Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Novinka - Operace očních víček s použitím plazmy PRP

25. listopadu 2015 | 00:00
Prezentace klienta |

Operace očních víček (Blefaroplastika) patří mezi nejčastější výkony v plastické chirurgii. K lékaři pacienty přivádí povislá a ochablá kůže víček, tukové váčky pod očima, případně vrásky kolem očí. V AURUM AESTHETIC CLINIC zavedli novinku. Jako první v České republice začali operovat oční víčka s použitím plazmy PRP bohatou na trombocyty. Výkon se  provádí ambulantně v místním znecitlivění (lokální anestezii), po zákroku pacient odchází domů. 

Oční víčka jsou funkčně velmi exponovaná, proto také projevy stárnutí pleti v této oblasti vidíme poměrně brzy. Věkem totiž dochází ke ztrátě elasticity kůže a na víčkách se vytváří kožní nadbytky. Ty mohou být ovlivněny životosprávou, typem kůže, dědičností, ale také onemocněním ledvin, alergií apod. Operace očních víček, která výše uvedené řeší, spočívá v odstranění nadbytku kůže víček a v odstranění tukových váčků. Zákrok se většinou provádí ambulantně, v místním znecitlivění, protože např. při výkonu na dolních víčkách je potřeba, aby pacient během zákroku spolupracoval“, vysvětluje MUDr. Milena Vojtíšková z AURUM AESTHETIC CLINIC.

Autor: AURUM AESTHETIC CLINIC

„Pro náročné klienty, kteří spěchají s návratem do zaměstnání nebo mají vyšší nároky  na pooperační vzhled jsme zavedli novinku – aplikaci plazmy PRP bohatou na trombocyty, která urychluje hojení a minimalizuje jizvy. Před vlastní operací klientům odebereme do speciální zkumavky 8ml krve, ta se umístí do centrifugy, kde se 5 minut odstřeďuje.  Takto získaná  plazma bohatá na krevní destičky (trombocyty) se aplikuje do operační rány těsně před šitím kůže“, vysvětluje MUDr. Vojtíšková.

Co předchází operaci očních víček?

„Před operací očních víček je důležitá úvodní konzultace s operujícím lékařem, který vám vysvětlí celý postup zákroku. Při této konzultaci se nebojte  na cokoliv zeptat. Před operací není vhodné užívat léky jako je Acylpyrin, Alnagon či Mironal, protože mohou způsobit zvýšené krvácení během operace nebo i po ní. Předpokladem pro provedení plastiky víček je dobrý zdravotní stav,  v případě operace v místním znecitlivění vyžadujeme jen základní předoperační vyšetření“, dodává MUDr. Vojtíšková.

Autor: AURUM AESTHETIC CLINIC

Po operaci očních víček

„Před odchodem domů budete podrobně poučeni o vhodné péči a případně vybaveni léky tlumícími bolest. Doporučujeme spát s hlavou ve zvýšené poloze a minimálně týden omezit fyzickou aktivitu, aby nedošlo ke zvyšování krevního tlaku. V prvních dnech po operaci je potřeba počítat s tím, že víčka budou otékat a objeví se drobné modřinky. Z přípravků, které modřiny a otoky pomáhají zmírnit a tím urychlují rekonvalescenci doporučujeme např. Wobenzym nebo mast Auriderm.

V pooperačním období také doporučujeme nosit sluneční brýle neboť oči mohou být citlivější na světlo a zvýšeně slzet. Nicméně většina lidí je schopná číst a vykonávat běžné činnosti  již během několika dnů. Stehy se odstraňují po týdnu až deseti dnech, v této době je i běžný návrat do zaměstnání. Trvalost výkonu je velice individuální, závisí na životosprávě a kvalitě kůže, ale může být i 10 let“, usmívá se MUDr. Vojtíšková.

Autor: AURUM AESTHETIC CLINIC

Pokud i u vás dochází k poklesu víček nebo se tvoří tzv. pytle pod očima, doporučují lékaři plastiku očních víček provést co nejdříve. Výsledky jsou pak výrazně lepší a s trvalejším efektem. Nejčastěji se operace víček provádí u klientů starších 35 let, ale v některých případech, hlavně na podkladě vrozené dispozice, i dříve.

Více na www.aurumaesthetic.cz