Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

13 tipů, jak vypadat mladší: Malinová rtěnka a rozcuch!

  • 29. ledna 2016 | 10:00

    To, jestli budete vypadat šmrncovně nebo se vám každý rok vryje do obličeje, je otázkou genů a životosprávy. Ale o tom teď mluvit nebudeme. Raději vás naučíme jednoduché triky, jak vypadat mladě, i když nemáte zrovna luxusní genetickou výbavu ani přísnou životosprávu. Jde to.

  • Opatrně s make-upem


    Estée Lauder Perfectionist Youth-Infusing Makeup, 1470 Kč, koupíte v síti parfumerií
    Autor: archiv firem
    „Čím míň, tím líp,“ říká vizážistka Žaneta Gi (www.gistudio.cz), která radí make-up používat, ale spíš lehký a tekutý. „Hutné varianty se usazují ve vráskách, a tím je zvýrazňují,“ dodává vizážistka. Důležité je make-up pečlivě rozetřít a pořídit si jeden kvalitní, který sedne k barvě vaší pokožky. Odstín nikdy nezkoušejte na ruce, protože na ruce make-up nenosíte. Místo toho si jej trošku rozetřete na hranu brady a to, jak vám sedne, zkontrolujte ideálně na denním světle.

  • Nacucejte pleť

    L´Occitane Výživný zklidňující krém Bambucké máslo, 1015 Kč, koupíte na www.loccitane.cz nebo v prodejnách L´Occitane
    Autor: archiv firem
    Zvlášť s přibývajícím věkem má pleť tendenci vysychat, ztenčovat se a ztrácet šťávu. Pokud je to i váš problém, pořiďte si kvalitní hydratační a výživné krémy a používejte je opravdu pravidelně ráno i večer. Nezapomeňte také hydratovat zvenčí a pít dostatek vody. Vaše pokožka bude svěží a růžová.

  • Řasenku jedině klasickou


    Urban Decay řasenka Perversion, 690 Kč, koupíte v síti parfumerií
    Autor: archiv firem
    I když máte chuť trochu si pohrát, neexperimentujte s barvou řasenky. Ideální je klasická černá nebo hnědá. Ta totiž oči opticky zvětší a zdůrazní bělmo, které vám oči rozzáří.

  • Někdo to rád matné


    Douglas Lipstick Matte, 299 Kč, koupíte na www.douglas.cz
    Autor: archiv firem
    S přibývajícím věkem bychom měly všechna lesklá líčidla přenechat svým dcerám nebo vnučkám. Na mladých lidech vypadají nádherně, ale na zralých ženách působí těžce, lacině a dělají dojem utahaného a ztrhaného obličeje. Nahraďte je tlumenějšími a světlejšími barvami v matné formě.

  • Ať žije nude


    Yves Rocher Paleta očních stínů, 285 Kč, koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v prodejnách Yves Rocher
    Autor: archiv firem
    Nude – neboli nahé – líčení je pro omlazení naprosto ideální. Působí přirozeně a ubere vám klidně pět nebo deset let. Chce to jen správný make-up, nenápadnou tvářenku a stíny od béžové po tmavě hnědou. Na vnitřní část víčka naneste světlejší tón a k vnější volte tmavší. Snažte se přechod barev zamaskovat doztracena štětečkem.

  • Pod oči korektor


    Yves Rocher Projasňující opravná tužka, 315 Kč, koupíte na www.yves-rocher.cz nebo v prodejnách Yves Rocher
    Autor: archiv firem
    Vzhledem k tomu, že kůže pod očima je extrémně jemná a citlivá, snese opravdu jen minimální zátěž a make-up je pro ni jako lavina. „Proto pod oči používejte jen tekuté korektory, které jsou jemnější a šetrnější. Make-up na tuto část obličeje vůbec nepatří,“ radí Žaneta Gi.

  • Rtěnku ano, ale něžnou


    Korres malinová rtěnka v tužce, 265 Kč, koupíte na www.profimed.cz
    Autor: archiv firem
    Čím jste starší, tím světlejší rtěnku volte. V tmavých a sytých odstínech vypadají rty menší a celkový výraz v obličeji je přísnější. Ideální jsou barevné lesky v malinové, světle jahodové nebo pastelově oranžové. Nezapomeňte ani na konturku, která zabrání tomu, aby se rtěnka vpíjela do vrásek. Měla by mít tělovou barvu.

  • Čarujte se světlem


    Guerlain rozjasňující pudr Meteorites Compact, 1199 Kč, koupíte na www.marionnaud.cz
    Autor: archiv firem
    „Rozjasňovače jsou můj nejoblíbenější trik na omlazující líčení,“ říká vizážistka a vklepává je pod oči, na spánky a na čelo. „Skvěle totiž odrážejí světlo, čímž vytvářejí efekt mladistvého a veselého obličeje,“ dodává.

  • Zahalte se do medu


    Estée Lauder Make-up pro obličej Bronze Goddess, 1300 Kč, koupíte v síti parfumerií
    Autor: archiv firem
    „Nepsaným pravidlem jak v módě, tak i v kosmetice je, že světlé barvy omlazují a tmavé barvy dělají starší. Takže doporučuji používat teplé barvy, jako jsou zlatá, medová, měděná nebo tělová,“ radí kosmetička z Bomton Studia Simona Klučiarovská. V těchto tónech volte nejen líčidla, ale i oblečení a doplňky.

  • Tvářenka na míru


    Korres Blush tvářenka s kukuřičnou moukou, 520 Kč, koupíte na www.profimed.cz
    Autor: archiv firem
    Psycholožka Laura Janáčková říká, že díky tvářence můžeme předstírat, že je nám kolem dvaceti, a Simona Klučiarovská to potvrzuje. „Správná růž dodá vzhledu svěžest. U zralých žen doporučuji používat krémové tvářenky, které se nanášejí prsty.“ Barvu vždycky vybírejte podle pleti: světlé sluší odstíny růžové a červené, snědé sednou tóny oranžové až hnědé.

  • Řekněte ne pudru


    Dermacol Transparentní fixační pudr, 229 Kč, koupíte v síti drogerií nebo na www.dermacol.cz
    Autor: archiv firem
    Na krycí pudr s přibývajícím věkem zapomeňte. Zbytečně zdůrazňuje vrásky a dělá z obličeje mrtvolnou masku. Stačí štětcem lehounce poprášit nos pudrem transparentním.

  • Vlasy rozcuchat

    Alterna Caviar CC Cream, 762 Kč, koupíte na www.salononline.cz
    Autor: archiv firem
    Nejenže se účes typu helma už nějakou dobu nenosí, ale zafixované vlasy, které se nehnou ani ve vichřici, dělají z jejich majitelky postarší matronu. Místo usedlého účesu si dovolte rozpustilost. Takový ležérní rozcuch funguje lépe než lifting. Ideální jsou účesy stupňovitě sestříhané kolem obličeje, ofiny a pramínky vlasů sčesané do čela. Zakázána jsou mikáda, také rovně střižené nebo hladce stažené vlasy.

  • Vezměte na milost kleštičky


    Marionnaud kleštičky na řasy, 219 Kč, koupíte na www.marionnaud.cz
    Autor: archiv firem
    Po pětatřicátém roce mají řasy tendenci se narovnávat. Zařaďte proto do líčicího rituálu i používání kleštiček, které umějí zázraky. Díky natočení řas získají vaše oči zářivější pohled a budou vypadat větší.

Autor: Majka Dvořáková
Diskuse ke článku
.