Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vyzkoušeno: 10 kosmetických novinek roku 2015, které se nám osvědčily

  • 19. listopadu 2015 | 00:00

    Každý rok přinese do kosmetického světa spoustu novinek, které je potřeba zaznamenat a hlavně vyzkoušet. Některé se povedly, jiné výrazně méně. A pak jsou takové, které stojí za každou korunu, kterou za ně zaplatíte. Ze všech novinek roku 2015, které jsme vyzkoušely na vlastní kůži, jsme vybraly těchto top 10, které si rozhodně zaslouží vaši pozornost.

  • Saloos, bio šípkový pleťový olej

     

    Saloos Extra bio šípkový olej, 158 Kč, koupíte na www.krasa.cz
    Autor: archiv firem
    Kosmetickou firmu Saloos milujeme nejen proto, že je přírodní, ale i díky tomu, že je česká. Letos rodinná firma z moravské Břeclavi představila pleťový olej ze šípků v bio kvalitě, který se po pár použitích stal absolutním must have šéfredaktorky Markéty. Je určený pro zralou pleť, protože šípkový olej patří mezi nejúčinnější bojovníky proti projevům stárnutí pleti, a když ho nanesete na navlhčený obličej, dokonale zastoupí denní i noční krém. Jeho největší bonus? Díky přirozeně načervenalé barvě pleť okamžitě po nanesení sjednotí a dodá jí zdravou barvu.

     

    Cena: 158 Kč / 20 ml

  • Balzám na rty eos

     

    eos balzám na rty, 159 Kč, koupíte v síti drogerií DM a Rossmann
    Autor: archiv firem
    Tento legendární balzám na rty z USA, který obsahuje jen přírodní ingredience, milují ženy a dívky po celém světě. Ostatně mezi fanynkami má i zvučná jména šoubyznysu, jako jsou například Miley Cyrus, Jennifer Lopez, Gwen Stefani, Kim Kardashian nebo Christina Aguilera. Když se na konci léta dostal i do českých drogerií, byl během pár dnů vyprodán a čekalo se na naskladnění. Co je na něm tak zvláštního? Díky svému složení a obsahu včelího vosku dokáže hydratovat rty do hloubky a na opravdu dlouhou dobu. Samozřejmě ho ale zbožňujeme také díky designu balení a velmi intenzivním vůním ovoce.

     

    Cena: 159 Kč / 7 g

  • Neslíbatelné rtěnky

     

    Rimmel a Dermacol neslíbatelné 16h rtěnky, 139 a 229 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    V roce 2015 se doslova roztrhl pytel s neslíbatelnými rtěnkami. Nezanechávají stopy a na rtech přežijí vášnivý večer, několik skleniček vína, kávu, oběd i večeři. A to s takovou intenzitou, že na tom, abyste je večer odlíčila, si budete muset dát opravdu záležet. Jejich součástí je i hydratační balzám a lesk, díky kterému nemusíte mít strach z vysušených rtů. Perfektní jsou jak ty od značky Rimmel, tak ty od Dermacolu a na výběr máte z mnoha odstínů. Pokud máme nějaký doporučit, pak neslíbatelná červená by neměla chybět v žádné kosmetické taštičce.

     

    Cena od 139 Kč / 1 ks

  • LUSH, maska na poškozené vlasy

     

    LUSH rozpustná olejová maska Damaged, 285 Kč, koupíte na www.lush.cz nebo v prodejnách LUSH
    Autor: archiv firem
    Britská kosmetická značka LUSH letos otevřela velký obchod na londýnské Oxford Street a s tím vypustila řadu novinek, které se nakonec dostaly i do prodejen po celém světě. Nás z nich nejvíce uchvátila maska na poškozené vlasy, jejíž balení nápadně připomíná dávku horké čokolády. Ostatně používá se podobně. Tuhou kostičku na poškozené vlasy, napěchovanou těmi nejlepšími oleji v bio kvalitě, jen mícháte v dostatečném množství horké vody, dokud vám nevznikne pasta o konzistenci horké čokolády. Tu nanesete na vlasy a necháte působit tak dlouho, jak je potřeba. Pokud je máte opravdu zničené, klidně se s koktejlem z avokádového oleje a vanilky na vlasech vyspěte. Ráno po umytí budete překvapená, jak nádherně lesklé a zdravé vlasy uvidíte.

     

    Cena: 285 Kč / 20 g

  • Řasenka Urban Decay Perversion

     

    Urban Decay řasenka Perversion, 690 Kč, koupíte v síti parfumerií Sephora
    Autor: archiv firem
    Do sítě parfumerií Sephora v Čechách se letos konečně dostala kosmetická značka Urban Decay. Pokud jste o ní ještě neslyšela, první, co musíte určitě okouknout, jsou legendární paletky neutrálních očních stínů s názvem Naked, jejichž pigmentace a výdrž jsou prostě nepřekonatelné. Co ale mě osobně naprosto uchvátilo, je řasenka s názvem Perversion. I když jsem řasenek na svých řasách vyzkoušela desítky, nikdy jsem nezaznamenala efekt podobný tomu, jaký se koná s Perversion. Řasy viditelně zvedne, oddělí a natočí, zhustí a prodlouží a vydrží celý den naprosto perfektní. Nerozmazává se a nedrolí se. Jediné, co vás na ní bude mrzet, je její cena, ale v tomto případě rozhodně platí, že za kvalitu si musíte připlatit.

