Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pro sametové polibky: Balzámy na rty, které musíte mít!

  • 13. února 2016 | 06:00

    Rty nemají mazové žlázy, proto jsou zcela závislé na tom, jestli se k nim chováte jako zlá macecha nebo jako milující maminka. Je jedno, jestli venku mrzne, až praští, nebo se teploty šplhají strmě nahoru, balzám na rty je zkrátka nezbytnost, která by vám v kabelce nikdy neměla chybět! A že si je z čeho vybírat…

  • Extra pečující

    Bioderma Atoderm, 199 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem

    Máte-li suché, popraskané, citlivé rty, potřebujete nasadit těžší kalibr. Volte takové balzámy, které v názvu obsahují slovíčko „repair“ a díky svému složení dokážou vaše rty zvláčnit a vyživit tak, že vás již po pár použitích přestanou bolet. Klíčem k úspěchu je pravidelné mazání. Nezapomeňte je také bohatě promazat na noc, aby měly čas se vzpamatovat, když vy odpočíváte.

  • V kelímku

    Bobbi Brown Lip Balm, 630 Kč, koupíte v parfumeriích Douglas
    Autor: archiv firem

    Vypadají úžasně a jsou velmi oblíbené. Jejich nevýhodou ale je, že se do nich sahá prsty, takže se mohou rychleji kazit. Před jejich použitím byste si měla vždy umýt ruce, abyste si do nich nezanesla bakterie. Jsou tedy vhodnější na domácí použití. Prázdné krabičky a kelímky ale můžete znovu využít – buď na skladování drobností, nebo jako kalíšky k výrobě domácího balzámu i jako úsporné krabičky na krém, když jste na cestách.

  • Klasické

    Yves Rocher balzám na rty Kokos, 45 Kč, koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v prodejnách Yves Rocher
    Autor: archiv firem

    Jsou neuvěřitelně praktické, můžete je nosit v kapse nebo v kabelce a nanesené je máte raz dva. Není divu, že jsou klasické balzámy na rty pořád nejpopulárnější. Mějte neustále alespoň jeden u sebe, abyste mohla o své rty pečovat, kdykoliv cítíte, že by si zasloužily trošku hydratace.

  • Přírodní

    BioAroma se včelím voskem, pomerančem a skořicí, 175 Kč, koupíte na www.bioaroma.cz
    Autor: archiv firem

    Přírodní složení těchto balzámů zaručuje, že do těla nedostáváte parabeny a že o vaše rty pečuje přírodní olej nebo včelí vosk místo oleje minerálního (ropného). Pokud si potrpíte na složení potravin i kosmetiky a chcete pro sebe jen to nejlepší, sáhněte po balzámech, které se chlubí stoprocentně přírodním složením.

  • Top 3 naší kosmetické redaktorky

    Balzámů na rty jsem vyzkoušela spoustu, a tak můžu s klidný srdcem vybrat tyto tři, ke kterým se neustále vracím a které – podle mě – stojí za každou korunu, kterou za ně zaplatíte.

    eos balzám na rty, 169 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    eos, 169 Kč

    Legendární americký balzám na rty, který milují celebrity i blogerky po celém světě. Má přírodní složení, rty nádherně zvláčňuje, a navíc mě nadchnul svým praktickým a přitom nádherným balením a širokou škálou vůní. Můj favorit? Jednoznačně ten s vůní kokosového mléka.

    Honey Trap, LUSH, 245 Kč

    LUSH Honey Trap, 245 Kč, koupíte na www.lush.cz
    Autor: archiv firem
    Směs olejů a medu doplněná o příchuť bílé čokolády a vanilky. Tento hutný balzám jsem si zamilovala na první olíznutí. Balený je v roztomilé kovové kulaté krabičce a jeho jediná nevýhoda je, že se musí nanášet prsty. Proto mi trůní na nočním stolku a pečuje o mé rty každé ráno i každou noc.

    Hydratační balzám, Rituals, 210 Kč

    Rituals hydratační balzám na rty, 210 Kč, koupíte na www.rituals.cz
    Autor: archiv firem
    V tubičce balený balzám na rty v sobě skrývá hydratační účinky včelího vosku a karité a získal si čestné místo v mé kosmetické taštičce. Rty zanechává božsky hebké, příjemně, ale jen velmi slabě voní a já ho s oblibou používám hlavně jako účinnou hydrataci přes rtěnku.

Autor: Brigita Zemen
Diskuse ke článku
.