Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

10 kosmetických chyb, které jste si mohla dovolit jen v sedmnácti

  • 2. února 2016 | 06:00

    Trendy se sice mění, ale základ zůstává. A než si každá z nás najde to líčení, které jí sedí, musíme udělat spoustu chyb. Naštěstí se většina z nich odehraje, když jsme ještě na střední škole, mladé a potřeštěné a jsou nám tolerovány. Podívejte se na deset kosmetických chyb, které nám mohly být odpuštěny jen v pubertě.

  • Ledově modré stíny

    Autor: shutterstock.com

    Se zbožným přáním, že naše oči budou vypadat větší a dokonale vyniknou, jsme si malovaly oči modrými stíny s absolutním leskem. Pravdou je, že oči nejen nevynikly, ale zato do nich třpytky zpravidla opadaly, takže jsme za chvíli bez přestání slzely. Navíc ruku na srdce – tahle barva opravdu nesluší ani sedmnáctkám, kterým zpravidla sluší naprosto všechno.

  • Supertenké obočí

    Autor: shutterstock.com

    Také jste žila v domnění, že pojem "vytrhat si obočí" znamená vytrhat si ho do úzké linky a následně domalovat tužkou na obočí? I přestože tento trend byl jednu dobu in, hezky vlastně nikdy nevypadal. Dnes naštěstí můžeme děkovat všem kosmetickým bohům, že obočí kraluje přirozenost.

  • Pěnové aplikátory

    Autor: shutterstock.com

    Jednou z největších kosmetických záhad je pro mě důvod, proč výrobci do očních stínů pořád přidávají pěnové aplikátory, se kterými se prakticky nedá namalovat. Jsou nepřesné, barvy naberou moc, nebo naopak málo a nikdy s nimi nedokážete oko vystínovat nebo stín rozetřít do ztracena tak, jako to jde se štětci.

  • Make-up jen na obličeji

    Autor: shutterstock.com

    Nadšení, když se nám v pubertě poprvé dostal do rukou make-up, bylo obrovské. Co na tom, že častokrát absolutně neseděl našemu typu, ale ani odstínu pleti. Mnohem horší ale bylo, že nám nikdo v -nácti neprozradil, že make-up patří nejen na obličej, ale i na hranu brady, na krk a do dekoltu, aby nebyly vidět barevné přechody.

  • Černá linka – všude!

    Autor: shutterstock.com

    Černá linka je ikonický, nestárnoucí look, o tom není pochyb. Jenomže nakreslit si dokonalou kočičí linku chce pevnou ruku a cvik. Linka rozetřená kolem celého oka – tedy po linii horních i spodních řas – ji nikdy nenahradí. Nikdy! Proto většina z nás vypadala jako rockerky nebo emo holky.

  • Paletky očních stínů

    Autor: shutterstock.com

    Ve snaze ušetřit za "šminky" jsme byly naprosto nadšené paletkami očních stínů, ideálně kombinovanými i s pudrem, tvářenkami a rtěnkami. Čím více barev a odstínů, tím lépe! Nakonec se ukázalo, že nás vyšly mnohem dráž, než to původně vypadalo. Schválně – kolik takových paletek ještě doma máte a kolik barev jste z nich opravdu použila?

  • Třpytky všude a na všem

    Autor: shutterstock.com

    Třpytky jsou obzvlášť lákavé, když je vám -náct. Jsou výrazné a třpytí se, co víc si přát? Nosily jsme je na očích, na nehtech, na rtech, prostě všude. Než nám došlo, že vypadáme jako disko koule nebo jako ozdoby na vánoční stromeček.

  • Rty se superleskem

    Autor: shutterstock.com

    Rtěnku jste si na střední škole nemohla dovolit, takže jediným logickým krokem bylo nahradit ji leskem na rty. Klidně i bezbarvým, ale hlavně hodně lesklým! Co na tom, že lepil a vy jste na rtech neustále cítila nános nepříjemné hmoty. Vlhké, lesklé rty přece svádějí k políbení, nebo ne?

  • Pavoučí nožičky

    Autor: shutterstock.com

    Řasenka je základ a zpravidla to bylo také jediné líčidlo, které bylo rodiči i učiteli tolerováno. Proto bylo potřeba s ní nešetřit. Jedna vrstva, druhá, třetí... Že už pomalu vysychala nebo slepovala, bylo jedno. I s řasami slepenými do pavoučích nožiček jsme se totiž cítily daleko sebevědomější než bez řasenky.

  • Dubnové opálení

    Autor: shutterstock.com

    Potřeba nachytat před letními prázdninami trošku bronzu navíc byla silnější než zdravý rozum, a kdo se alespoň jednou nepustil do experimentování se samoopalovacím krémem, ten jako by nežil. Jenže tak daleko, abychom studovaly návod, jak to udělat, abychom neskončily jako mrkev nebo s fleky po celém těle, už jsme zpravidla nedošly. Škoda.

Autor: Brigita Zemen
Diskuse ke článku
.