Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Velký test silver šamponů: Který vás dokáže zbavit žlutých podtónů?

Video se připravuje ...
K čemu slouží silver šampon a na co si dát pozor, poradí Zdeňka Šerclová - kadeřnice salonu Werner HAIR
VIDEO: Adam Balažovič
7. listopadu 2018 | 06:00

Silver šampony by neměly chybět v koupelně žádné blondýnky, ať už je její blond přírodní nebo dosažená odbarvením. Mají totiž úžasnou schopnost stahovat z vlasů žlutý pigment, a tím zajistit, že si vaše blond zachová studený podtón i mezi jednotlivými návštěvami kadeřníka. V redakci jsme se rozhodly silver šampony otestovat. Které fungují opravdu dobře?

Silver šampon je, dalo by se říct, šampon na žluté vlasy. Má temně fialovou barvu a právě díky vysokému obsahu fialových pigmentů dokáže neutralizovat žluté tóny ve vlasech. Hodí se tak pro všechny, kdo chtějí mít stříbrné vlasy nebo blond se studeným podtónem. Ovšem pozor, silver šampony mají také tendenci vysušovat, takže je nepoužívejte častěji než jednou týdně. A myslete také na to, že pokud je na vlasech necháte příliš dlouho, můžou je zabarvit do modra. Jak dopadly silver šampony v našem testu? Přečtěte si recenze:

Schauma Silver Reflex, 45 Kč (250 ml)

Schauma Silver Reflex šampon, 45 Kč (250ml), koupíte v síti drogerií

Autor: archiv firem

Tento šampon pořídíte za velmi nízkou cenu a v každé drogerii. To je jeho největší výhoda. Také je opravdu schopen velmi úspěšně neutralizovat žluté odstíny. Je velmi hustý, takže ho stačí jen troška. Zacházejte s ním ale opatrně, je totiž tak silný, že pokud ho na vlasech necháte moc dlouho, chytí fialový nádech. Další nevýhodou je, že také hodně vysušuje.

Známka jako ve škole: 2

L´Oréal Professionnel, 149 Kč (250 ml)

Loreal Professionnel Silver šampon, 149 Kč (250ml), koupíte v kadeřnických salonech

Autor: archiv firem

Tento šampon je velmi hustý a vysoce pigmentovaný, což dokazuje jeho temně fialová barva. Díky tomu také na vlasech skvěle neutralizuje žluté tóny. Stačí ho troška a platí u něj, že pokud ho necháte na vlasech déle, chytnou fialový nádech. Jeho jedinou nevýhodou je, že vlasy výrazně vysušuje, takže výživný kondicionér je po jeho použití naprosto nezbytný.

Známka jako ve škole: 2

Balea Professional Silberglanz Shampoo, 39 Kč (250 ml)

Balea Professional Silberglanz Shampoo, 39 Kč (250ml), koupíte v síti drogerií DM

Autor: archiv firem

Hned na začátku nás zarazila barva tohoto šamponu. Je totiž skoro průhledný, s jemně fialovým nádechem. Účinky jsou tak logicky mnohem menší než u ostatních testovaných šamponů. Kdyby se zapomnělo na to, že je to silver šampon, potom je to docela příjemný produkt. Pokud se ale chcete zbavit žlutých tónů ve vlasech, tento silver šampon vám s tím nepomůže.

Známka jako ve škole: 4

Swiss-o-par Silver, 80 Kč (250 ml)

Swiss-o-par Silver šampon, 80 Kč (250ml), koupíte v síti drogerií

Autor: archiv firem

Tento šampon je zlatým středem, co se týče ceny a účinku. Z vlasů žluté podtóny odstraní, ale je potřeba ho na vlasech nechat poměrně dlouho - deset až patnáct minut, protože je o maličko řidší a světlejší, než jiné silver šampony. Na druhou stranu zase vlasy tolik nevysušuje.

Známka jako ve škole: 3

Schwarzkopf BC Cell Perfector Color Freeze, 132 Kč (250 ml)

Schwarzkopf BC Cell Perfector Color Freeze Silver Shampoo, 132 Kč (250ml), koupíte na www.krasa.cz

Autor: archiv firem

Další silver šampon, který dělá přesně to, co po něm chcete. Je dostatečně hustý i pigmentovaný, ale možná by vám mohlo vadit, že pění méně než ostatní šampony. Na druhou stranu díky tomu také vlasy vysušuje jen minimálně, takže ho můžete používat i dvakrát týdně.

