Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Nestíháte si umýt vlasy? Postačí vám umět tyto čtyři účesy

  • Nestihla jste si umýt vlasy? Nemusíte je skrývat pod čepicí!
    7. listopadu 2015 | 06:00

    Naprosto standardní situace. Ráno se probudíte a nejraději byste své vlasy ostříhala dohola, protože jsou mastné, nevzhledné a tak vůbec prostě fuj. Ať už je to proto, že se vám večer prostě nechtělo, nebo proto, že jste ráno zaspala. Máme pro vás první pomoc, která vás zachrání před tím, že byste musela den strávit s čepicí naraženou na hlavě! 

  • Šmrncovní šátek

    Video se připravuje ...
    Nejrychlejší účes, jak zamaskovat mastné vlasy, je šátek. • VIDEO: Brigita Zemen
    Tento účes je rozhodně nejrychlejší, takže pokud musíte zamaskovat mastné vlasy z důvodu časového shonu, je pro vás jasnou volbou. Bude vám k tomu stačit jeden šátek, ideálně čelenkového typu, a hřeben.

     

    Učešte si vlasy tak, jak jste zvyklá. Pokud máte látkovou čelenku á la šátek, pouze si ji nasadíte přes vlasy. Odvede totiž pozornost a nebude přes ni vidět pěšinka, která se mastí nejvíce. Jestliže máte po ruce šátek, tak si jej smotejte do úzkého proužku. Položte dozadu na temeno hlavy a konce si pak zavažte nad čelem. Upravte mašli dle svého vkusu a můžete vyrazit! 

  • Rozpustilý culík

    Video se připravuje ...
    Obyčejný culík je trochu nuda, oživte ho copánkem! • VIDEO: Brigita Zemen
    Uhlazený culík zvládne každá malá holka. Vyzkoušejte tedy vyšší level, kde si vyhrajete i s copánky! Ač půjde stále o jednoduchý účes, vypadat bude mnohem rafinovaněji. Budete k tomu potřebovat gumičku na culík, jednu tenkou na copánek a pírko. Vlasy si rozčešte a vyčešte si vysoký culík. Poté vezměte jeden pramen vlasů a umotejte si z něj copánek. Snažte se ho doplést co nejvíce do konce a utáhněte malou gumičkou. Copánek si omotejte kolem gumičky, která vám drží celý culík, a nakonec ho připněte pírkem. Zamaskujete tak gumičku.

     

    Poté si vezměte klidně silnější pramen z culíku a upleťte si další copánek. Jak silný zvolíte, záleží jen na vás a na tom, co vám vaše vlasy dovolí. Až si jej umotáte, utáhněte jej tenkou gumičkou. Poté vezměte tenký hřeben a s jeho pomocí vytahejte z copánků trochu vlasů. Tím bude vypadat objemnější a přirozenější.

  • Uhlazený drdol

    Video se připravuje ...
    Vyzkoušejte trochu netradiční účes, kterým určitě oslníte. • VIDEO: Brigita Zemen
    Tento účes je vhodný zejména pro ženy s dlouhými vlasy. Pokud vás čeká nějaká schůzka nebo potřebujete vypadat trochu elegantněji, pak zkuste obyčejný drdol s copánky. Budete potřebovat gumičku na drdol, dvě úzké gumičky na copánky a pírka na zachycení copánků. Nejprve si vlasy rozdělte na dvě části. Spodní část by měla být tenčí než horní. S tou vrchní si nedělejte teď žádné starosti, prostě ji jen smotejte do gumičky tak, aby vám nepřekážela.

     

    Spodní část si rozdělte vertikálně na dvě části a upleťte z nich copánky. Poté si rozpusťte vlasy svázané gumičkou a učešte si pěšinku tak, jak jste zvyklá. Udělejte si vzadu na hlavě drdol. Vezměte nejprve jeden copánek a přetáhněte si jej přes hlavu, jako kdybyste si nasazovala čelenku. Za uchem jej upevněte pírkem. To samé udělejte s druhým copánkem. Pokud by vám klouzal, pinetkou jej připevněte ještě na vrcholku hlavy tak, že sponku píchnete směrem dozadu. Vlasy vypadají uhlazeně a copánky zakryjí známky mastnoty.

  • Copánek na stranu

    Video se připravuje ...
    Copánkem na stranu zakryjete mastnou pěšinku. • VIDEO: Brigita Zemen
    Nemůžete se smířit s tím, že byste měla mít vlasy v culíku nebo drdolu? Vězte, že je můžete mít rozpuštěné i ve chvíli, kdy příliš neoplývají čistotou. Vezměte si jeden pramen vlasů zepředu od pěšinky a zagumičkujte ho. Poté si stáhněte pečlivě zbytek vlasů, to aby se vám nepletly do dalšího česání.

     

    Pramen, který jste si jako první oddělila, si zapleťte do copánku. Snažte se držet směr strany, ke které budete chtít poté copánek přichytit. Když ho budete mít hotový, rozpusťte zbytek vlasů a copánek pomocí pinetky uchyťte ke straně. Sponku zamaskujte rozpuštěnými vlasy. Copánek tak zakryje případné mastné vlasy.

Autor: maš
Diskuse ke článku
.