     

    Cena: 690 Kč / 12 ml

  • Sprchová pěna Rituals

     

    Rituals sprchová pěna Samurai Yuzu, 235 Kč, koupíte na www.rituals.cz nebo v prodejnách rituals
    Autor: archiv firem
    Sprchová pěna, která je jedním z ikonických produktů značky Rituals, se může na první pohled zdát jako naprostá zbytečnost. Na ten druhý už je ale jasné, že tato pěna vám nahradí nejen sprchový gel, ale i gel nebo pěnu na holení. Je dokonale lehká a šetrná k pokožce a přitom krásně voní. Novinka z dílny Rituals Samurai Yuzu v sobě kombinuje vůni yuzu a mandarinky a nás okamžitě dostala, protože ji z pokožky cítíte ještě dlouho po osprchování. Navíc jí stačí jen maličko, takže vám vydrží opravdu dlouho.

     

    Cena: 235 Kč / 200 ml

  • Perlové sérum na pleť Nivea

     

    Nivea Perlové sérum proti vráskám Q10 plus, 400 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Oblíbená značka Nivea přišla na podzim s novým pleťovým sérem proti vráskám, které nás nepřekvapilo obsahem koenzymu Q10, ale svou texturou. Přestože je velmi lehké, má krémovou konzistenci a neuvěřitelně lehce se vsakuje. To mají na svědomí mikroskopické perličky s aktivními látkami, které se rozbijí až při aplikaci na pleť. Hledáte-li bojovníka proti stárnutí pleti, určitě toto perlové sérum vyzkoušejte.

     

    Cena: 400 Kč / 40 ml

  • Suchý kondicionér Alterna Bamboo

     

    Alterna Bamboo Style suchý kondicionér ve spreji, 515 Kč, koupíte na www.salononline.cz
    Autor: archiv firem
    V zimě nejsem schopna vyrazit bez čepice, což má za následek nepříjemně elektrizující a "rozlítané" vlasy. Ty moje jsou navíc suché a zničené kvůli velmi výraznému odbarvování, takže když jsem na ně poprvé nastříkala suchý kondicionér ve spreji Bamboo od značky Alterna, byla jsem zvědavá, co dokáže. První, co vás dostane, je velmi jemná vůně vanilky a mandlí. To druhé je pak efekt na vašich vlasech, které nejsou nijak zatížené, ale okamžitě se uhladí, lesknou se, jsou hebké a "nelétají". Letošní zimu se bez něj rozhodně neobejdu.

     

    Cena: 515 Kč / 170 ml

  • Balzám na rty Labello

     

    Labello Lip Butter vanilka a oříšek, 75 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Rodinka oblíbených balzámů na rty Labello se v roce 2015 rozrostla o tři členy v sympatických plechovkách. Vybírat můžete mezi neutrální vůní, svěže malinovou vůní a vůní sladké vanilky s makadamovými ořechy. Poměrně rychle se vstřebávají a zanechávají rty hebké a vláčné. Jsou ideální na doma nebo do práce, protože je potřeba do nich sahat prsty. Ale za tu chuť rozhodně stojí.

     

    Cena: 75 Kč / 19 ml

  • Krém na ruce L´Occitane, med a mandarinka

     

    L´Occitane krém na ruce med a mandarinka, 205 Kč, koupíte na www.loccitane.cz nebo v prodejnách L´Occitane
    Autor: archiv firem
    Zimní limitovaná kolekce parfémů, balzámů na rty a krémů na ruce L´Occitane představuje genialitu francouzského cukráře Pierra Hermého, jehož makronky jsou bezmála manou nebeskou a který pro L´Occitane navrhl

    k

    Saloos Extra bio šípkový olej, 158 Kč, koupíte na www.krasa.cz
    Autor: archiv firem
    eos balzám na rty, 159 Kč, koupíte v síti drogerií DM a Rossmann
    Autor: archiv firem
    Rimmel a Dermacol neslíbatelné 16h rtěnky, 139 a 229 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    kolekci charakteristickou vůněmi, ze kterých si vybere každý. Nás ale nejvíc dostala zimní vůně medu a mandarinky, která v kombinaci s bambuckým máslem, které je základní ingrediencí tohoto krému, zanechá vaše ruce hebké a provoněné po několik hodin. A navíc se vám snadno vejde do kabelky.

     

    Cena: 205 Kč / 30 ml

Autor: brig
Diskuse ke článku
.