Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Vyzkoušeno: Vyplatí se investovat do drahých kartáčů na vlasy?

  • 17. prosince 2015 | 06:00

    To tahá. Znáte to – věta, kterou malé holčičky řeknou každé ráno. Netrpělivá věta maminek varujících, že tedy bude lepší ty dlouhé princeznovské vlásky ostříhat, samozřejmě nemá smysl. Vyzkoušely jsme proto za vás jiné řešení. Kartáče Tangle Teezer a jejich napodobeniny. Opravdu netahají, jak slibují výrobci?

  • Originál Tangle Teezer, cca 300 Kč

    Video se připravuje ...
    Testování hřebenů - pravý Tangle teezer. • VIDEO: Andrea Zelníčková
    Markéta, šéfeditorka

    Moje dcera má opravdu dlouhé vlasy, navíc je má jemné podobně jako já. Když jsem poprvé vzala do ruky drahý Tangle Teezer, opravdu jsem se nadchla. Ona taky – líbilo se jí, že má tvar kytičky. Ve srovnání s obyčejným kartáčem pro dospělé opravdu tahal mnohem méně. Nedá se ale říci, že vůbec, navíc rozčesat vlasy trvalo docela dlouho. Jsem ráda, že ho máme, ale poplakávání jsme se nezbavily. Na moje vlasy se dětská velikost moc nehodila, ale rozčesat se to povedlo, jenom to trvalo dlouho, což, myslím, nebylo jen tím, že byl kartáč malý.

    Andrea, módní redaktorka

    Rovnou se vám přiznám, že originální Tangle Teezery jsou moje láska. Roky už se nečešu ničím jiným a ve své sbírce mám nejen ten klasický, ale i cestovní a na mokré vlasy. Protože je pro mě hodně důležitý i design, baví mě hravé kombinace barev i potisky. Kromě toho, že mi kartáč občas vyklouzne z ruky, jsem s ním nadmíru spokojená.

    Marie, redaktorka Jak zhubnout

    Pro mě bylo česání vždycky boj. Mám vlasy dlouhé a husté, a tak jsem přitom zlomila nejeden hřeben a jako malá prokřičela nejednu ranní hygienu, že to tahá. Proto jsem zezačátku hřebenu Tangle Teezer moc nevěřila. Mile mne ale potěšilo, že mi jdou vlasy s ním rozčesat lépe než s jakýmkoliv jiným – i dražším – kartáčem. 

  • Napodobenina s rukojetí, 100 Kč

     

    Video se připravuje ...
    Testování hřebenů - z tržnice. • VIDEO: Andrea Zelníčková
    Markéta, šéfeditorka

    Za pár korun jsme pořídily napodobeninu Tangle Teezeru. Mnohé asi nadchne, že má normální rukojeť, takže se poměrně snadno používá. Od originálu se vlastně moc nelišil, jenom mi přišlo, že "štětinky" jsou poněkud krátké, a česání tak stálo více sil. Vlasy mé čtyřleté dcery se ale rozčesaly poměrně snadno, mé už hůře, ale i tak jsem byla spokojená. Pravda je, že zelená barva je poněkud nešťastná.

    Andrea, módní redaktorka

    Musím uznat, že se hřeben díky rukojeti perfektně drží. Počáteční nadšení však brzy pominulo, protože mi elektrizoval vlasy, které mi pak "lítaly" celý den. Oproti originálu jsou štětiny trochu ostřejší, takže mi česání nebylo tolik příjemné. Na příležitostné pročesání je fajn, denně bych ho používat nechtěla.

    Marie, redaktorka Jak zhubnout

    Na první učesání si říkám, že je to docela fajn, že až na tvar žádný rozdíl nevidím. Ale při druhém protažení hřebenu vlasy slyším, jak se z mé hlavy začíná ozývat statická elektřina. Hřeben totiž elektrizuje. A to nemám na vlasech žádný přípravek, nemám je ani vyžehlené, aby to mohlo být způsobeno něčím jiným. Ale zase je to asi jediné větší minus, jinak zásadní problém v něm nevidím.

  • Napodobenina cestovního kartáče, 89 Kč

    Video se připravuje ...
    Testování hřebenů - cestovní, srovnání Tangle teezer a z tržnice. • VIDEO: Andrea Zelníčková
    Markéta, šéfeditorka

    Nadšení. Kartáč za pár korun rozčesal vlasy mé dcery dokonale, když jsem ho vyzkoušela já, musím říci, že je ze všech testovaných nejlepší. Tedy pro mé poměrně jemné, i když hustší vlasy. Je pravda, že se ne úplně dobře drží, mně vyhovoval kartáč s držátkem, ale není to zásadní překážka. Design je trochu nudný, ale cena mnohé převážila.

    Andrea, módní redaktorka

    Bez cestovní verze Tangle Teezeru se téměř nehnu. Díky praktickému krytu jsou štětiny i v zavazadle v bezpečí a díky malým rozměrům se kartáč vejde všude. Napodobenina mě překvapila. Kromě nudného designu splňovala vše jako originál. Poměr cena/výkon je podle mě opravdu skvělý!

    Marie, redaktorka Jak zhubnout

    Přiznám se, že jsem vlastníkem pouze jednoho Tangle Teezeru, který má dvojí roli. A to jak hřebenu na česání doma, tak toho na cestování. Prostě nevidím zásadní rozdíl, až na to, že tento je menší. A vlastně žádný zásadní rozdíl jsem nepociťovala mezi cestovním originálem a napodobeninou. Myslím, že v tomto případě není nutné dávat velké peníze za originál, do kabelky vám stačí "náhražka"!

  • Ebelin, 229 Kč

    Video se připravuje ...
    Testování hřebenů - Ebelin. • VIDEO: Andrea Zelníčková
    Markéta, šéfeditorka

    Ve svém oblíbeném řetězci se obvykle nezklamu. Přiměřená kvalita za přiměřenou cenu – to platí ve většině případů. Očekávala jsem stejný výkon i u kartáče značky Ebelin. O to více jsem byla zklamaná, na mých i dceřiných vlasech neměl ani o píď lepší efekt než běžný kartáč. Design taky nic moc. Díky tomu, že jsem kvůli testu na dceřiných vlasech po dlouhé době vyzkoušela obyčejný kartáč (pro děti), jsem zjistila, že rozdíl mezi klasikou a moderními výrobky nakonec není tak veliký. Stačí jen koupit kartáč pro děti.

    Andrea, módní redaktorka

    Kartáč Ebelin vypadá na první pohled jako myš k počítači. Design mě zkrátka nebaví. Vlastně ani celý kartáč. Štětiny jsou ostré a česání mi není příjemné. Ani rozčesávání nalakovaných vlasů nebylo příliš snadné. Jedinou výhodou jsou protiskluzové drážky, díky kterým se kartáč opravdu pohodlně a pevně drží.

    Marie, redaktorka Jak zhubnout

    Tak v prvé řadě musím říct, že na rozdíl od mých kolegyň mě design hřebenu baví! Navíc má ergonomický tvar s protiskluzovým materiálem, takže se hřeben lépe drží. Ovšem při česání mé nadšení lehce opadává. Štětinky jsou totiž trochu tvrdší, a když s hřebenem zacházíte trochu tvrději, nebude to úplně příjemné pokožce hlavy. Zase tvrdé bodlinky lépe rozčešou vlasy. Jen ale skutečně opatrně...

Diskuse ke článku
.