Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nosíte brýle? Poradíme vám, jaký účes vám bude slušet!

Zpěvačka Mista vám poradí, jaký účes se hodí k dioptrickým brýlím!
13. listopadu 2015 | 06:00

Pro každodenní nošení dioptrických brýlí jsou pro ženy se světlými vlasy vhodné obroučky jemných barev, zatímco tmavší vlasy snesou výraznější hnědé i černé barvy. Zpěvačka Mista a top stylista ze Salonu Petra Měchurová Pavel Krupnik vám ukážou zajímavé tipy, jak si zvolit správný typ brýlí a sladit k nim účes podle toho, zda chcete své brýle ukázat, nebo naopak schovat.

Podle typu obličeje

Pokud máte hranatý obličej, tedy úzký obličej, výrazné čelo a lícní kosti a polodlouhé vlasy, dejte přednost oválným kroužkům, které obličej zjemňují. Pro oválný obličej jsou typické jemné čelo, zaoblená brada a výrazné lícní kosti. Tomuto tvaru obličeje sluší téměř jakýkoliv tvar brýlí. Široké obroučky však obličej opticky zkracují, oválné a zaoblené ho naopak prodlužují.

Ženy s trojúhelníkovým tvarem obličeje, pro které jsou typické velké čelo, ostrá brada a jemné lícní kosti, by měly sáhnout po zaoblených obroučkách. Pro kulatý obličej jsou typické měkké kontury a široké lícní kosti. Vhodné jsou jen jemné obroučky nebo skla bez rámů. Obličej se díky nim opticky rozdělí. Hranaté obroučky zvýrazní oči.

Správný účes i barva vlasů

Při výběru obrouček je důležité vzít v úvahu i účes a barvu vlasů. Pro každodenní nošení jsou pro světlé vlasy lepší obroučky jemných barev, zatímco tmavší vlasy snesou nápadnější barvy. Nejdůležitější je, abyste se v brýlích cítila dobře.

Chcete se dozvědět, jaký účes máte zvolit, když chcete své brýle ukázat, a jaký účes bude pro vás ten pravý, když chcete brýle potlačit? Sledujte dva zajímavé účesy ve videu:


Jste fanouškem zpěvačky Misty a seriálu MistaFashion? Pak sledujte Bleskprozeny.cz, kde se každý druhý týden ve čtvrtek objeví exkluzivní video, ve kterém vám zpěvačka Mista se svým týmem profesionálů radí v oblasti krásy a módy.