Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Vyzkoušeno: Kosmetika do 500 korun, kterou se nemusíte bát zabalit pod stromeček

  • 26. listopadu 2015 | 06:00

    Bez kosmetiky nejsou Vánoce, tedy alespoň pro mě. Vždycky se těším, co voňavého, barevného nebo krémového pod stromečkem rozbalím. Zapomeňte při nákupu kosmetiky na klasické dárkové balíčky a sáhněte raději po něčem méně tradičním. A myslete na to, že dárek by měl nejen fungovat, ale také vypadat. Přinášíme vám top 10 produktů do pětistovky, které bychom pod stromečkem rády našly my.

  • Hydratační šampon Rituals, 280 Kč

     

    Rituals Carpe Diem Hydratační šampon pro suché vlasy, 280 Kč (250ml), koupíte na www.rituals.cz
    Autor: archiv firem
    Hydratační šampon Carpe Diem od značky Rituals má nejen nádherný obal, který by měl být u dárku samozřejmostí, ale i skvělé vlastnosti pro vlasy. Na první použití vás uchvátí tím, že vlasy zanechá hebké, pevné a zdravé, a také vás zaujme jeho omamná vůně rýžového mléka a třešňových květů. Navíc vaši hřívu hloubkově hydratuje, takže se hodí opravdu pro všechny typy vlasů.

  • Pleťový šípkový olej Saloos, 158 Kč

     

    Saloos Extra bio šípkový olej, 158 Kč, koupíte na www.krasa.cz
    Autor: archiv firem
    Naučte svou maminku, babičku nebo zkrátka jakoukoliv majitelku zralé pleti používat místo klasického krému pečující pleťový olej. Hodí se nejen místo denního, ale i místo nočního krému a o pleť zpravidla pečuje mnohem účinněji. Novinka letošního roku od české značky Saloos – bio šípkový olej – má 100% přírodní složení a přirozeně načervenalou barvu, takže pleť dokonale sjednotí a zpomalí projevy stárnutí pleti.

  • Pleťové sérum Q10 Nivea, 400 Kč

     

    Nivea Perlové sérum proti vráskám Q10 plus, 400 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Pleťové sérum je naprosto ideálním dárkem, protože si ho málokterá žena koupí sama od sebe, ale když ho dostane, bude ho s radostí používat. Sérum se používá pod krém a je mnohem koncentrovanější, takže zesiluje účinky na pleti. Novinka od značky Nivea je určena pro ženy od 25 let a zamilujete si především tu konzistenci, která se okamžitě vstřebává a je velmi lehká, takže pokožku nijak nezatíží.

  • Odličovací olej BioAroma, 299 Kč

     

    BioAroma Odličovací olej s heřmánkem a diktamem, 299 Kč, koupíte na www.bioaroma.cz
    Autor: archiv firem
    Odličovací olej jako dárek jistě zaujme, protože v našich koupelnách se bohužel objevuje zřídkakdy. Což je velká škoda, protože nic nedokáže odlíčit make-up tak jako právě olej, a to včetně toho očního. Ten od značky BioAroma má čistě přírodní složení, nádherně voní, a navíc je balený v praktické pumpičce, takže je snadné ho dávkovat.

  • Hydratační rtěnka Artdeco, 299 Kč

     

    Artdeco Klasická hydratační rtěnka odstín Poppy Red, 299 Kč, koupíte na www.artdecoshop.cz
    Autor: archiv firem
    Klasická červená rtěnka by měla být nezbytnou součástí každé kosmetické taštičky. Sluší totiž všem ženám bez ohledu na věk, barvu vlasů nebo pleti. Ideální je taková, která je velmi dobře pigmentovaná, má výdrž a přitom rty nevysušuje, ale pečuje o ně. Vyzkoušela jsem jich opravdu mnoho, ale nejlepší poměr ceny, kvality a designu pro mě stále drží rtěnky od značky Artdeco.

