vlasy by se ale měl zefektivnit jeho účinek, takže to střídám. Obsahuje arganový olej, kterému se prý přezdívá kvůli jeho super vlastnostem tekuté zlato. Vyživuje, je plný antioxidantů a také by měl být jednou z nejefektivnějších přírodních zvláčňujících látek.

     

Autor: Brigita Zemen
Diskuse ke článku
.