Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Trendy v barvení blond vlasů: Kadeřník nám prozradil, co letos frčí!

  • Video se připravuje ...
    23. ledna 2016 | 06:00

    Zeptaly jsme se kadeřníka Míry Kozáka, jaké jsou aktuální trendy v barvení blond vlasů. Drží se na výsluní stále ještě oblíbené ombré nebo už je úplně mimo? A jak je to se žlutým nebo stříbrným odstínem vlasů?

  • Ombré odchází

    Způsob barvení vlasů ombré, neboli stínování, pomalu upadá. Je to především tím, že se tento hit natolik rozmohl, že už ho má skoro každá. A jak je známo, nechceme být jako ostatní, ale alespoň trochu se odlišovat. Ombré trend však nezanikl úplně. Velkým hitem je právě teď sombré, což je soft ombré – tedy jemné stínování, které je mnohem méně nápadné a ještě přirozenější než původní ombré. Další odnoží je styl barvení brondé, které je více založeno na hnědé než na blond.
    Jessica Alba
    Autor: Profimedia.cz
  • Balayage

    Velkým trendem je technika balayage, která je vlastně novou formou zastaralých melírů. Na jednotlivých silnějších pramenech se volnou rukou dělají proužky, které se na konci sjednotí v jeden. Oproti klasickým melírům vypadá tato metoda přirozeně, ale ne každý kadeřník ji ovládá.
    Jennifer Lopez
    Autor: Foto: profimedia.cz
  • Žlutá je out

    Žluté odstíny blond barvy jsou out a vlastně nikdy ani příliš velkým hitem nebyly. Přesto je spousta žen nosí. Nejvyhledávanějšími odstíny jsou ty studené a přirozené, které ale mohou být pro kadeřníka velký oříšek. Vlasy se totiž při používání studených barev mohou spálit. Proto rozhodně vyhledejte odborníka, který se opravdu vyzná. Ideální je všechny blond vlasy tónovat, aby byl výsledek co nejbližší vaší představě.

    Jennifer Lawrence
    Autor: Instagram.com
  • Šedá je in

    Velkým trendem je i šedá barva vlasů, kterou však odborník doporučuje spíše mladým ženám, které touží po osobitém stylu. Stříbrný nádech se ve vlasech neudrží tak dlouho, a tak můžete mít za pár týdnů kvůli vymývání zase úplně jiný odstín. Pokud se chcete inspirovat, hledejte na internetu nebo na sociálních sítích heslo "grannyhair", pod kterým se skrývá nespočetně fotografií žen se stříbrnými vlasy.

    Lady Gaga
    Autor: profimedia.cz

Diskuse ke článku
.