Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

5 triků, aby vám holítko vydrželo déle ostré

  • 19. ledna 2016 | 06:00

    Žiletka, holítko nebo také holicí strojek patří stále mezi nejpopulárnější způsoby epilace. Víte ale, jak o něj pečovat, aby vám vydrželo déle ostré, a díky tomu vám nepodráždilo pokožku nebo nezpůsobilo nepříjemné odřeniny? Poradíme vám pět jednoduchých triků.

  • Začněte peelingem

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Nezanedbávejte přípravu před samotným holením. Základem by měl být tělový peeling, který vás zbaví odumřelých buněk. Kromě toho, že vaše pokožka bude hladší a chloupky půjdou snadněji oholit, odumřelé kožní buňky nebudou žiletku ucpávat, a tím prodloužíte její životnost.

  • Nikdy ne nasucho

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Chloupky byste si nikdy neměla holit jen tak, pouze za pomoci vody, nebo dokonce úplně nasucho. Tím riskujete nepříjemné podráždění pokožky, a navíc ostří nemůže po povrchu kůže správně klouzat a rychleji se tupí. Používejte pěny či gely na holení, které vytvoří na pokožce tenkou vrstvu – nebo ještě lépe sprchové oleje, po kterých holítko krásně klouže a pokožka po nich není vysušená.

  • Příliš dlouhé chloupky zkraťte

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Pokud máte chloupky delší než obvykle, je dobré je před holením nejprve zkrátit. Platí to především pro oblast bikin, kde jsou chloupky zpravidla silnější než na nohou nebo v podpaží. Delší chloupky totiž ucpávají žiletku a hůř se z ní vymývají, takže opět zkracují její životnost.

  • Důkladně ji umývejte

    ...
    Autor: Shutterstock
    Holítko byste neměla po použití jen promáchat v napuštěné vaně, ale důkladně vymýt pod tekoucí vodou. Není totiž důležité z něj dostat jen oholené chloupky, ale ostří byste také měla pečlivě omýt od produktů, které na něm ulpívají. Většina ostří je pokryta teflonem, který mýdla, pěny a oleje postupně narušují, pokud nejsou holítka důkladně vymytá.

  • Skladujte strojek mimo sprchu

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Přestože holicí strojky zpravidla používáme v koupelně, je to to nejméně vhodné místo k jejich skladování. Pro ostří není totiž nic horšího než vlhké a teplé prostředí. Po každém použití byste tedy strojek měla pečlivě omýt, osušit a uložit na suché místo. Například do skříňky pod umyvadlo. Pokud jej máte ve sprchovém koutu nebo položený na vaně (navíc ostřím dolů), rychleji se tupí, množí se na něm bakterie, a navíc může začít rezivět.

Autor: Brigita Zemen
Diskuse ke článku
.