Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Velký test vlasových tužidel: Zvítězila ta nejlevnější!

  • Video se připravuje ...
    14. ledna 2016 | 06:00

    Všechna vlasová tužidla slibují, že vám dodají božský objem na celý den, aniž by vlasy slepila. Co je na tom ale pravdy? Otestovaly jsme tužidla, která běžně koupíte v drogerii, i ta, pro něž se budete muset vypravit do kadeřnictví. Která se stala našimi nepostradatelnými pomocníky a proč?

  • Redaktorka krásy Brigita testovala:

    L´Oréal Full volume, 289 Kč

    L´Oréal Full volume extra 5, silně fixační pěna pro objem, 289 Kč, koupíte v kadeřnictvích
    Autor: archiv firem

    Profesionální řada značky L´Oréal je dostupná jen v kadeřnických salonech a mě toto tužidlo při testování rozhodně nezklamalo. Pěna je příjemně hutná a stačí jí opravdu trošku. Neslepuje ani není výrazně cítit po alkoholu a po vyfoukání není na vlasech cítit. Přesto dokáže udělat přirozený objem, který vydrží na vlasech až do večera. Musíte ale počítat s vyšší cenou.

    Redken Full Effect, 349 Kč

    Redken Full Effect 04, pěna pro objem vlasů, 349 Kč, koupíte v kadeřnictvích
    Autor: archiv firem

    Tužidlo z řady profesionální vlasové kosmetiky značky Redken se stalo mým favoritem. Po alkoholu není cítit vůbec, vlasy nevysušuje, neslepuje a objem, který vytvoří, je vidět na první pohled a vydrží bez problémů celý den stejný – jako když jsem si vlasy ráno vyfoukala. Pěna je opravdu tak hutná, že na mé krátké vlasy stačí množství o velikosti vlašského ořechu. I když si za něj připlatíte, díky svým vlastnostem vám vydrží opravdu dlouho.

    Balea, tužidlo na vlasy, 40 Kč

    Balea, tužidlo na vlasy pro velký objem, 40 Kč, koupíte v síti drogerií DM
    Autor: archiv firem

    Velmi levné tužidlo značky Balea mě příjemně překvapilo. Přestože pěna není tak hutná, takže je ho potřeba víc než u předchozích testovaných tužidel, neslepuje a objem, který udělá, je skvělý a také vydrží až do umytí. Navíc je tužidlo příjemně parfemované, ale přesto nijak výrazně. V poměru cena/výkon u mě jednoznačně vítězí.

  • Módní redaktorka Andrea testovala:

    Taft, pěnové tužidlo Perfect Flex, 69 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Taft Perfect Flex, 69 Kč

    K testování tužidel jsem se musela nechat přemluvit. Nepoužívám je a myslela jsem si, že je to přežitek. Zjistila jsem, že kvalitní tužidlo dokáže usnadnit vlasový styling a urychlit mé ranní přípravy. Taft tužidlo jsem testovala jako podporu vln, které jsem si vytvořila pomocí kulmy. A hle? Vlny mi držely mnohem déle, vlastně až do druhého dne. Druhý den byly vlastně ještě mnohem hezčí, přirozenější. Jediné, co mi vadí, je, že tužidlo nepříjemně lepí, a tak není možné ho použít někde, kde si hned nemůžete důkladně umýt ruce. Vlasy ale po použití slepené nenechává.

    Matrix Style Link Volume, 189 Kč

    Matrix Style Link Volume Builder, 189 Kč, koupíte v kadeřnictvích
    Autor: archiv firem

    S přesvědčením, že všechna tužidla lepí, jsem vyzkoušela dražší tužidlo Matrix, které mě vyvedlo z omylu. Nelepilo vůbec! Nanesla jsem ho po umytí do ručníkem prosušených vlasů a poté se hned pustila do fénování. Kromě toho, že krásně voní (připomínalo mi to vůni přípravků v kadeřnictví), jsem zjistila, že stačí pouhé vyfoukání – a mám vlasy rovné jako hřebíky. Takže už nebylo potřeba upravit žehličkou zvlněné prameny. Z tužidel jsem čím dál tím nadšenější!

    BC Excellium Q10 + collagen, 349 Kč

    BC Excellium Q10 + collagen, objemové suflé, 349 Kč, koupíte v kadeřnictvích
    Autor: archiv firem

    Třetí tužidlo jsem testovala tak, že jsem ho nanesla do mokrých umytých vlasů a ty jsem si jemně pomačkala rukou. Vlasy jsem  nechala uschnout přirozeně bez fénování. Po uschnutí jsem měla jemně zvlněné vlasy, vytvořil se mi efekt plážových vln. Opět jsem ale měla problém s tím, že tužidlo na rukou lepilo.

  • Redaktorka zdraví Maruška testovala:

    Syoss Keratin Hair Perfection, 99 Kč

    Syoss Keratin Hair Perfection, pěnové tužidlo, 99 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Protože normálně tužidlo nepoužívám, moc jsem nevěděla, co od toho čekat. Tak jsem si po dlouhé době přečetla na výrobku, co mi slibuje. Dlouhotrvající fixaci, lesk a sílu. No, dobře. Je pravda, že jsem byla mile překvapena. Tužidlo jsem si do vlasů aplikovala po jejich umytí, a když jsem si vlasy vyfoukala, už jsem nevěděla, že tam vůbec mám nějaký přípravek. S tím rozdílem, že mi vlasy hezky vyfoukané vydržely až do druhého dne, aniž by zplihly. Navíc tužidlo hezky voní, takže vlastně jen samá pozitiva!

