Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Rychlé, snadné a elegantní účesy do práce? Kadeřník vás naučí, jak na to

  • I účes, který vypadá komplikovaně, může být za okamžik hotový
    28. listopadu 2015 | 06:00

    Jsou účesy, které vypadají, jako kdybyste nad nimi strávila několik desítek minut, a přitom jsou raz dva hotové. A právě takové vás ve videu naučí Jan Chvojka – Senior Stylist ze salonu Petry Měchurové. Jste spíše pro elegantní verzi, nebo si oblíbíte plážové vlny, které se vám samy udělají přes noc?

  • Snadný drdol a rybí cop

     

    Video se připravuje ...
    Snadný ale elegantní účes vás naučí Jan Chvojka ze salonu Petry Měchurové • VIDEO: Adam Balažovič

     

    Vlasy si rozdělte na dvě části. Po straně hlavy, u obličeje, oddělte silnější pramen, ze kterého budete splétat rybí cop. Celou zadní část učešte a zajistěte gumičkou. Nyní v přední části klasickou metodou upleťte rybí cop, který po dopletení povytahujte, aby vypadal ležérněji, a připněte ho sponkou ke straně. Zadní část smotejte ke straně a připněte vlásenkami tak, abyste skryla gumičku i vlásenky. Nakonec zafixujte lakem na vlasy.

  • Božský objem

     

    Video se připravuje ...
    Elegantní, ale snadný účes na každý den vás naučí Jan Chvojka ze salonu Petry Měchurové • VIDEO: Adam Balažovič

     

    U tohoto typu účesu je důležité předem vlasy lehce zvlnit pomocí žehličky na vlasy, aby účes působil elegantněji. Vlasy si rozdělte na 3 části – dva silnější prameny po stranách obličeje a objemnější zadní část. Prameny po bocích připněte sponkami, aby vám nepřekážely, a zadní část na temeni lehce natupírujte. Poté zadní část podstříkněte sprejem na objem a rozdělte na poloviny. Horní polovinu připněte, aby vám nepřekážela, a vrhněte se na strany.

     

    Vlasy pinetkami na obou stranách přidělejte směrem dozadu a pomocí prstů upravte tak, aby přední část byla volnější a lemovala obličej. Horní část vlasů rozpusťte a upravte pomocí prstů tak, aby překrývala pinetky a na temeni vytvářela objem. Nyní jednotlivé prameny otáčejte směrem nahoru a přidělejte je pomocí vlásenek. Na závěr můžete konce natupírovat pomocí prstů. Nakonec zafixujte lakem na vlasy.

  • Rychlé plážové vlny

     

    Video se připravuje ...
    Snadné plážové vlny přes noc vás naučí Jan Chvojka ze salonu Petry Měchurové • VIDEO: Adam Balažovič

     

    Ležérních plážových vln můžete docílit pomocí slaného spreje a difuzéru, ale také přes noc, a to jen za pomoci gumiček. Suché, umyté vlasy si rozdělte na několik pramenů. Jednotlivé prameny potom stáčejte do twistu a zafixujte gumičkou. Takto nechte přes noc. Ráno je jen rozpusťte, vlny upravte pomocí prstů a zafixujte lakem na vlasy.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.