Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Manuál líčení na párty krok za krokem: Jak na dokonalý make-up?

  • Na Silvestra si můžete dovolit výraznější líčení.
    31. prosince 2015 | 06:00

    Na konci roku to žije a poslední letošní den je vyvrcholením všech párty. Jak se blýsknout make-upem? Pro denní líčení se hodí střídmost. V případě večerního ale můžete být výrazná. S klidem zvolte odvážnější verze, například nalepovací řasy. Dovoleno je vše, jen byste měla být precizní. 

  • Univerzální základ

    Základem dokonalého líčení je skvělá pleť. Musíte o ni pečovat.
    Autor: Shutterstock.com
    Bez kvalitní péče skvělého výsledku nedosáhnete. Pleť by v žádném případě neměla působit unaveně, musí být perfektně hydratovaná, aby se vám make-up nedrolil a abyste zbytečně neupozornila na suché šupinky v obličeji. Jak tomu zabránit? Pleť důkladně vyčistěte a udělejte si peeling. Dalším krokem by určitě měla být hydratační nebo výživná maska. A co když je vaše kůže povadlá a chcete zakrýt vrásky? K dostání je celá řada vypínacích bází, emulzí a krémů, které vrásky vyplní a opticky minimalizují. Až po důsledném ošetření a hydrataci můžete sáhnout po make-upu.
  • Sjednoťte barvu

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Stále platí, že pleť by měla působit přirozeně. A kompaktně. Začněte proto korektorem o odstín světlejším, než je barva vaší pleti. Jemně ho rozklepejte pod oči, do nosoretních rýh i kolem rtů. Zamaskujte také červené pupínky nebo žilky (k tomu se používá zelený korektor). Pak naneste make-up, ideálně dlouhotrvající, ale skvělé jsou i nové generace těch hydratačních. Nakonec tvář zafixujte pudrem.
  • Vytvarujte obočí

    pinzeta
    Autor: Shutterstock.com
    Umíte si představit, že byste si k výraznému make-upu nechala obočí á la Brežněv? Upravené obočí je nutnost! Mělo by být klenuté, nad vnitřním koutkem širší a směrem k vnitřnímu koutku by se mělo postupně zužovat. Zapomeňte také na obočí vytrhané do tenkých linek a výrazně obtažené tužkou. I to je naprosté faux pas. Nejste si jistá, jak obočí tvarovat? Zajděte si ke kosmetičce. Vytrhání stojí méně než sto korun, a když si obočí necháte ještě přibarvit, nemusíte s ním pak už dělat vůbec nic. Jen ho v případě potřeby uhladit. A co když ho chcete zvýraznit sama? Sáhněte po tužce, která odpovídá vaší barvě. Nebo po speciální krémové barvě, případně hnědých pudrových stínech bez třpytek – k tomu budete potřebovat velmi jemný zkosený štěteček.
  • Kouřové sluší všem

    Video se připravuje ...
    Sexy kouřové líčení: Naučíme vás, jak ho zvládnout i doma • VIDEO: Adam Balažovič
    Večírek je ideální příležitost, kdy můžete kouřové líčení „prodat“. Je efektní a sexy. Jak ho vytvoříte? Začněte oční linkou. Pokud vám nejde tekutá, zkuste fix nebo dobře ořezanou tužku. Táhněte ji podél linie řas od vnitřního koutku k vnějšímu. Pak vezměte světlejší stín a štětečkem přejeďte celé horní i spodní víčko. Následně aplikujte tmavší stín. Začněte ve středu horního víčka a pokračujte směrem k vnějšímu koutku. A lehce ho naneste i od středu spodního víčka směrem k vnějšímu koutku tak, aby se vám u vnějšího víčka stín propojil. Nebojte se stín ve vnějším koutku trochu přizvednout nahoru – docílíte tím efektu kočičích očí. Potom natočte řasy kleštičkami a aplikujte na ně maskaru. A pozor! Pro kouřové líčení platí jedno pravidlo. Syté rtěnky se k němu nehodí, proto rty tentokrát zvýrazněte jen leskem.
  • Rozsviťte se třpytkami

    Na Silvestra se nebojte použít i třpytky!
    Autor: Shutterstock.com
    Ať už v očních stínech nebo třeba v pudru či tvářence, třpytky k večernímu líčení patří. Dokonce existují i tělové oleje s obsahem třpytek. Blýskat se a lesknout se je zkrátka povoleno! Navíc to pleť v umělém světle opticky omlazuje.

Autor: duš
Diskuse ke článku
.