    Schwarzkopf Osis+ Glamination, 155 Kč

    Schwarzkopf Osis+ Glamination Plumping Shine Mousse, 155 Kč, koupíte na www.krasa.cz
    Autor: archiv firem

    Podobné výsledky slibuje i tužidlo na vlasy Osis Glamination. Včetně lesku a maxi objemu, a to díky minerálům, které jsou v něm obsaženy. Tužidlo jsem používala do vlhkých vlasů, které jsem poté vyfoukala. Prvotní efekt byl skvělý, vlasy držely tvar, přesto byly provzdušněné a nebyly nijak těžké. Ale druhý den jsem měla pocit, že jsou vlasy mastnější než obvykle. Což ale může být pouze v mém případě, protože tužidlo má vlasy i hydratovat a působit ochranně a já vlasy nijak vysušené nemám.

  • Redaktorka VIP Lucka testovala:

    Taft Volume Ultra, 99 Kč

    Taft Volume Ultra, tužidlo pěnové, 99 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Co se týče vlasových přípravků na objem, mám tak trochu posedlost. Od přírody mám vlasy zplihlejší, a tak veškerý objem je vždy mým dílem. A samozřejmě také fénu a tužidel a šamponů na objem. Tužidlo od Taftu je mým oblíbeným. Vlasy příliš neslepuje ani nezatěžuje a zároveň jim dodá texturu, a tak se dá s nimi pracovat. Navíc ho pořídíte za velmi příjemnou cenu.

    Got2b Mindblowing, 109 Kč

    Got2b Mindblowing Quick Shape Mousse, pěnové tužidlo na vlasy, 109 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Na toto tužidlo jsem se obzvlášť těšila, až ho vyzkouším, a to už jenom kvůli krásnému designu. Po první aplikaci jsem byla ale trošku zklamaná. Buď jsem přípravku nanesla zbytečně moc, nebo ho dostatečně nerozčesala, ale vlasy jsem měla slepené a bez lesku a večer už byly mastné. Druhá aplikace dopadla lépe, protože jsem si dávala pozor, abych tužidlo nenamazala až úplně k pokožce hlavy, a vlasy jsem si pečlivě pročesala. Got2b slib dodržel a vlasy byly nadýchané víc než normálně.

  • Redaktorka hobby Irena testovala:

    Balea, tužidlo Ultra Power, 40 Kč

    Balea, tužidlo na vlasy ultra silně tužící, 40 Kč, koupíte v síti drogerií DM
    Autor: archiv firem

    Mé vlasy jsou silné a těžké a kroutí se přesně v těch místech a těmi směry, které se mi nehodí. Proto vždy sahám po stylingu s nejvyšším stupněm fixace, za což bývám na hlavě odměněna něčím, co se podobá proutěnému koši nebo kokosové rohožce. Balea Ultra Power mne v tomto směru velice překvapila – slibuje, že vlasy neslepí, a to je pravda. Po vyfénování drží tvar naprosto spolehlivě půl dne, a to si je mohu i učesat, aniž bych musela použít hrubou sílu, a česání se tak podobalo spíš hrabání trávy. Odpoledne začaly mé lokny již trochu poklesávat, ale účes držel tvar. Vlasy přežily i noc, druhý den ráno jsem je dokázala opět učesat dohladka a docílila jsem těch správných vln. A jako bonus: pomaleji se mastily. Za mne skvělá práce, přípravek se zřejmě stane pravidelnou součástí mé vlasové péče.

  • Redaktorka sexu Gábi testovala:

    Nobilis Tilia, tužicí sprej, 244 Kč

    Nobilis Tilia, tužicí sprej, 244 Kč, koupíte na www.nobilis.cz
    Autor: archiv firem

    Na svůj krátký sestřih potřebuju občas použít lak nebo přípravek, který mi pomůže "vystajlovat" bláznivější kreace. Tenhle tužicí sprej mě zaujal hlavně proto, že je přírodní. Obsahuje extrakty z myrthy a piva. Nebojte se, není cítit po pivu, naopak voní docela příjemně. Nemá příliš silné tužicí účinky, pokud ho používáte jako lak na vlasy. Já si ho dávám do předsušených vlasů a pak je vyfénuji do potřebného tvaru, který – díky němu – drží déle. Pivo by mělo zlepšovat kvalitu vlasů, omezovat jejich lámavost, zpevňovat je a také podporovat růst.

  • Produkční Boženka testovala:

    Balea Classic and Style, 40 Kč

    Balea, pěnové tužidlo Classic and Style, 40 Kč, koupíte v síti drogerií DM
    Autor: archiv firem

    Stylingové přípravky téměř vůbec nepoužívám, ale to se teď změní. Vyzkoušela jsem pěnové tužidlo od značky Balea s keratinem, které mě okamžitě vyvedlo ze všech mých omylů. Mám přirozeně vlnité vlasy a bála jsem se, že se mi z nich po použití tužidla stanou tvrdé nevzhledné vlny, které stejně po pár hodinách pod tíhou přípravku zplihnou. Velké překvapení přišlo už po vyfoukání vlasů v koupelně, kdy jsem měla hřívu, za kterou by se nemusela stydět ani lvice Elsa, a přesto byly vlny měkké na dotek. Pěkně upravenými a nadýchanými vlasy jsem se mohla chlubit celý den. Velkým plusem pěnového tužidla byla i decentní, nevtíravá vůně.

Autor: Brigita Zemen
Diskuse ke článku
.