Známka jako ve škole: 2

Indola Innova Color Silver, 122 Kč (300 ml)

Indola Innova Color Silver Shampoo, 122 Kč (300ml), koupíte na www.lekarna.cz

Autor: archiv firem

Také tento šampon méně pění a je k vlasům výrazně šetrnější. I když použití kondicionéru je nezbytné, po vyfoukání nemáte pocit suchých vlasů a není potřeba nanášet do nich ještě olej nebo bezoplachovou péči. Je ale velmi pigmentovaný, takže při častém používání mohou vaše vlasy chytnout fialový podtón.

Známka jako ve škole: 2

Matuschka Top Hair Silver, 125 Kč (250 ml)

Matuschka Top Hair Silver šampon, 125 Kč (250ml), koupíte v kadeřnických potřebách

Autor: archiv firem

Tento silver šampon je naprosto dokonalý, pokud potřebujete z vlasů stáhnout opravdu všechny žluté tóny. Hodí se proto nejvíc pro ty ženy, které chtějí dosáhnout opravdu bílé, šedivé nebo výrazně platinové blond. Je velmi hustý a pigmentovaný, ale současně vlasy příliš nevysušuje. Pokud ho ovšem na vlasech necháte déle než 5 minut, chytají hodně fialový nádech.

Známka jako ve škole: 1

Matrix Total Results Color Obsessed SoSilver, 156 Kč (300 ml)

Matrix Total Results Color Obsessed SoSilver, 156 Kč (300ml), koupíte na www.elnino.cz

Autor: archiv firem

Silver šampon Matrix nemá za cíl pouze neutralizovat žluté tóny, ale také pečovat o odbarvené vlasy. Pravdou je, že vlasy absolutně nevysušuje, ale také není až tak silně pigmentovaný. Hodí se proto pro ty ženy, které chtějí mýt si vlasy denně, a přitom nemuset mít strach, že by jim vlasy šampon zabarvil.

Známka jako ve škole: 2

Fanola No Yellow, 199 Kč (350 ml)

Fanola No Yellow Šampon, 199 Kč (350 ml), koupíte na www.mystic.cz

Autor: archiv firem

Tento silver šampon je přezdívaný "malý zázrak na žluté tóny" a i u nás to vyhrál na celé čáře. Je ale potřeba říci, že pracovat s ním musíte opravdu opatrně! Má tak velké množství pigmentů, že pokud ho na vlasech necháte působit i jen pár minut, chytnou okamžitě do fialova. Také ruce budete mít po použití fialové. Vysušuje, ale ne tak moc, aby to nespravil kondicionér. Vlasy opravdu zbaví všech žlutých tónů a vzhledem k tomu, jak je hustý, vydrží vám klidně i rok. Nemáme co vytknout!

Známka jako ve škole: 1*

LUSH Daddy-O, 235 Kč (100 ml)

LUSH šampon Daddy-O, 235 Kč (100 ml) koupíte na cz.lush.com

Autor: archiv firem

Obrovskou výhodou silver šamponu LUSH plného přírodních ingrediencí je to, že vlasy absolutně nevysušuje, naopak jim dodává jemnost a objem. Také nádherně voní a vůni z vlasů ucítíte celý den. Na druhou stranu ale není tolik pigmentovaný a je potřeba ho na vlasech nechat déle. Zhruba deset minut Hodí se tak pro častější udržování. Další výhodou je, že pokud ho na vlasech necháte dlouho, nezbarví se do fialova. Cena je ale poněkud vyšší.

Známka jako ve škole: 2

Alcina Color Silver, 245 Kč (200 ml)

Alcina Alcina Color Silver, 245 Kč (200 ml), koupíte na www.alcina.cz

Autor: archiv firem

Skvělý silver šampon, který vlasy nevysušuje, ale dokáže je snadno zbavit studených podtónů. Narozdíl od ostatních nemá ledově fialové pigmenty, ale lehce růžovo-fialové, takže pokud jej na vlasech necháte dlouho, dostanou teple růžovo-filaový nádech, což může být efekt, který si zamilujete. Jeho jediná nevýhoda je tak lehce vyšší cena. Jinak je perfektní.

Známka jako ve škole: 1-

Vyživující maska Maria Nila, 699 Kč (300 ml)

Vyživující maska Maria Nila, 690 Kč, koupíte na www.notino.cz
Autor: archiv firem

Na rozdíl od běžných stříbrných šamponů vlasy nevysušuje, dodá jim potřebnou výživu a vlasy jsou po ní krásně hladké. Já osobně používám odstín Pearl Silver a nemůžu si masku vynachválit. Žlutá barva je díky masce méně viditelná a vlasy jsou jemné na dotek. Nevýhodou je vyšší cena, ale rozhodně nebudete litovat!

Známka jako ve škole: 1-

 

Autor: red