  • Make-up lanýžový, Dermacol, 329 Kč

     

    Dermacol Lanýžový hydratační make-up, 329 Kč, koupíte v síti drogerií nebo v prodejnách Dermacol
    Autor: archiv firem
    Vybírat make-up je trošku složitější, protože se musíte trefit do typu i odstínu pleti, proto ho kupujte opravdu jen té ženě, u které jste si naprosto jistí. Nic ale nezkazíte hydratačním nebo rozjasňujícím make-upem, který se hodí prakticky pro všechny typy pleti. Naše šéfredaktorka nedá již několik měsíců dopustit na lanýžový hydratační make-up od firmy Dermacol, který má perfektní výdrž, střední krytí, nezvýrazňuje vrásky – a to vše za bezkonkurenční cenu.

  • Balzám na rty eos, 159 Kč

     

    eos balzám na rty, 159 Kč, koupíte v síti drogerií DM a Rossmann
    Autor: archiv firem
    Balzám na rty je sice drobnost, ale potěší, takže je ideálním dárkem pro kamarádku. Vybírejte takový, který má dobré složení a přitom zajímavý design. Typickým příkladem je legendární americký balzám na rty eos, který je od letošního roku konečně dostupný i v našich drogeriích. Má přírodní složení a nádherně voní i vypadá. Není divu, že si ho oblíbily i takové celebrity, jako jsou Christina Aguilera, Jennifer Lopez nebo Miley Cyrus.

  • Lak na nehty Sally Hansen Miracle, 199 Kč

     

    Sally Hansen Miracle Gel, 399 Kč za 2 ks, koupíte v drogeriích DM
    Autor: archiv firem
    Lak na nehty je dalším z kosmetických dárků, se kterými téměř nikdy nemůžete šlápnout vedle. Tedy alespoň tehdy, pokud sáhnete po klasických odstínech, jako jsou červená nebo nude. Trendem jsou laky, které vydrží na nehtech v perfektním stavu týden, ale přitom se nemusí vytvrzovat v UV nebo LED lampě. Takovým zástupcem je Miracle od značky Sally Hansen. Stačí jen barevný a krycí lak a efekt je skoro stejný jako u gelových laků. Jen s menší námahou.
  • Tělové máslo Scottish Fine Soaps, 268 Kč

     

    Scottish Fine Soaps Tělové máslo v dóze, 268 Kč, koupíte na www.demdaco.cz
    Autor: archiv firem
    Každý rok toužím po hutném tělovém krému, který by měl natolik roztomilé balení, že bych si ho položila vedle postele, a takovou vůni, která by mě donutila začít ho konečně pravidelně používat. Letos jsem takových zástupců našla hned několik. Pokud je to i váš případ, objevíte je u značek Rituals a The Body Shop, které nabízejí opravdu širokou škálu vůní, z nichž si vybere každý. Mým největším favoritem je ale tělové máslo od britské značky Scottish Fine Soaps, které v sobě ukrývá bio mléko ze skotských krav, nádherně voní a neskutečně rychle se vstřebává do pokožky.

  • Sprchový gel LUSH, 455 Kč

     

    LUSH Sprchový gel Yuzu and Cocoa, 445 Kč, koupíte na www.lush.cz
    Autor: archiv firem
    Pokud se rozhodnete dát někomu jako dárek sprchový gel nebo olej, musíte vybrat takový, který je něčím zajímavý. Buď svým obalem, nebo tím, jak voní. Pokud kombinuje tyto dvě vlastnosti dohromady, je to naprosto ideální. Já bych se například nikdy neušklíbla nad sprchovým gelem od značky LUSH, která je intenzivní vůní svých produktů pověstná. Konkrétně novinka Yuzu & Cocoa voní po kakau takovým způsobem, že budete odolávat pokušení nalít si gel při sprchování do pusy. A pokožka po jeho použití voní úplně stejně, a to ještě několik hodin.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.