Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Toužíte po pevném a vyrýsovaném těle? Zkuste liposculpturing

1. prosince 2015 | 15:48
Prezentace klienta |

Nedaří se vám vyrýsovat "six pcak"? Revoluční metoda v estetické chirurgii může být tím správným krokem! Liposculpturing, jinými slovy modelace partií postavy tukem odsátým z jiných partií vašeho těla, je v dnešní době zcela převratným zákrokem plastické chirurgie. Pro svou šetrnost je metoda oblíbená v západním světě, v Čechách jí provadí přední plastické centrum ISCARE. 

Někde ubrat, jinde přidat

Známe to každá. Nekonečné diety, hodiny pozorování před zrcadlem a krev a pot zanechaný ve fitku, a přesto trvalá nespokojenost s vlastním tělem, které stále není podle vašich představ. Sama jsem se několikrát přistihla, jak říkám: „Kéž bych měla v poprsí to, co mám v mém pozadí. Kdyby to šlo nějak přesunout.“ A ono to jde! Možnosti dnešní estetické medicíny jsou téměř neomezené. Díky jednoduchému zákroku můžete skoro bez námahy získat „pekáč buchet“ a ztracené sebevědomí. Zázrak? Ne, liposculpturing!

Autor: ISCARE I.V.F. a.s.

Autor: ISCARE I.V.F. a.s.

Co to vlastně je a v čem zákrok spočívá?

„Podstatou liposculpturingu je odebrání přebytečného tuku z vybraných tělesných partií. Získaný tuk může být následně využit k vytvarování případně zvětšení jiných částí těla tak, aby jejich silueta působila dokonale, ale zároveň skutečně přirozeně“, vysvětluje MUDr. Věra Šatánková, primářka Centra plastické chirurgie ISCARE, která jako jediná osoba v ČR disponuje licencí a potřebnými zkušenostmi pro realizaci liposculpturingu.

Samotná metoda je pak vhodná pro lidi, kteří i přes usilovné cvičení nejsou schopni vyrýsovat svaly přirozenou cestou. Tvarování totiž ztežuje vrstva tuku, která svaly překrývá. Největším trendem je u žen zvětšování poprsí v rámci redukce několika centimetrů na zadečku či na stehnech. Při této technice je do těla implantován pouze vlastní tuk, který pacienta nijak nezatíží ani neporuší stávající tkáně, vazy nebo mléčné žlázy. Celý zákrok je na klinice prováděn špičkovým přístrojem Vaser Lipo, kterým se jako jedno z mála klinických center v ČR může pyšnit i Centrum plastické chirurgie ISCARE. 

Autor: ISCARE I.V.F. a.s.

Žádná bolet, rychlá regenerace

Jednou z nějvětších výhod této metody je její minimalní invaze a trvalost. Lékař nejprve napustí vybranou oblast speciálním roztokem, který napomáhá rozpuštění tukových buněk. Následně zavede speciální ultrazvukovou sondu, která oddělí tuk od tkání a nervů a zamezí tak jejich porušení při odsávání. Z těla tak odejde pouze tuk.

Proto je hojení po VASER liposculpturingu rychlejší a téměř bez bolesti. Nedochází k přetrhání vazivových tkání ani k nadměrnému krvácení. Po rozpuštění je tuk odsáván pomocí malé jehličky s několika dírkami na stranách do přístroje VASER Lipo, kde je dále zpracován k pozdějšímu využití.

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Adam Balažovič

Budoucnost tuku

Primářka ISCARE, Věra Šatánková, dokonce v tuku spatřuje velkou budoucnost. Nejen, že jeho přesun může lidem navrátit sebevědomí, ale jeho modelace může pomoci ženám po odstranění prsou po rakovině. Zároveň je pomocí tuku možné vymodelovat různé defekty a deformity v obličeji. Tuk má totiž blahodárné účinky a dá se jednoduše tvarovat.

O této unikátní metodě se můžete více dozvědět zde