Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Kadeřník radí: Jak si snadno natočit vlasy pomocí žehličky

Video se připravuje ...
Jak si snadno natočit vlasy žehličkou, to nám poradil Jakub Beneš ze salonu Petry Měchurové.
VIDEO: Adam Balažovič
21. listopadu 2015 | 06:00

Často s kamarádkami narazíme na klasický problém. Ta, která má vlnité vlasy, by je chtěla mít rovné, ta s rovnými zase touží po loknách. Ať už se poznáváte v jedné nebo v druhé skupině, vlasů, po kterých toužíte, dosáhnete pomocí žehličky. Jak na to, to nám poradil senior stylist Jakub Beneš z kadeřnického salonu Petry Měchurové.

Na tom, že vlasy si pomocí žehličky snadno narovnáte, není nic překvapivého. Věděla jste ale, že pomocí té stejné žehličky si můžete vlasy i natočit do přirozených sexy vln? Důležité je jen to, aby vaše žehlička měla spíše užší čelisti a především zaoblené okraje. Pak už to jde samo.

Návod: Jak si udělat vlny žehličkou?

1. Před natáčením si vlasy rozdělte do několika sekcí. Pokud chcete, aby výsledné vlny byly přirozené, berte silnější prameny. Naopak pokud toužíte po opravdu výrazně kudrnatých vlasech, budete muset vlasy rozdělit na více tenčích pramínků.

2. Samotné natáčení je velmi jednoduché: secvakněte pramen vlasů zhruba 5 cm od hlavy, otočte žehličkou a pramen protáhněte až do konců. U boční části je pak lepší vytáčet vlasy směrem dozadu, aby se obličej otevíral ven a lokny ho rámovaly.

3. Jediné, na co si tak musíte dát pozor, je, abyste nenatáčela všechny prameny stejným směrem, protože pak by výsledek nevypadal přirozeně. Pamatujte, že u natáčení vlasů funguje paradox, že čím méně se snažíte, tím je výsledek lepší.

4. Nakonec si do rukou naneste trochu vlasového oleje nebo stylingového přípravku a pomocí prstů vlasy pročešte tak, abyste vlny trošku rozcuchala a upravila do požadovaného účesu. Aby vám vlny déle vydržely, na závěr je zafixujte lakem na vlasy.

Autor: brig