Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Zpěvačka Mista vám prozradí vše o prodlužování vlasů!

28. ledna 2016 | 12:00

Mnoho žen touží po dlouhých a hustých vlasech, ale ani s maximální péčí vysněné délky nedosáhnou. Naštěstí je tu možnost nechat si vlasy prodloužit. Co všechno to obnáší, vám v novém dílu MistaFashion prozradí odbornice Petra Valentová ze salonu Dlouhovláska.


Základem prodlužování vlasů je délka přirozených vlasů kolem osmi centimetrů. Připojení jednotlivých pramínků se totiž musí pod něco skrýt. Neméně důležité je najít odborníka, který vybere vhodné prameny a techniku připojení.

Vyberte si evropské

Jelikož většina zákaznic má jemnou až normální strukturu vlasů, jsou na prodloužení nejvhodnější evropské vlasy. Ideální jsou panenské, tedy nebarvené, chemicky neupravené. To, zda je nabízen vlas skutečně panenský, umí odhalit jen oko odborníka.

Vyberte si metodu

Kroužky

Nejšetrnější jsou takzvané mikroring. Jednotlivé pramínky se k vlasům připojují kroužkem. Kroužek stiskneme kleštičkami zastudena. Díky výplni se vlas nepoškodí. Výhodou je rychlost připojování. Nové prameny budete mít přibližně do dvou hodin.

Keratin

Nejpoužívanější je připojení pomocí keratinu. Jednotlivé spoje se roztaví horkými kleštičkami a následně se připevní na přirozený vlas. Prameny spojené keratinem jsou méně nápadné než ty spojené kroužkem, a proto si je mohou dovolit i ženy s řídkými vlasy.

Pečujte o ně

Prodloužené vlasy si myjte v záklonu a tak, jak to dělá kadeřnice. Hlavu si
prsty příliš nedrhněte. Lepší je vlažná voda než horká. Při aplikaci kondicionéru nebo masky se snažte vyhnout se spojům. Když máte keratinové spoje, nevystavujte je příliš vysoké teplotě při žehlení či kulmování vlasů.

Pokud vám to čas dovolí, nechte vlasy raději vysušit přirozeně. Poté je rozčešte od konečků. Spoje si můžete přidržovat rukou. Nikdy si nerozčesávejte vlasy, když jsou mokré.

Chcete se dozvědět všechny detaily o prodlužování vlasů? Sledujte video, kde vám Mista s Petrou Valentovou odpoví na všechny otázky:

Sledujte Bleskprozeny.cz, kde se každý druhý týden ve čtvrtek objeví exkluzivní video, ve kterém vám zpěvačka Mista se svým týmem profesionálů radí v oblasti krásy a módy.